dumboo написа:Здравейте, доктор Тодева! Имам следния проблем. По принцип кожата ми е мазна и склонна към акне , но до преди два месеца в следствие на добра хигиена лицето ми беше чисто (излизаха ми по 1-2 пъпки, но не беше фатално). Имам и пъпки по- гърба, но там също са малко. След като се върнах от море, дали от мръсната вода или от това че последния ден на плажа стоях доста под слънцето, а не се мазах достатъчно с крем лицето и по- скоро там където е окосмяването, ми се изрина. Пъпките бяха доста болезнени и повечето без връхче, просто се усещаше подкожно как се е надула. Отидох на дерматолог и лекарката ми изписа Зинерит за мазане и Азакс орално. Понеже по принцип не пия антибиотици реших да пробвам само със Зинерита. За 3 седмици гнойните пъпки понамаляха малко, но нямаше кой знае какъв ефект. Реших да се върна отново на продукт ,който преди съм ползвал - Акне Аут Активен лосион. Следващите 3 седмици пробвах с него , но отново ефекта не беше кой знае какъв. Вчера реших да си купа Азакса и започнах да го пия, като схемата е 3 дни по 1 таблетка и след това 9 седмици по 1. За ефект от него още не мога да кажа , но тази сутрин лицето ми сякаш беше започнало леко да се бели (това изобщо не ме притеснява, стига да изчезнат пъпките). Та с антибиотика ще продължа , но ми се искаше да се посъветвам с вас за някаква козметика. До момента ползвам измиващ гел на Гарниер за мазна кожна и хидратиращ крем на Биотен за нормална/комбинира кожа и преди обрива наистина бях доволен от резултата. Също така и крем "Здраве".
Ще ви изпратя снимки на мейла.
Предварително ви благодаря за отделеното време!
Здравейте, dumboo!
Разгледах снимките, които сте приложил.
Измивния гел, който имате може да доизползвате, но не Ви съветвам да използвате този хидратиращ крем, за който споделяте. Не използвайте и крем Здраве.
Щом имате залющване ще се чувствате по-добре с хидратация, но нека да е на
Авен успокояващ хидратант за лице.
През вечер използвайте
Триакнеал крем.
Спортувате ли?
Пишете ми след месец и половина как се развиват нещата при Вас.
С уважение,
д-р Тодева