Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
Правила на форума
Заключена

Re: Гъбички - онлайн консултация с кожен лекар

17 Апр 2014, 14:39

Здравейте,Д-р Тодева!

След антибиотично лечение на приятелката ми се появиха гъбички.Резултатът от микробиологичното изледване показа candida albicans.Назначеното лечение за приятелката ми включва10 вагинални таблетки Флуомизин,5 дни по 3 пъти нистатин по 500 000IU и профилактично микомакс 7-8 месеца по 1 на месец.Всичко ОК,но за мен има само нистатин 5дни по 3 таблетки,без никакво локално лечение.!?Достатъчно ли е това според вас?

17 Апр 2014, 16:18

massive написа:
Dr Violina Todeva написа:
massive написа:До Dr Violina Todeva:

Много ви благодаря, Докторе! Искам само да споделя,че днеска нямам нито пъпки, нито сърбеж..... Това опасно ли е ? Възможно ли е да съм се излекувал от само себе си ?

Малко ме е срам да отида на кожен лекар... не знам какво да направя...

Здравейте!

Да, не е изключено оплакванията да преминат спонтанно. Това е причината за лесното разпространение на кандидата, защото тя е "там", дори и без оплаквания. По-добре посетете специалист и правете 4-5 дни бани с бледо розов разтвор на калиев перманганат.

С уважение,

А иначе като се излекувам това няма да се повтори,след като взимам предпазни мерки, нали?

Още веднъж много благодаря за помощта

Здравейте!

Ако вземете мерки срещу рисковите фактори не би трябвало да имате проблеми!

С уважение,

17 Апр 2014, 16:24

Didko-banditko написа:Здравейте,Д-р Тодева!

След антибиотично лечение на приятелката ми се появиха гъбички.Резултатът от микробиологичното изледване показа candida albicans.Назначеното лечение за приятелката ми включва10 вагинални таблетки Флуомизин,5 дни по 3 пъти нистатин по 500 000IU и профилактично микомакс 7-8 месеца по 1 на месец.Всичко ОК,но за мен има само нистатин 5дни по 3 таблетки,без никакво локално лечение.!?Достатъчно ли е това според вас?

Здравейте, Didko-banditko!

По принцип е възможно да се приложи единствено системно лечение при инфекция с Кандида. Със схемата на лечение лекуващия лекар се е опитва да предотврати повторна поява на такъв епизод, както и разпространение на инфекцията към храноснмилателната система!

С уважение,

24 Апр 2014, 13:35

Много ви благодаря,че триете въпроси...не беше ли това смисъла на онлайн консултацията?!?!СЛАБ (2)

24 Апр 2014, 14:01

Didko-banditko написа:Много ви благодаря,че триете въпроси...не беше ли това смисъла на онлайн консултацията?!?!СЛАБ (2)

Здравейте, уважаеми Didko-banditko!

Ще Ви помоля да се отнасяте с уважение към възможността за безплатна консултация!
Не може да изисквате с такъв тон, какъвто беше в предния Ви коментар да оспорвам или да потвърждавам мнението на колега чрез онлайн консултация!
Написах Ви моя коментар по Вашия проблем в рамките на добрия тон и без да противореча на добрата лекарска практика!
Най-малкото името, което използвате като "nickname" е доста несериозно!
Аз откликвам на проблемите на всеки, който се отнася сериозно и с уважение, а Вие не го правите!
Все пак съжалявам, че Вие не може да го оцените, но бъдете сигурен че има много хора, за които не е така!

С уважение,

19 Май 2014, 19:23

До :Д-р Виолина Тодева : след секс получих сърбеж в областа на члена и тестисите,имам и течение от канала, инфекцията е от 13 години, и немога да я преборя, ходил съм при кожни лекари и много уролози... казват ми че нямам гъбички - посявките на сперма , уретрален или простатен секрет излизат стафилококи - ауреус , епидермидис,фекалис .изпих много антибиотици за хиляди левове без резултат, десетки изследвания и антибиотични терапии нищо не помага, нито крамове , само бани с сода бикарбонат или калиев перманганат ми носят временно облекчение - но не е решение на проблема- какво да правя? вече имам и простатит от гореспоменатия проблем!

