Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Акне и проблемна кожа - онлайн консултация с дерматолог

04 Сеп 2014, 13:19

rose_92 написа:Ами така е, но не знам защо в повечето аптеки казват, че нямат мостри..

Благодаря Ви за съветите - обърнахте ми повече внимание, отколкото всички дерматолози, при които съм била, взети заедно..Ако бях от Вашия град щях лично да Ви посетя.

Здравейте, rose_92!

Радвам се че съм Ви била полезна!

С уважение,
д-р Тодева

04 Сеп 2014, 16:30

Dr Violina Todeva написа:
lazar009 написа:Здравейте, др. Тодева
От 3 години имам акне, не съм го лекувал но постепенно става все по-зле имам много черни точки по носа и по цялото лице.В началото на пубертета когато бях на 14 бяха много малко комедони и сега след 3 години бавно по бавно излизат още, в момента ползвам Скинорен правилното лекарство ли е или трябва друго.Ползвам скинорен защото преди около година го ползвах и за около 2 месеца и половина значително премахна комедоните и белите точки, но тогава беше по добро състоянието на кожата, трябва ли да го ползвам и сега и за колко време ще започне да премахва акнето.

Здравейте, lazar009!

Добре е да приложите снимка, за да се ориентирам какво точно е състоянието на кожата Ви. Така ще мога да Ви дам по-добри съвети. Междувременно пишете дали имате ангажиране и по тялото и дали някой във Вашето семейство също страда от акне и в каква степен?

С уважение,
д-р Тодева

Изпратих снимките на електронната ви поща, да имам и по гърба изпратих снимка.Да майка ми е страдала от акне в подобно като моето най-вероятно ми е по наследственост.

09 Сеп 2014, 13:24

lazar009 написа:
Dr Violina Todeva написа:
lazar009 написа:Здравейте, др. Тодева
От 3 години имам акне, не съм го лекувал но постепенно става все по-зле имам много черни точки по носа и по цялото лице.В началото на пубертета когато бях на 14 бяха много малко комедони и сега след 3 години бавно по бавно излизат още, в момента ползвам Скинорен правилното лекарство ли е или трябва друго.Ползвам скинорен защото преди около година го ползвах и за около 2 месеца и половина значително премахна комедоните и белите точки, но тогава беше по добро състоянието на кожата, трябва ли да го ползвам и сега и за колко време ще започне да премахва акнето.

Здравейте, lazar009!

Добре е да приложите снимка, за да се ориентирам какво точно е състоянието на кожата Ви. Така ще мога да Ви дам по-добри съвети. Междувременно пишете дали имате ангажиране и по тялото и дали някой във Вашето семейство също страда от акне и в каква степен?

С уважение,
д-р Тодева

Изпратих снимките на електронната ви поща, да имам и по гърба изпратих снимка.Да майка ми е страдала от акне в подобно като моето най-вероятно ми е по наследственост.

Здравейте, lazar009!

Разгледах снимките, които сте приложил. В момента лечението със скинорен не е достатъчно.
Вие с какво измивате кожата на лицето и тялото? Изобщо нанасяте ли нещо към момента?
Спортувате ли?

С уважение,
д-р Тодева

10 Сеп 2014, 13:39

Здравейте, доктор Тодева! Имам следния проблем. По принцип кожата ми е мазна и склонна към акне , но до преди два месеца в следствие на добра хигиена лицето ми беше чисто (излизаха ми по 1-2 пъпки, но не беше фатално). Имам и пъпки по- гърба, но там също са малко. След като се върнах от море, дали от мръсната вода или от това че последния ден на плажа стоях доста под слънцето, а не се мазах достатъчно с крем лицето и по- скоро там където е окосмяването, ми се изрина. Пъпките бяха доста болезнени и повечето без връхче, просто се усещаше подкожно как се е надула. Отидох на дерматолог и лекарката ми изписа Зинерит за мазане и Азакс орално. Понеже по принцип не пия антибиотици реших да пробвам само със Зинерита. За 3 седмици гнойните пъпки понамаляха малко, но нямаше кой знае какъв ефект. Реших да се върна отново на продукт ,който преди съм ползвал - Акне Аут Активен лосион. Следващите 3 седмици пробвах с него , но отново ефекта не беше кой знае какъв. Вчера реших да си купа Азакса и започнах да го пия, като схемата е 3 дни по 1 таблетка и след това 9 седмици по 1. За ефект от него още не мога да кажа , но тази сутрин лицето ми сякаш беше започнало леко да се бели (това изобщо не ме притеснява, стига да изчезнат пъпките). Та с антибиотика ще продължа , но ми се искаше да се посъветвам с вас за някаква козметика. До момента ползвам измиващ гел на Гарниер за мазна кожна и хидратиращ крем на Биотен за нормална/комбинира кожа и преди обрива наистина бях доволен от резултата. Също така и крем "Здраве".
Ще ви изпратя снимки на мейла.
Предварително ви благодаря за отделеното време!

10 Сеп 2014, 15:09

Изпратих снимките на електронната ви поща, да имам и по гърба изпратих снимка.Да майка ми е страдала от акне в подобно като моето най-вероятно ми е по наследственост.[/quote]
Здравейте, lazar009!

Разгледах снимките, които сте приложил. В момента лечението със скинорен не е достатъчно.
Вие с какво измивате кожата на лицето и тялото? Изобщо нанасяте ли нещо към момента?
Спортувате ли?

С уважение,
д-р Тодева[/quote]
Сутрин и вечер измивам лицето със сапун преди нанасяне на скинорен.За спортуване 2-3 пъти в седмицата карам колело по 10-15км

10 Сеп 2014, 15:57

Здравейте,д-р Тодева!Боря се с акнето вече 6 години,но безрезултатно.Първоначално ползвах крема на акнеаут и продукти на герниер,но след консултация с дерматолог започнах да ползвам медицинска козметика.Ползвала съм дневен крем на Bioderma AI, Vichy Hyaluspot,маска на Thalloderma и Bioderma H20.Всички продукти ми бяха предписани от дерматолог,пила съм и антибиотик,както и ми беше правен веднъж химичен пилинг.Всичко това се случи миналата година.Сега ползвам измиващ гел на Balea,маската на Thalloderma и от време на време лек дневен крем с чаено дърво.Смятам скоро да изпробвам измиващия гел на Avene.Пропуснах да кажа и че след химичния пилинг ползвах цветен слънцезащитен крем на Eucerin.Сега от време на време го ползвам вместо фон дьо тен.Изпратила съм ви снимки на имейла Ви,за да видите кожата ми как изглежда днес.Имам много черни точки по цялото лице и червени главно по бузите и брадичката.Единствено челото ми е чисто.Какво бихте ме посъветвали?Какви продукти да използвам,за да се отърва от проблема с акнето.А също и какви процедури са подходящи за черните точки? :roll: Благодаря ви!

10 Сеп 2014, 22:50

Здравейте д-р Тодева. Аз съм момиче на 18 год. От около 7 години имам проблемна кожа, но не много силно акне. От януари тази години започнах посещения при дерматолог и ползвах акне аут и скинорен всеки ден в продължение на 8 месеца. Пъпките минаха.(скиноренът силно ми щипеше първия месец и зачервяваше кожата ми. ) Април правих пилинги с трихлороцетна киселина.Пих и Азатрил 250мг. След около месец след пилингите ми се появиха черни точки , някой от които се възпалиха. Смених акне аут и скинорен със зинерит, но черните точки още бяха проблем, а се появи и повече омазняване. Отидох при друг дерматолог. Оказа се, че пилингите въобще не са били за моята кожа( тя е 4 към 5 фототип). За да не се възпалят черните точки ми беше предписана серията на Aknicare- lotion, sun cream и измивен гел + Acnatac gel. Много се притеснявам за действието на този гел, защото е нов , а чета мнения от чуждестранни сайтове , че при повечето хора след 1вата седмица се появяват доста повече пъпки. Нямам вече проблеми с големите пигментни петна , както преди. Пъпки ми илизат по-рядко. Проблемът са черните точки, който се появиха преди около месец и страхът да не се възпалят. Моля да ми кажете мнения за този Acnatac гел и какви са вашите наблюдения. Страх ме е от влошаване на проблема с пъпките, който тъкмо отшумя. Благодаря ви предварително! (гелът съдържа клиндамицин и третиноин. Фактът , че са силни в-ва, единият- антибиотик, а нямам сериозни проблеми с пъпки , само с черни точки и разширени пори, ме притеснява че положението ще се влоши)

11 Сеп 2014, 12:06

lazar009 написа:Изпратих снимките на електронната ви поща, да имам и по гърба изпратих снимка.Да майка ми е страдала от акне в подобно като моето най-вероятно ми е по наследственост.
Здравейте, lazar009!

