28 Авг 2014, 20:50
30 Авг 2014, 01:28
01 Сеп 2014, 12:48
easy87 написа:Здравейте.Забравих да спомена, че пия противозачатъчни,дали има нещо общо?Аз ги пия от година и половина,но се наложи за един месец.
Юни месец ги започнах отново,а точно в края на юни ги забелязах.
В същност не съм сменяла хапчетата,едни и същи пиех и преди (противозачатъчни Линдинет 20) .
01 Сеп 2014, 12:57
rose_92 написа:Здравейте отново!
Понеже все още съм в търсене на подходящата козметика за моята проблемна кожа и искам съвет от Вас.
Кожата ми е мазна, с разширени пори, черни точки, лъщи и вече имам и малки дупчици по бузите..Ходила съм при различни дерматолози, но честно казано не съм особено доволна от изписаните неща. В момента ползвам продукти на Биодерма и Авен, имам и няколко мостри и съм затруднена кой точно продукт да ползвам.
За освежавате на лицето през деня и за сваляне на грим ползвам мицеларната вода на Биодерма (а понякога и розова вода), защото си я купих по препоръка на лекар, но не си чувствах лицето достатъчно чисто с нея. За миене на лицето ползвам гел Cleanance на Авен, от който съм доволна. Другият продукт, от който съм доволна е кремът, който си слагам вечер за несъвършенствата, които се надявам да изглади с времето - Авен Триакнеал. Проблемът ми е какъв крем да нанасям за през деня и дали вечер да ползвам и друг крем -примерно една вечер Триакнеал, на другата друг и да ги редувам или Триакнеала е достатъчен. Ползвах мостра на Биодерма Sebium Global, но нещо не ми харесва, много ми щипе и не се чувствам добре с него. Понеже имам и себореен дерматит си взех мостра на крема на Биодерма Sensibio DS+ - от него съм доволна, кожата ми го понася добре, но дали е достатъчен само той за дневен крем или да го редувам с друг, който хидратира кожата? Моля Ви, дайте ми съвет какво точно да ползвам и кога.
Също така се чудя дали да не пробвам хидратиращия крем на Виши Нормадерм и почистващия им гел, защото съм чувала добри отзиви. Какво е Вашето мнение за марката Виши? Освен това искам да Ви попитам ако изпозвам примерно почистващ гел на една марка и крем на друга има ли проблем? Трябва ли всички продукти да са на една марка?
А какво бихте ми препоръчали за прикриване на несъвършенствата? Нещо на по-приемлива цена. Гледах един продукт на Биотен CC крем и се чудя дали да не си го взема него.
Извинявам се за дългия пост, но исках да обясня възможно най-подробно какво ползвам и как ми действа, за да ми дадете съвет, защото вече съм се отчаяла и не знам как да се грижа за проблемната си кожа най-добре.
01 Сеп 2014, 16:46
02 Сеп 2014, 11:46
Dr Violina Todeva написа:rose_92 написа:Здравейте отново!
Понеже все още съм в търсене на подходящата козметика за моята проблемна кожа и искам съвет от Вас.
Кожата ми е мазна, с разширени пори, черни точки, лъщи и вече имам и малки дупчици по бузите..Ходила съм при различни дерматолози, но честно казано не съм особено доволна от изписаните неща. В момента ползвам продукти на Биодерма и Авен, имам и няколко мостри и съм затруднена кой точно продукт да ползвам.
За освежавате на лицето през деня и за сваляне на грим ползвам мицеларната вода на Биодерма (а понякога и розова вода), защото си я купих по препоръка на лекар, но не си чувствах лицето достатъчно чисто с нея. За миене на лицето ползвам гел Cleanance на Авен, от който съм доволна. Другият продукт, от който съм доволна е кремът, който си слагам вечер за несъвършенствата, които се надявам да изглади с времето - Авен Триакнеал. Проблемът ми е какъв крем да нанасям за през деня и дали вечер да ползвам и друг крем -примерно една вечер Триакнеал, на другата друг и да ги редувам или Триакнеала е достатъчен. Ползвах мостра на Биодерма Sebium Global, но нещо не ми харесва, много ми щипе и не се чувствам добре с него. Понеже имам и себореен дерматит си взех мостра на крема на Биодерма Sensibio DS+ - от него съм доволна, кожата ми го понася добре, но дали е достатъчен само той за дневен крем или да го редувам с друг, който хидратира кожата? Моля Ви, дайте ми съвет какво точно да ползвам и кога.
Също така се чудя дали да не пробвам хидратиращия крем на Виши Нормадерм и почистващия им гел, защото съм чувала добри отзиви. Какво е Вашето мнение за марката Виши? Освен това искам да Ви попитам ако изпозвам примерно почистващ гел на една марка и крем на друга има ли проблем? Трябва ли всички продукти да са на една марка?
А какво бихте ми препоръчали за прикриване на несъвършенствата? Нещо на по-приемлива цена. Гледах един продукт на Биотен CC крем и се чудя дали да не си го взема него.
Извинявам се за дългия пост, но исках да обясня възможно най-подробно какво ползвам и как ми действа, за да ми дадете съвет, защото вече съм се отчаяла и не знам как да се грижа за проблемната си кожа най-добре.
Здравейте, rose_92!
Не Ви съветвам да преминавате към сериите на Виши и Биодерма за проблемна кожа.
Използването на Триакнеал вечер Ви е напълно достатъчно, за да поддържате кожата си в добър вид.
Почистващите продукти също са Ви добре.
По принцип няма проблем да използвате различни марки едновременно.
За прикриване на несъвършенства бих препоръчала фон дьо тен и коректор от серията Couvrance на Avene.
Като дневен крем може да обмислите варианта за фотопротекция - тя може да бъде едновременно и основа под грима и ще Ви защитава от увреждане на кожата от слънцето.
С уважение,
д-р Тодева
02 Сеп 2014, 13:33
rose_92 написа:Dr Violina Todeva написа:rose_92 написа:Здравейте отново!
Здравейте, rose_92!
Не Ви съветвам да преминавате към сериите на Виши и Биодерма за проблемна кожа.
Използването на Триакнеал вечер Ви е напълно достатъчно, за да поддържате кожата си в добър вид.
Почистващите продукти също са Ви добре.
По принцип няма проблем да използвате различни марки едновременно.
За прикриване на несъвършенства бих препоръчала фон дьо тен и коректор от серията Couvrance на Avene.
Като дневен крем може да обмислите варианта за фотопротекция - тя може да бъде едновременно и основа под грима и ще Ви защитава от увреждане на кожата от слънцето.
С уважение,
д-р Тодева
Благодаря Ви много за съветите.
Исках да Ви попитам като дневен крем не мога ли ползвам някакъв хидратиращ крем, защото все пак кожата трябва да се хидратира с нещо, а тези неща, които аз използвам не са хидратиращи продукти.
Мислех си вместо фон дьо тен не мога ли да ползвам някакъв BB крем, който е хем хидратиращ, хем има някаква покривност и слънцезащита вместо да ползвам няколко различни продукта? В аптеката ми препоръчаха един такъв на Ла Рош, но все пак бих искала съвет и от Вас.
Също така искам да Ви попитам понеже забелязах, че имам фини линии под очите, а съм на 22 години, та дали и какъв крем за околочния контур трябва да използвам и как да предпазя тази зона от ранна поява на бръчици, защото явно започват да се появяват? Полезно ли е и един път в седмицата да се втрива витамин Е в тази зона?
02 Сеп 2014, 17:53
03 Сеп 2014, 11:45
rose_92 написа:На коя марка бихте ми препоръчали да си взема хидратиращ крем за околоочния контур и слънцезащитен крем? И като цяло всички BB кремове ли са по-мазни и не са подходящи за мен? Аз не държа да е на Ла Рош. В повечето аптеки пък нямат мостри и не бих искала да купувам скъпи продукти на сляпо, а не знам кое точно е за мен. Мога ли да използвам и шипково масло за околоочния контур или за цялото лице понеже четох,че е най-доброто средство срещу бръчки само че не знам колко често е уместно да се използва?
Също така ако може ме посъветвайте какви маски да си правя за почистване на порите и премахване на мъртвите клетки и колко често. Сега си правя веднъж седмично маска със зелена хума като към нея смятам да добавям и малко мед. За пилинг маска използвам тоалетни трици, които приличат на утайка от кафе вместо купени готови маски, но не знам колко е добре това. Четох за някаква аспиринова маска, която чисти порите от черни точки - дали мога да си правя и нея от време на време или почистване със сода; с лимонов сок и яйчен белтък? Има много неща в интернет, но ми се иска професионално мнение относно тези домашни маски, защото все пак се прилагат върху лицето.
03 Сеп 2014, 13:03