В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с психология, психиатрия и сексология, да споделяте мнения и да получите съвет.
29 Дек 2016, 21:33
Промених много неща. Някой добри някои не толкова. Звучи глупаво и аз мисля това когато пиша тук но мисля че е време да си призная безизходица та.
30 Дек 2016, 09:41
Няма как да ти кажем координати на аспециалисти, като не знаем от къде си.

На първо място! На второ, винаги поне при психолозите, може да си намериш лесно специалист и да говориш с него, те си имат подход и мисля, че лош психолог няма, така че просто потърси в интернет за твоя град някой, който да ти свърши работа.
След като постоянно го мислиш това нещо, няма как да избягаш от него толкова бързо и лесно, ще ти трябва промяна и помощ, а в това няма нищо лошо, след като си готов да се промениш и да подобриш!
30 Дек 2016, 09:54
Колкото и да си внушава човек, че всичко ще мине, че с времето ще се подредят нещата и да се опитва да си възвърне нормалното състояние, има моменти и ситуации, когато не успява да влезе в ритъм и се чувства все едно не е той. Тогава наистина му е нужна помощ и е добре, че си го осъзнал. Затова потърси специалист и не отлагай посещението при него.
07 Ное 2017, 11:21
Съмнявам се , че ме е тръшнала някоя депресия, направо като вирусно заболяване. много хора покрай мен напоследък нямат енергия, изглеждат отчаяни и изморени, накрая взех и аз да се чувствам така. Имаме проблеми с приятелката ми и тя постоянно е без настроение, накрая и аз го пренесох върху себе си.
Не знам дори какъв точно ми е проблемът, ако трябва да съм честен.

Но дали става въпрос за депресия, или просто всичко се дължи на промяната на времето.. По кое различаваме депресията от обикновеата липса на настроение?
07 Ное 2017, 12:13
Депресията се усеща, много е една разяждаща. И да ти кажа, ще я усетиш. Щом си решил, че имаш, значи най-вероятно нямаш.
07 Ное 2017, 13:11
И аз не мисля, че депресията се усеща и може да бъде намерена толкова лесно от човека, който я изпитва. Това са много дълбоки състояния, когато не ти се прави нищо, избягваш социализирането, разговорите, разходките и т.н. Изолираш се, правиш еднотипни неща и подобни. Другото е лошо настроение, умора и апатия.
07 Ное 2017, 21:40
Депресията е много силно състояние, което обаче много хора използват напразно. Това е една завладяваща апатия, разболяване и подобни и физичекси неразположения, не е само до това да ти е скучно.
08 Ное 2017, 11:19
Никога не съм имала депресия, или поне не съм разбирала. Лоши настроения да, лиспва на енергия и желание за каквото и да е било - случвало се е. Но ми е минавало бързо.
И аз съм на мнение, че малко се прекалява с използването на думата депресия.
09 Ное 2017, 00:28
Депресията е отчаяние, апатия,чувството че си ненужен, неспособен, неразбран или просто казано не ставаш за нищо. Търсиш във всяко нещо драма и още много негативни неща... А изправянето след такова падение е наистина трудно.
09 Ное 2017, 10:50
Така като чета, установявам, че имам депресия, пък хич не знам. Може би това е начина да осъзнаваш, че имаш, защото досега не си го знаел. Ами.. какво да ви кажа, писнало ми е от всичко,това ако е показателно..