Спортувате ли?

С уважение,
д-р Тодева
Сутрин и вечер измивам лицето със сапун преди нанасяне на скинорен.За спортуване 2-3 пъти в седмицата карам колело по 10-15км

Здравейте, lazar009!

Съветвам Ви да използвате акне аут активен лосион и да посетите дерматолог, за да се включи и допълнително локално лечение, за което е необходима рецепта. Като средство за измиване може да си вземете Акне аут сапун.

С уважение,
д-р Тодева

11 Сеп 2014, 12:15

dumboo написа:Здравейте, доктор Тодева! Имам следния проблем. По принцип кожата ми е мазна и склонна към акне , но до преди два месеца в следствие на добра хигиена лицето ми беше чисто (излизаха ми по 1-2 пъпки, но не беше фатално). Имам и пъпки по- гърба, но там също са малко. След като се върнах от море, дали от мръсната вода или от това че последния ден на плажа стоях доста под слънцето, а не се мазах достатъчно с крем лицето и по- скоро там където е окосмяването, ми се изрина. Пъпките бяха доста болезнени и повечето без връхче, просто се усещаше подкожно как се е надула. Отидох на дерматолог и лекарката ми изписа Зинерит за мазане и Азакс орално. Понеже по принцип не пия антибиотици реших да пробвам само със Зинерита. За 3 седмици гнойните пъпки понамаляха малко, но нямаше кой знае какъв ефект. Реших да се върна отново на продукт ,който преди съм ползвал - Акне Аут Активен лосион. Следващите 3 седмици пробвах с него , но отново ефекта не беше кой знае какъв. Вчера реших да си купа Азакса и започнах да го пия, като схемата е 3 дни по 1 таблетка и след това 9 седмици по 1. За ефект от него още не мога да кажа , но тази сутрин лицето ми сякаш беше започнало леко да се бели (това изобщо не ме притеснява, стига да изчезнат пъпките). Та с антибиотика ще продължа , но ми се искаше да се посъветвам с вас за някаква козметика. До момента ползвам измиващ гел на Гарниер за мазна кожна и хидратиращ крем на Биотен за нормална/комбинира кожа и преди обрива наистина бях доволен от резултата. Също така и крем "Здраве".
Ще ви изпратя снимки на мейла.
Предварително ви благодаря за отделеното време!

Здравейте, dumboo!

Разгледах снимките, които сте приложил.
Измивния гел, който имате може да доизползвате, но не Ви съветвам да използвате този хидратиращ крем, за който споделяте. Не използвайте и крем Здраве.
Щом имате залющване ще се чувствате по-добре с хидратация, но нека да е на Авен успокояващ хидратант за лице.
През вечер използвайте Триакнеал крем.
Спортувате ли?
Пишете ми след месец и половина как се развиват нещата при Вас.

С уважение,
д-р Тодева

11 Сеп 2014, 14:52

Здравейте, dumboo!

Разгледах снимките, които сте приложил.
Измивния гел, който имате може да доизползвате, но не Ви съветвам да използвате този хидратиращ крем, за който споделяте. Не използвайте и крем Здраве.
Щом имате залющване ще се чувствате по-добре с хидратация, но нека да е на Авен успокояващ хидратант за лице.
През вечер използвайте Триакнеал крем.
Спортувате ли?
Пишете ми след месец и половина как се развиват нещата при Вас.

С уважение,
д-р Тодева

Благодаря Ви за отговора!
На въпроса ви - да спортувам. Ще сменя хидратиращия крем. А имате ли наблюдения върху кремовете съдържащи бензоил пероксид, понеже доста материали изчетох за тях, но за съжаление в България няма такива. Ще пробвам с козметиката, която ми споменахте и ще пиша пак по- натам.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 66