Третирате ли бенките по някакъв начин?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Третирате ли бенките по някакъв начин?

Мнениеот Fancy » 13 Сеп 2016, 14:39

Аз имам доста над този брой, който са посочили в статията, предложена от Пациенти. Значи трябва да се ослушвам :mrgreen: . Аз моите не ги третирам по някакъв особен начин, само избягвам ексфолирането.
Fancy

Мнениеот S_Milenska » 16 Сеп 2016, 09:00

Леле,с поред тази статия направо съм се затрила. Аз имам ид оста петънца, не знам дали са бенки или не, но имам.. особено след лятото. Да ви кажа не се притеснявам излишно. :)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Pacienti » 16 Сеп 2016, 17:04

Fancy написа:Аз имам доста над този брой, който са посочили в статията, предложена от Пациенти. Значи трябва да се ослушвам :mrgreen: . Аз моите не ги третирам по някакъв особен начин, само избягвам ексфолирането.

Аз статията само я коментирам. :) От излишна паника няма нужда, но прегледа при дерматолог, особено след лятото е задължителен за да се избегне меланома.
Ето едно интервю по темата, което дава доста отговори:
http://www.drkaliasheva.com/articles/benkite
Pacienti

Мнениеот pravilno » 17 Сеп 2016, 08:46

Много хубава и полезна информация има в интервюто! Наистина, ние ако обръщаме внимание на тялото си, много неприятности могат да се избегнат.
pravilno

Мнениеот Gorica23 » 17 Сеп 2016, 13:07

Fancy написа:Аз имам доста над този брой, който са посочили в статията, предложена от Пациенти. Значи трябва да се ослушвам :mrgreen: . Аз моите не ги третирам по някакъв особен начин, само избягвам ексфолирането.

Моя, моя е статията, т.е. аз я пуснах, вярно, че малко странно звучи, но недейте да неглижирате проблема.
Бенки не се третират, а се наблюдават и евентуално премахват. Както казва Пациенти, след лятото е препоръчителен прегледа при дерматолог. :)
Gorica23

Мнениеот mimeto90 » 17 Сеп 2016, 13:19

Аз като нямам такива бенки, които да са изпъкнали или с голям размер, трябва ли да се притеснявам за другите? Всичките ми са от тези, които стоят като петънца на кожата или червени точици.
mimeto90

Мнениеот Gorica23 » 19 Сеп 2016, 15:03

mimeto90 написа:Аз като нямам такива бенки, които да са изпъкнали или с голям размер, трябва ли да се притеснявам за другите? Всичките ми са от тези, които стоят като петънца на кожата или червени точици.

По това, което осписваш няма защо да се притесняваш, но отиди на кожен лекар, профилактично. Ще огледа бенките, ще ти каже кои трябва да се следят, а пък и може да поискаш съвет как да се грижиш за кожата си.
Gorica23

Мнениеот Ваня Стойчева » 19 Сеп 2016, 15:11

А я кажете, акк стои въпроса с косъмчетата на бенките? много често точно от там излиза някой упорит косъм, дерматолог казвал ли вие разрешено ли е скубането, или не? Доста често се говореше, че не бива да се скубят, както и лазерната епилация,а ко има голяма бенка! Интересни въпроси сама си задавам. :lol: Може би ако се сетя, при дерматолог бих поразпитала!
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот m.vulev » 20 Сеп 2016, 13:36

Аз имам такава бенка на врата - голяма, изпъкнала и с косъмчета. Не смея да ги скубя и затова карам някой, в случая жената, да ми подрязва косъмчетата. Като ходя на фризьор, винаги предупреждавам да внимават. Не съм правил опит да ми я махат, просто си е част от мен.
m.vulev

Мнениеот Gorica23 » 20 Сеп 2016, 17:32

Косъмчетата не се скубят, за да не се раздразни бенката, подрязват се внимателно с ножичка.
Ваня, не разбирам въпроса за епилацията, но ако имате големи бенки, следете за промяна на формата и един път в годината поне при дерматолог за преглед.
Никой не искам да плаша, но меланома е един от най агресивните ракове в същото време ако се хване навреме е лечим.
Gorica23

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар