Бъбречно-каменна болест - въпроси и отговори

Тук можете да зададете въпроси по темата урология и нефрология, да се консултирате и да споделите мнения за здравни проблеми.

Re: Бъбречно-каменна болест - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот VeselinMilkov » 06 Апр 2016, 19:57

Здравейте,

Не разбрах какви оплаквания имате в момента!?
Изследванията ви са практически нормални !
Лекува се заболяването,а не лабораторните изследвания!
Лека вечер,

Д-р Милков
VeselinMilkov

Мнениеот Irinata » 06 Апр 2016, 22:51

Благодаря Ви за отговора!
Нямам никакви оплаквания просто ме притесняват резултатите на тези показатели че са на горна граница тй като досега стойностите ми на билирубина са били доста по-ниски при предишни профилактични изследвания.
Irinata

Мнениеот Тони.Кирилов » 24 Юли 2016, 13:14

Здравейте д-р Милков..
От около 2-3 седмици,имам тъпа или по скоро пронизваща болка в дясната част на кръста предполагам че е бъбрека.Забелязах че постъпенно се усилва и дори продължава и към лявата част.Не съм забелязала изменения в урината,боли ме почти всеки ден и почти без прекъсване ме пристрелва ..Според вас на какво може да се дължи това?
Тони.Кирилов

Мнениеот VeselinMilkov » 26 Юли 2016, 17:04

Здравейте,

Най бързият начин е да се изследва урината и направи ехография на бъбреците.Само от естеството на болката не може със сигурност да се твърди дали идва от бъбреците.
Лека вечер,

Д-р Милков
VeselinMilkov

Мнениеот irina.nikolova » 30 Авг 2016, 13:18

Здравейте,
Искам да попитам имам 2 камъка в левия бъбрек, единят е 22мм и се намира на входа на уретера, а другия е 13мм и е в уретера, имам хидронефроза 2 степен и пиелонефрит. Лежах в болница заради инфекцията и сега ми предстои разбиване на камъните. Имам проблем, на всякъде където търсих помощ ми отговарят с огромни суми за лечение, аз съм осигурена и въпреки това ми искат от 500лв. до 7000лв., Вие като специалист може ли да ме насочите къде може да се оперирам? Изпитвам постоянни болки, не мога да работя, тъй като не мога да стоя дълго време права, а и не мога да вдигам тежко, тъй като след това болката става непоносима и се появява и кръв в урината. Постоянно пия болкоуспокояващи лекарства и вече спират да ми действат, моля ви помогнете ми с някакво решение, аз съм от Враца и тук няма нужната техника или добри специалисти за моя проблем.
Благодаря предварително.
irina.nikolova

Мнениеот s_ivelina » 09 Ное 2016, 20:16

Здравейте,Аз имам в десния бъбрек,калциеви-фосфорни камъчета .С Роватинекс мога ли да ги изхвърля,колко месеца трябва да пия тези хапчета до ефект,и ако можете други да ми предложите,благодаря
Поздрави Ива,Бургас
s_ivelina

Мнениеот VeselinMilkov » 19 Ное 2016, 20:59

Здравейте,

Зависи колко са големи камъните,на колко сте години,имате ли заболявания на обмяната,как е паращитовидната жлеза и нивата на калции,фосфор,уратни,прием на течности и т.н.
Проблема е комплексен и налага изследвания ,които може да направи вашият лекар или специалист.
Лека вечер,

Д-р Милков
VeselinMilkov

Мнениеот FramarModDanna » 22 Фев 2017, 12:54

След 12 март на вашите въпроси вече ще отговаря проф. д-р Боряна Делийска, д.м.н. Може да задавате вашите въпроси към Проф. Делийска и скоро ще получите необходимия ви отговор!

Повече за Проф. д-р Боряна Делийска и нейната практика, можете да откриете в Справочник Фрамар!
FramarModDanna

Мнениеот zdravkash » 08 Мар 2017, 12:16

Здравейте,какви са медикаментите за алкализиране на урината и разтваряне на камъни в бъбреците.
Детето ми е с кисела урина и прави камъни в бъбреците.Може ли да се разбие камък с лазер при дете на 10г и в коя клиника се извършват.
zdravkash

Мнениеот Dr Boriana Delijska » 17 Мар 2017, 20:48

Здравейте
Категорично не Ви съветвам да лекувате сама детето си за киселата урина и за камъните. Препоръчвам Ви да се обърнете към доц Буева или д- Гайдарова-детски нефролози, в Болница по педиатрия на бул. Гешов в София, които диагностицират и лекуват бъбречни заболявания в детската възраст. Това се отнася ако детето Ви е под 18 г. възраст, ако е по-голяма е необходимо да се проведат някои допълнителни лабораторни и образни изследвания за да се уточнят причините за образуването на камъне. Едва тогава е уместно да се алкализира киселата урина и то с медикамент, който лекар ще Ви посочи. Самостоятелното използване на медикаменти при кисела урина може по-чето да навреди, отколкото да помогне
Dr Boriana Delijska

ПредишнаСледваща

Назад към Урология и нефрология