Тук можете да зададете въпроси по темата урология и нефрология, да се консултирате и да споделите мнения за здравни проблеми.
Добави отговор

Re: Бъбречна криза - камъни в бъбреците

22 Юни 2012, 10:19

Усещам в областта на бъбреците си тежест, сякаш са натъртени.Това признак на бъбречно заболявани ли е или нещо друго?

25 Юни 2012, 22:10

Bella написа:Усещам в областта на бъбреците си тежест, сякаш са натъртени.Това признак на бъбречно заболявани ли е или нещо друго?

Най добре ще ти кажат ако отидеш на ехограф, с бъбреците шега не бива преживял съм бъбречната криза и направо е ужасно.Жените казват че боли повече от раждането представи си за какво става на въпрос.Не е задължително болката в тази област да се дължи на камъни в бъбрека.
За профилактика пия неоренал и за сега нямам проблеми, но ще трябва да отида на ехограф за по сигурно. :D

Re: Камъни в бъбреците?

06 Юли 2012, 18:18

Здравейте.Някой бил ли е в клиника Медикус Алфа за разбиване на камъни в бъбреците? Колко се заплаща,ако си с направление?Благодаря

12 Сеп 2012, 19:59

Преди време страдах от камъни в бъбреците и беше голям кошмар.Една бабешка рецепта ме оправи кора от бреза вари се и после се пие и да чукна на дърво от тогава нямам проблеми.Всяка година профилактично пролет и есен си правя от този чай за всеки случай.На мен поне ми помогна дано помогне и на вас.

13 Сеп 2012, 11:20

mladen написа:
Bella написа:Усещам в областта на бъбреците си тежест, сякаш са натъртени.Това признак на бъбречно заболявани ли е или нещо друго?

Най добре ще ти кажат ако отидеш на ехограф, с бъбреците шега не бива преживял съм бъбречната криза и направо е ужасно.Жените казват че боли повече от раждането представи си за какво става на въпрос.Не е задължително болката в тази област да се дължи на камъни в бъбрека.
За профилактика пия неоренал и за сега нямам проблеми, но ще трябва да отида на ехограф за по сигурно. :D

И аз съм чувала, че тази болка не може да се сравни с никоя друга. Днес прочетох потресаващата история на един българин, които вече няколко години живее без два бъбрека. Наистина ужасно, това ме накара да се замисля и да погледна по сериозно на здравето си. Пия рядко вода, което не е много здравословно.

06 Авг 2013, 15:52

Рецепта за болни бъбреци – задържане на урина, пиелити, пиелонефрити, камъни, температура и трескави състояния.
Вземат се две супени лъжици изсушени кори и семки от диня и се варят 10 минути в половин литър вода. Сместа се прецежда и се взема на 2-3 порции с подсладител.

Бъбречно-каменна болест - онлайн консултация с нефролог

25 Мар 2015, 10:33

Тук можете да зададете своите въпроси свързани с бъбречно-каменната болест!
На вашите въпроси ще отговори Проф. д-р Боряна Делийска, д.м.н - специалист нефролог!

Повече за Проф. д-р Боряна Делийска и нейната практика, можете да откриете в Справочник Фрамар!

(Консултацията на проф. д-р Деийска продължава в темата на предишния лекар)

Re: Бъбречно-каменна болест - онлайн консултация с нефролог

26 Апр 2015, 20:05

Добър ден д-р Милков,имам остри,пронизващи на моменти слаби,силни болки от ляво и дясно на кръста,като в същото време се местят под корема ниско отново отдясно и отляво.преди да отида при личната лекарка във вторник вечерта ходих в бърза помощ защото освен тях бях и с висока температура.когато ме прегледаха при наличието на 3-ма лекари не успяха да установят на какво се дължат оплакванията ми.сложиха ми една инжекция Алмирал противовъзпалително и ме препратиха към личния лекар,най-вероятно било вирус.изписаха ми витамин ц и парацетамол.и това е спешна помощ нямам думи.На следващия ден когато отидох при личната лекарка,след като й обясних и ме прегледа тя пък ми обясни че най верояртно е чревен вирус и ми изписа Дуспаталин 200 3х1 и Цинарикс 55мг. 3х1,поисках направления за специалист,но по нейните думи съм нямала нужда от такъв.започнах приема на лекарствата още в сряда сутринта и вчера бях малко по добре,но днес следобед болките ми отново се усилиха.те са на моменти намалят,увеличават се.в същото време изчетох много статии с моите оплаквания в нета и смятам че най вероятно са бъбреци в понеделник ще ходя на специалист но съм объркана не мога да реша при какъв лекар точно трябва да отида.много съм объркана,ако можете да ме посъветвате към кого да се обърна,и да ми помогнете ако може с някоя бабина рецепта поне за намаляване честотата на болките.Благодаря ви предварително!

04 Май 2015, 20:15

Здравейте,

Съжалявам за проблемите ви и липса на адекватно лечение до момента.погледнато отстрани може и да имате бъбречен проблем!Най елементарното е да направите едно две изследвания на сутрешна урина- ако имате много еритроцити има вероятност за нефролитиаза,тогава следващата стъпка е ехография при добър ехографист.Ако имате левкоцити и бактерии може да се мисли за пикочна инфекция.Ако имате и повишена температура и втрисане се налага незабавно лечение с антибиотик.Ако не е по добре да се изчака резултата от посявка на урината.поискайте от личният лекар да ви обърне повече внимание!Прилагането на болкоуспокояващи без да е ясна диагнозата е все едно да стреляте по гълъб в затъмнена стая.Няма шанс да го улучите.
Пишете ми по подробно възраст,други заболявания,резултат от урина и ще се опитам да ви дам по подробен и полезен съвет.
Лека вечер,
Д-р Милков

22 Май 2015, 15:49

Здравейте д-р Милков искам да попитам за медикамент за дядо ми.Той е на 85г. с бъбречна недостатъчност,в момента е на ретакрит 2000Е,
PSA в момента е 6,5.има също и доказан аденом на простатата от няколко седмици започна неволно изпускане при уриниране .
отказва консултация със специалист,какво бихте ни препоръчали,за да се облекчи поне нощното уриниране,по негови думи,става поне 8 пъти.
Чакаме Вашият отговор!
С уважения Яница Михаилова
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7