Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Акне и проблемна кожа - онлайн консултация с дерматолог

18 Сеп 2015, 17:26

Здравейте д-р Тодева.Синът ми е на 13 години и вече му се появиха доста пъпчици по лицето.Тялото му е абсолютно чисто ,но лицето е обсипано с множество ситни и по-едри гнойни пъпки.Не използва никакви препарати само измиване вечер.Моля препоръчайте ми козметика подходяща за възрастта му.Предпочитам да не е с антибиотици.Препоръчителна ли е хумата като измиващо средство /натурално/ .Благодаря.

19 Сеп 2015, 13:07

Изпратих ви снимки.

17 Окт 2015, 21:52

Здравейте Д-р Тодева!
На 18 години съм и по лицето от 2 /3 седмици ми излизат пъпки.При консултация с дерматолог ми казаха,че имам акне.Пъпките не са много,но ми изписаха акнетак.Притеснява ме ,защото отделно имам и себореен дерматит на скалпа ,който лекувам с кортикостероид надолу и горе го пръскам с URIAGE(в една синя тубичка) .Лечението ми е изписано от лекар ,но се притеснявам дали може да се комбинират така лекарствата и мога ли да се мажа със слънцезащитен крем ?

25 Окт 2015, 11:53

Здравейте др.Тодева
аз съм жена на 34 год.,от 10 години имам акне на гърба и каде ли не съм ходила и с какво ли не съм се мазала.Няма ефект или е кратък.
Искам да уточня че имах поликистозни яйчници и си обяснявам появата на пъпките на това,сега незнам дали имам,преди да забременея ми даваха някакви стимулиращи хапчета и нямах пъпки,но след това пак започнала,излизат ми бели,а и вътрешни подкожни които са болезнени.
Много неприятен естетически проблем.
Прочетох за sulphur-хомеопатично лекарство на гранули,но и аз незнам дали да пробвам.
Моля да ме посъветвате
Благодаря предварително!

Re: Има ли ефикасно лекарство, което да ми помогне срещу белезите от акне по лицето?

26 Окт 2015, 12:55

при всички случаи си трябва консултация с дерматолог.мога да препоръчам.

Re: Има ли ефикасно лекарство, което да ми помогне срещу белезите от акне по лицето?

26 Окт 2015, 14:47

Това е наистина сериозен проблем и мазила не оправят нещата... трябват специфични процедури, които се назначават 100 на 100 от дерматолог!

27 Окт 2015, 13:11

Bambaa написа:Това е наистина сериозен проблем и мазила не оправят нещата... трябват специфични процедури, които се назначават 100 на 100 от дерматолог!

никакви мазила не са в състояние да оправят проблема. само излишно хвърлени на вятъра пари. абсолютно съм съгласна,че си трябват определени процедури, извършени от дерматолог-специалист. иначе с мазане нищо не става.

27 Окт 2015, 14:31

annamaria написа:
Bambaa написа:Това е наистина сериозен проблем и мазила не оправят нещата... трябват специфични процедури, които се назначават 100 на 100 от дерматолог!

никакви мазила не са в състояние да оправят проблема. само излишно хвърлени на вятъра пари. абсолютно съм съгласна,че си трябват определени процедури, извършени от дерматолог-специалист. иначе с мазане нищо не става.

Като цяло тези кремове против белези не съм чула да помагат на някого, дори и да не са от акне, а акнеината кожа е специална и не може да се маже с какво да е!

27 Окт 2015, 16:04

За белези от акне нищо не би помогнало, наистина, само продецури и то при истински качествен дерматолог. Но по-добре така, особено за хората с много белези няма друг начин, а да не се лъжем, много е неприятно.

28 Окт 2015, 15:00

дерматологът си знае работата. за мен лично само той може да помогне срещу белезите. никакви кремчета.само заблуда са кремовете.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 66