Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Акне и проблемна кожа - онлайн консултация с дерматолог

26 Юни 2014, 10:22

Здравейте,
изпратих ви нови снимки.
Мерси

Dr Violina Todeva написа:
Blagodarna написа:Изпращам снимка на имейла.
Да, в момента използвам само Акне Аут
Поздрави

Здравейте, Blagodarna!

Качеството не е добро! Приложете снимка на фокус!

С уважение,
д-р Тодева

26 Юни 2014, 18:07

Blagodarna написа:Здравейте,
изпратих ви нови снимки.
Мерси
Blagodarna написа:Изпращам снимка на имейла.
Да, в момента използвам само Акне Аут
Поздрави

Здравейте, Blagodarna!

Качеството не е добро! Приложете снимка на фокус!

С уважение,
д-р Тодева

Здравейте, Blagodarna!

Определено сега снимките са с по-добро качество! Аз не виждам в момента контактен дерматит! По-скоро имате доста затворени комедони, които са причина да се появяват подувания и пъпчици. Ето защо Ви съветвам да продължите да си използвате серията акне аут - сапуна и по-активния крем вечер. През деня бихте могла да използвате слънцезащитен крем, но трябва да е с лека текстура. Споделете дали искате да е с цвят или не и ще Ви предложа вариант!

С уважение,
д-р Тодева

26 Юни 2014, 22:13

Да, има по някоя пъпчица :)
ами слънцезащитен крем ако може без веят сега за лятото.
Извинявам се за въпроса, но защо според вас ги имам тези сърбежи?
КОлко време трябва да се мажа с Акне Аут?
Мерси много

28 Юни 2014, 17:09

Blagodarna написа:Да, има по някоя пъпчица :)
Мерси много

Здравейте!

Акне аут е уместно да използвате 3-6 месеца. Нормално е да има някакъв сърбеж при т.нар. "избиване на пъпки".
Като слънцезащитен крем е уместно да използвате слънцезащитен флуид с фактор 50 на Ла Рош!

С уважение,
д-р Тодева

30 Юни 2014, 09:34

Здавейте д-р Тодева!
На 31 години съм , и все още имам акне основно в Т - зоната , най-вече около брадичката. Не е много , но особено за една жена е неприятно. Дерматолога , при който ходя успя горе-долу да стопира нещата с Ясмин - 6 месеца , Далацин Т -2 пъти на ден , Скинорен - сутрин и Iso 3 крем вечер. Лицето ми се поизчисти значително. Спрях Ясмина и 1 месец след това забременях. Пъпките започнаха отново да излизат по лицето , въпреки ,че продължавах да се мажа. Отидох отново при дерматолога си , той ми спря Iso 3, и ми замени Далацина с Зинерит- пак 2 пъти дневно. На листовката обаче на Зинерит-а , пише да не се ползва по време на бременност или ако се планува такава, поради опасност от малоформации на плода. Аз естествено се стреснах и не посмях да го ползвам. Пъпките обаче си излизат и ме побъркват , ужасни са... Взех си Крем Гел Здраве - Акне Стоп , на своя глава , като уж чета съставките , да няма силицилова киселина .. Според Вас мога ли да ползвам Зинерит-а спокойно ? Ако не , добре ли съм постъпила като си взех Крем-гела на Здраве, или какво мога да ползвам като козметика докато съм бременна, поне да намаля появата на това гадно акне? И посленият въпрос ми е (тъй като знам ,че Iso 3 крем съдържа ретиноиди и е подобно на Роакутан (който има страшни последици за плода) , аз съм се мазала с него докато разбера ,че съм бременна , т.е. поне месец след като съм забременяла имам ли повод за притеснения ,че може да съм навредила на бебето :( ?