20 Май 2014, 10:22

divuy написа:До :Д-р Виолина Тодева : след секс получих сърбеж в областа на члена и тестисите,имам и течение от канала, инфекцията е от 13 години, и немога да я преборя, ходил съм при кожни лекари и много уролози... казват ми че нямам гъбички - посявките на сперма , уретрален или простатен секрет излизат стафилококи - ауреус , епидермидис,фекалис .изпих много антибиотици за хиляди левове без резултат, десетки изследвания и антибиотични терапии нищо не помага, нито крамове , само бани с сода бикарбонат или калиев перманганат ми носят временно облекчение - но не е решение на проблема- какво да правя? вече имам и простатит от гореспоменатия проблем!

Здравейте, Divuy!

Основната причина за поява на подобен тип инфекции са аналния и оралния секс без презерватив. След като инфекцията е станала хронична и имате простатит най-добре е редовно да посещавате Вашия уролог. Необходимо е периодично да правите изследвания и когато има активна инфекция да се лекувате. Използването на добавки или локални средства е с помощно действие и те имат смисъл за по-продължителна употреба, но след като се преборите с активната инфекция.
След като не сте доволен от лекарите, които са Ви лекували до момента потърсете мнение от друг специалист!

С уважение,
д-р Тодева

21 Май 2014, 20:00

divuy написа:До :Д-р Виолина Тодева : след секс получих сърбеж в областа на члена и тестисите,имам и течение от канала, инфекцията е от 13 години, и немога да я преборя, ходил съм при кожни лекари и много уролози... казват ми че нямам гъбички - посявките на сперма , уретрален или простатен секрет излизат стафилококи - ауреус , епидермидис,фекалис .изпих много антибиотици за хиляди левове без резултат, десетки изследвания и антибиотични терапии нищо не помага, нито крамове , само бани с сода бикарбонат или калиев перманганат ми носят временно облекчение - но не е решение на проблема- какво да правя? вече имам и простатит от гореспоменатия проблем!

Здравейте, Divuy!

Основната причина за поява на подобен тип инфекции са аналния и оралния секс без презерватив. След като инфекцията е станала хронична и имате простатит най-добре е редовно да посещавате Вашия уролог. Необходимо е периодично да правите изследвания и когато има активна инфекция да се лекувате. Използването на добавки или локални средства е с помощно действие и те имат смисъл за по-продължителна употреба, но след като се преборите с активната инфекция.
След като не сте доволен от лекарите, които са Ви лекували до момента потърсете мнение от друг специалист!

С уважение,
д-р Тодева

какво бихте ми препоръчали за външно приложение - нещо ефикасно противогъбично и против стафилококи евентуално, с тази инфекция съм стигнал до професори по урология в софия и те немогат да ми помогнат особенно освен с антибиограма - антибиотици,като си правя външни бани с сода само тогава усещам облекчение - нямам сърбеж , намалява течението от канала и уринирам по лесно за това смятам , че е гъбичен причинителя???ползвал съм по рано - бактробан крем - имах облекчение, певарил, канестен , микозолон , ламизил , лекарства : макмирор , флажил- усещам облекчение , микомакс..

22 Май 2014, 12:17

divuy написа:

Здравейте, Divuy!

С уважение,
д-р Тодева

какво бихте ми препоръчали за външно приложение - нещо ефикасно противогъбично и против стафилококи евентуално, с тази инфекция съм стигнал до професори по урология в софия и те немогат да ми помогнат особенно освен с антибиограма - антибиотици,като си правя външни бани с сода само тогава усещам облекчение - нямам сърбеж , намалява течението от канала и уринирам по лесно за това смятам , че е гъбичен причинителя???ползвал съм по рано - бактробан крем - имах облекчение, певарил, канестен , микозолон , ламизил , лекарства : макмирор , флажил- усещам облекчение , микомакс..

Здравейте, Divuy!

Много е грешен Вашия подход със самолечение! Аз Ви споделих какво е моето мнение! Това, което Вие правите и искате аз да Ви препоръчам е неправилно. Намерете лекар на който да може да се доверите и следвайте стриктно препоръките му!

С уважение,
д-р Тодева

23 Май 2014, 20:43

според вас като четете за моят проблем към кой да се обърна - уролог или кожно -венерически? Благодаря предварително !
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 37