georgi написа:Здравейте, д-р Тодева. Направих си микробиологични изследване на урината за венерически болести, всичко е ОК, но е урината ми намериха шигела салмонела ентеропатогенни E.colli патогени за човека гъби, така пише в антибиограмата, изписано ми е лечение с Доксициклин за 10 дни, тази бактерия може ли да бъде лечима с този антибиотик и колко дни е нужно за такова заболяване? Забравих да Ви кажа с антибиотика ми е изписано Ношпа и витамин Б комплекс. Това заболяване може ли да повлияе на половите ми органи и на тестисите, и простатата. Страшно ли е това заболяване и заразно ли е, никой доктор не би обяснява по-подробно, казват ми че не било и ще се оправиш след лечение на малко антибиотици. Много ще Ви бъда благодарен на отговора, принуден съм да питам из форумите. Мерси предварително.
Здравейте, Georgi!
Може да се доверите на Вашия лекар. Той трябва да е подбрал антибиотик по антибиограмата.
По принцип за венерически болести е уместно да се изследват еякулат, уретрален секрет и кръв.
Трудно може да се отговори категорично на въпросите Ви без преглед. С лечението с Доксициклин ще се повлия инфекцията, но по отношение на пренасянето и голямо значение има и вида на сексуалните практики.
Ако не се чувствате сигурен и имате нужда от допълнителна информация потърсете консултация и с друг лекар!
С уважение,