Здравейте.
Мъж на 33г. съм и имам проблеми с образуването на камъни в бъбреците.
Преди 3 години направих бъбречна криза и лека хидронефроза с камък в десният бъбрек около 5 mm.Постъпих в болница и се оказа че е запушил уретера.Тогава дежурния ми каза да пия Dexofen и съм щял да го изкарам.Само че беше доста трудно затова постъпих в болница и там направиха стандартните процедури.Подложих се на разбиване с ЕКЛТ, но неуспяха и камъка си остана и порасна двойно за тези години спокойно в лигенчето на бъбрека ,върнат обратно чрез Double J-я ,който ми поставиха тогава.Впоследствие се установи че камъка е калциево-оксалатен.
И така преди две седмици отново ми правиха литотрипсия,този път същия камък вече е 10 mm.Преди ЕКЛТ ми проведоха изследвания,които включват БУМ и интpaвeнoзнaтa ypoгpaфия или цветна снимка чрез скенер.
Оказа се че имам още около 7 на брой камъчета с големина около 3-4 mm.
За болкоуспокояващо ми предписаха АРКОКСИЯ табл. 90 мг. а всички лекарства за отпускане на гладките мускули,като УРОРЕК и ОМНИК ТОКАС немога да ги приемам,защото получавам алергия.
Въпросът ми е според вас тези оксалатни камъчета които излезнаха само на цветната снимка с размери около 3-4 mm. могат ли да излезат чрез урината без да предизвикват запушване?
Бих желал да прочета вашето мнение,понеже се притеснявам какво ме чака.
Благодаря предварително .