Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Акне и проблемна кожа - онлайн консултация с дерматолог

06 Юли 2014, 12:44

lm11 написа:Здравейте! Искам да Ви попитам, как е по-добре да се нанасят кремовете против акне, след изтискана пъпка или върху нея, докато има гной ?

Здравейте, lm11!

Не изстисквайте нищо, защото така създавате риск от белези!

С уважение,
д-р Тодева

06 Юли 2014, 12:46

petqpetkova92 написа:Здравейте, д-р Тодева,

Имам изключително суха кожа, основно по тялото. Изпозлвам всеки ден олио, лосиони за хидратиране и т.н. Но ефектът е за няколко часа. В областта на така наречените паласки до под гърдите кожата стои на леки, едвам забележими бели петънца, които даже не мога точно да определя как изглеждат и дори да ви пратя снимка, едва ли ще се видят. Кожата там на допир е леко грапава и изключително суха. Намажа ли я, дори и с бебешко олио, попива на момента. Моля, дайте ми съвет. Благодаря предварително!

Здравейте, petqpetkova92!

Опитайте все пак да изпратите снимки!

С уважение,
д-р Тодева

07 Юли 2014, 18:35

Здравейте, д-р Тодева!
Кожата ми е светла, имам акне и себореен дерматит.. бихте ли ми препоръчали подходящ слънцезащитен крем?

08 Юли 2014, 02:55

Здравейте, д-р Тодева!

От 2 дена имам обрив по левия крак, главно в долната част на бедрото и прасеца. Не ме сърби ако не го докосвам. Не бързам да го мажа с кремове, за да не стане по-зле. Има ли вариант това да се е получило от топлото време и да изчезне само или ще трябва да се лекува с нещо? Ето и няколко снимки.

Извинете за предишния коментар, просто не ми позволява да го редактирам.

Поздрави, Петров!

09 Юли 2014, 11:35

lm11 написа:Здравейте, д-р Тодева!
Кожата ми е светла, имам акне и себореен дерматит.. бихте ли ми препоръчали подходящ слънцезащитен крем?

Здравейте, lm11!

Аз вече Ви предложих да използвате слънцезащитен крем подходящ за акнеична кожа с фактор на защита поне 30. Може да си вземете такъв на Ла Рош или Авен.

С уважение,
д-р Тодева

09 Юли 2014, 11:42

DPetrov95 написа:Здравейте, д-р Тодева!

От 2 дена имам обрив по левия крак, главно в долната част на бедрото и прасеца. Не ме сърби ако не го докосвам. Не бързам да го мажа с кремове, за да не стане по-зле. Има ли вариант това да се е получило от топлото време и да изчезне само или ще трябва да се лекува с нещо? Ето и няколко снимки.

Извинете за предишния коментар, просто не ми позволява да го редактирам.

Поздрави, Петров!

Здравейте, г-н Петров!

Не виждам предишен Ваш коментар!
Искам да Ви попитам само левия крак ли е засегнат? Ходили ли сте скоро на излет, някъде сред природата или на село? Има ли вероятност да Ви е ухапало насекомо - мравки, бълхи?
За да не се разглеждат снимките Ви от всички потребители на форума съм ги премахнала!

С уважение,
д-р Тодева

09 Юли 2014, 20:57

Здравейте! Имам разширени пори и на определени места белези от акне. Кожата ми е по-мазна и същевременно чувствителна. Когато ползвам ексфолиращи сапуни или гелове, салицилов спирт ми се зачервява, на места дори, болезнено.Задължително слагам лека текстура от фон дьо тен и пудра, преди излизане от къщи.Какви продукти бих могла да ползвам, за да подобря състоянието и? Благодаря Ви!

10 Юли 2014, 13:28

Natalia Nikolova написа:Здравейте! Имам разширени пори и на определени места белези от акне. Кожата ми е по-мазна и същевременно чувствителна. Когато ползвам ексфолиращи сапуни или гелове, салицилов спирт ми се зачервява, на места дори, болезнено.Задължително слагам лека текстура от фон дьо тен и пудра, преди излизане от къщи.Какви продукти бих могла да ползвам, за да подобря състоянието и? Благодаря Ви!

Здравейте, Natalia Nikolova!

Имате ли все още, освен белези и пъпки? Можете ли да приложите снимка? На колко години сте? Избройте продуктите, които използвате като марка? Имате ли промени, освен по лицето и на други места?

С уважение,
д-р Тодева

12 Юли 2014, 08:37

Здравейте ще споделя моя проблем който го имам от повече от 5 години.Обиколих голям брой дерматолози.Акнето ми е в областта на гърба и раменете.Отначало бяха големи гнойни пъпки които при допир започваха да кървят.Започнах лечение в родния ми град и съответно дерматолог от същия град.Беше ми предписан тетрациклин + зинерит + крем който го нямаше в България и успях да го намеря в чужбина лечение около 3 месеца ефект НИКАКЪВ ! Продължавам в търсене на решение на проблема ми при дерматолог в ( Токуда ) Оттам отново лечение с AcneOut + крем на AVeNE също около 3 месеца.При въпрос "Колко време да се мажа" отговорите бяха замотани все едно "безкрай".Смених поредния дерматолог със специалист от "Александровска" Започнах със антибиотик "Azax" + Acnicare chest and back спрей.Отново няколко месеца лечение след това смяна на антибиотика със "Summamed 0.500" + Acnicare chest and back спрей.Изледвания никой от дерматолозите не пожела да ми направи,казваха че знаят какъв е проблема - хормонален дисбаланс( а в същото време той не се оправяше) Ефекта до момента е че няма гной и пъпките са се превърнали в белези.Появяват се тук там нови но не е като в самото начало.Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем,знае ли някой надежден дерматолог и най големият проблем е че тези кремове и спрейове са ужасно скъпи изразходват се буквално за броени дни а ефект е минимален.Някой използвал ли е изредената по горе козметика какви са Ви впечатленията.Благодаря

14 Юли 2014, 11:06

jasonbg написа:Здравейте ще споделя моя проблем който го имам от повече от 5 години.Обиколих голям брой дерматолози.Акнето ми е в областта на гърба и раменете.Отначало бяха големи гнойни пъпки които при допир започваха да кървят.Започнах лечение в родния ми град и съответно дерматолог от същия град.Беше ми предписан тетрациклин + зинерит + крем който го нямаше в България и успях да го намеря в чужбина лечение около 3 месеца ефект НИКАКЪВ ! Продължавам в търсене на решение на проблема ми при дерматолог в ( Токуда ) Оттам отново лечение с AcneOut + крем на AVeNE също около 3 месеца.При въпрос "Колко време да се мажа" отговорите бяха замотани все едно "безкрай".Смених поредния дерматолог със специалист от "Александровска" Започнах със антибиотик "Azax" + Acnicare chest and back спрей.Отново няколко месеца лечение след това смяна на антибиотика със "Summamed 0.500" + Acnicare chest and back спрей.Изледвания никой от дерматолозите не пожела да ми направи,казваха че знаят какъв е проблема - хормонален дисбаланс( а в същото време той не се оправяше) Ефекта до момента е че няма гной и пъпките са се превърнали в белези.Появяват се тук там нови но не е като в самото начало.Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем,знае ли някой надежден дерматолог и най големият проблем е че тези кремове и спрейове са ужасно скъпи изразходват се буквално за броени дни а ефект е минимален.Някой използвал ли е изредената по горе козметика какви са Ви впечатленията.Благодаря

Здравейте, jasonbg!

За съжаление проблемът, който имате изисква неясно дълъг период на лечение - може да са години, а дори и след това е необходима подходяща козметика. За съжаление тя не е евтина.
От описанието Ви стигам до извода, че имате конглобатно акне, а то се лекува по-трудно. Нито едно от приложените Ви лечения не е грешно и има своето място.
Най-добре е по-тежките форми на акне да се лекуват чрез редовно проследяване от дерматолог. Намерете такъв, на който да имате доверие и да отговори на въпросите Ви, които е нормално да имате.
Аз искам да Ви попитам на колко години сте? От какъв пол? От колко години имате акне? Споменавате нещо за хормонален дисбаланс как се е стигнало до такова заключение? Имало ли е лечение с Роакутан? Във Вашето семейство има ли акне при други членове?

С уважение,
д-р Тодева
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 66