нед написа:Здравейте, лекар ме диагностицира с ОКР и ми преписа флуансол и хедонин,но се чувствам като парцал, спи ми се постоянно, напълнях, вечер имам някакви ужасни сънища по С. Кинг, а и се събуждам с ужасно главоболие. Мога ли вместо хединин да пия грандаксин. И вместо флуанксол да пия анафранил (но той е по схема и много хапчета трябва да се пият). Кажете за някакъв нов антидепресант открит през последните години. Например бринтеликс. Моля за съвет за антидепресант или с по-малко странични дейстия, не като флуансола и хедонина, които са съпътстани от много странични ефекти, а чета, че и гранданскина или анафранила са с много странични ефекти. Само моля Ви не пишете да се консултурам с психиатъри, консултирал съм се и ползата е никаква
Innerlane написа:Депресията говори за проблем на централната нервна система, изтръпванията - за проблем на периферната. Аз бих отишла на преглед при невролог задължително. Шансът да мине без лекарства е малък, редно е навреме да се вземат мерки преди нещата да се задълбочат. На хората с депресия не просто "не им се ще" да си признаят, че имат проблем или да киснат по кабинети, на тях с времето започва да "не им се ще" дори да извършват нормални ежедневни дейности като това да излизат навън и да се виждат с приятели, че дори и ходенето до магазина им се вижда тегаво. Не чакайте. Не е до воля или липса на хоби.
Назад към Психология, психиатрия и сексология
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта