04 Ное 2014, 17:16
09 Ное 2014, 02:47
16 Ное 2014, 12:17
18 Ное 2014, 15:08
tzvetomira написа:Dr Violina Todeva написа:tzvetomira написа:Здравейте д-р Тодева!
На 29 години съм и имам проблем с кожата. Страдам от подкожни пъпки по лицето, най- вече в областта на шията. Понякога се появят и по гърба в областта на раменете. Пъпките са подкожни, дълбоки и болезнени и при изстискване изтича гноен секрет след, което остават тъмни петна (белези) по кожата. Използвала съм каква ли не козметика и лекарства за лечение, но до сега нищо не ми помага трайно. Преди една година посетих дерматолог и ми беше назначено лечение с Вибрамицин (3 месеца) и Доксициклин, както и съпътстващи продукти за мазане и измиване на Биодерма и Ла рош, но уви ефекта беше само временен. След няколко месеца състоянието ми сякаш се влоши. Ползвам фон дьо тен, тъй като работата ми изисква да имам добър външен вид всекидневно. Искам да споделя, че също така страдам и от заболяване на щитовидната жлеза (Хашимото), не знам дали може да има връзка, но искрено се надявам да успеете да ми помогнете...
Благодаря!
Здравейте, tzvetomira!
Може ли да споделите какво точно използвате в момента?
Кой е Вашия фон дьо тен?
Искам да ви попитам приемате ли лекарства за тиреоидита на Хашимото? Имате ли редовен цикъл? Какво е телесното тегло? Имате ли повишено окосмяване в нехарактерни области - напр. лице, гърди, корем?
Ако желаете може да ми изпратите и снимки в някой от е-мейлита ми!
С уважение,
д-р Тодева
Здравейте д-р Тодева!
Изпратих Ви снимки на violina@framar.bg;
В момента ползвам фон дьо тен VICHY DERMA BLEND. За Хашимото съм пила селен- преди две години (с продължителност около 3 месеца), оттогава не съм пила нищо друго. Цикълът ми е редовен, наскоро минах гинекологичен преглед с микробиология и цитонамазка и нямам никакви проблеми. Нямам повишено окосмяване. Висока съм 156 см. и тежа 45 кг. За почистване на лицето ползвам измиващ гел на La Rroche Possay и мицеларна вода на Mixa за чуствителна кожа.
Благодаря!
19 Ное 2014, 13:06
viktorkalev написа:Здравейте. Казвам се Стоян и съм на 23 години. Имам голям проблем с кожата от близо 3 години насам. Симптомите са зачервяване, парене и събреж. Появяват се когато се ядосвам, при смяна на температурата, при притеснение и стрес, не мога даже до печка да стоя. Нямам проблем със суха кожа, даже напротив, мазна е. Приемал съм лекарства изписани от специалисти, но ефект никакъв. Ще се радвам, ако можете да ми помогнете!
19 Ное 2014, 13:13
mimkata написа:Здравейте, в следствие на дълга употреба на кортикостероиди /имам псориатичен артрит/, получих медикаментозно акне. Използвах няколко билкови продукта, лечебна козметика , вкл. и лекарствени средства като напр. -салицилов спирт 2%, хлорнитромицин и сулфатиацол, но за съжаление ефект няма.
Бих искала съвет, че вече не мога да се гледам в огледалото.
19 Ное 2014, 13:17
thhr написа:Здравейте д-р Тодева !
Каква дължина трябва е мезоролерът за лицето ?
19 Ное 2014, 13:40
hris125 написа:Здравейте, от много време търся решение на моя проблем с скалпа на главата. Проблема е следния кожата на главата ми се лющи и ме сърби ходих на дерматолог предписа ми някакви шампоани нямах ефект от тях започнах да използвам друг шампоан имах ефект от него, но не беше за дълго време сега в момента пак започна лющенето на скалпа ми, но не изцяло! Моля ако някои може да ми помогне ще съм му много блаодарна някаква маска за коса да ми препоръчате или някакъв шампоан от които поне да ми спре сърбежа!
Благодаря предварително!
25 Ное 2014, 02:44
26 Ное 2014, 16:19
thhr написа:здравейте д-р Тодева!
Микронидълинг ще има ли ефект срещу вдлъбнати белези от акне ?![]()