Сърдечно Благодаря за отделеното внимание! Успешна седмица :)

30 Юни 2014, 11:27

Mery V. Chervenska написа:Здавейте д-р Тодева!
На 31 години съм , и все още имам акне основно в Т - зоната , най-вече около брадичката. Не е много , но особено за една жена е неприятно. Дерматолога , при който ходя успя горе-долу да стопира нещата с Ясмин - 6 месеца , Далацин Т -2 пъти на ден , Скинорен - сутрин и Iso 3 крем вечер. Лицето ми се поизчисти значително. Спрях Ясмина и 1 месец след това забременях. Пъпките започнаха отново да излизат по лицето , въпреки ,че продължавах да се мажа. Отидох отново при дерматолога си , той ми спря Iso 3, и ми замени Далацина с Зинерит- пак 2 пъти дневно. На листовката обаче на Зинерит-а , пише да не се ползва по време на бременност или ако се планува такава, поради опасност от малоформации на плода. Аз естествено се стреснах и не посмях да го ползвам. Пъпките обаче си излизат и ме побъркват , ужасни са... Взех си Крем Гел Здраве - Акне Стоп , на своя глава , като уж чета съставките , да няма силицилова киселина .. Според Вас мога ли да ползвам Зинерит-а спокойно ? Ако не , добре ли съм постъпила като си взех Крем-гела на Здраве, или какво мога да ползвам като козметика докато съм бременна, поне да намаля появата на това гадно акне? И посленият въпрос ми е (тъй като знам ,че Iso 3 крем съдържа ретиноиди и е подобно на Роакутан (който има страшни последици за плода) , аз съм се мазала с него докато разбера ,че съм бременна , т.е. поне месец след като съм забременяла имам ли повод за притеснения ,че може да съм навредила на бебето :( ?

Сърдечно Благодаря за отделеното внимание! Успешна седмица :)

Здравейте, Mery V. Chervenska!

Поздравления за бременността Ви! Моят съвет е да не се притеснявате излишно за това, което сте използвали до момента. Все пак тепърва предстоят още консултации, прегледи, изследвания, които ще Ви дадат необходимата сигурност!
За съжаление са малко лекарствата, които се разрешава официално за бременни жени, все пак бременността не позволява да се правят проучвания, за да има категорични и еднозначни данни.
Аз лично бих Ви препоръчала да използвате са това, което е безобидно, въпреки че акнето може да излезе от контрол. Посещавайте редовно дерматолог и ще се сменят продуктите според състоянието на кожата на лицето.
Желая Ви лека бременност!

С уважение,
д-р Тодева

30 Юни 2014, 16:35

Мерси много

Здравейте!

Акне аут е уместно да използвате 3-6 месеца. Нормално е да има някакъв сърбеж при т.нар. "избиване на пъпки".
Като слънцезащитен крем е уместно да използвате слънцезащитен флуид с фактор 50 на Ла Рош!

С уважение,
д-р Тодева

Благодаря,
Все още не мога да си обясня защо ми излизат тези пъпки, които са без връх. Като се опитам да ги изтискам, нищо не излиза, а само сърбят и после минават много бавно- за седмици!
Ще продължа да се мажа с Акне Аут, но кожата ми вече е много суха и ме дърпа ужасно много. Мислите ли, че ако започна крема на Ла Рош, няма да избия пак?
Мерси много

30 Юни 2014, 18:01

Здравейте! Искам да Ви попитам, как е по-добре да се нанасят кремовете против акне, след изтискана пъпка или върху нея, докато има гной ?

03 Юли 2014, 13:41

Здравейте, д-р Тодева,

Имам изключително суха кожа, основно по тялото. Изпозлвам всеки ден олио, лосиони за хидратиране и т.н. Но ефектът е за няколко часа. В областта на така наречените паласки до под гърдите кожата стои на леки, едвам забележими бели петънца, които даже не мога точно да определя как изглеждат и дори да ви пратя снимка, едва ли ще се видят. Кожата там на допир е леко грапава и изключително суха. Намажа ли я, дори и с бебешко олио, попива на момента. Моля, дайте ми съвет. Благодаря предварително!

06 Юли 2014, 12:42

Blagodarna написа:
Мерси много

Здравейте!

С уважение,
д-р Тодева

Благодаря,
Все още не мога да си обясня защо ми излизат тези пъпки, които са без връх. Като се опитам да ги изтискам, нищо не излиза, а само сърбят и после минават много бавно- за седмици!
Ще продължа да се мажа с Акне Аут, но кожата ми вече е много суха и ме дърпа ужасно много. Мислите ли, че ако започна крема на Ла Рош, няма да избия пак?
Мерси много

Здравейте!

Не изстисквайте нищо, защото така създавате риск от белези! Най-вероятно причината са затворени комедони. Без преглед трудно мога да Ви бъда максимално полезна! Със слънцезащитният крем, който Ви препоръчах считам, че няма да имате проблем.

С уважение,
д-р Тодева
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 66