13 Апр 2014, 14:42
georgi написа:Здравейте, д-р Тодева. Направих си микробиологични изследване на урината за венерически болести, всичко е ОК, но е урината ми намериха шигела салмонела ентеропатогенни E.colli патогени за човека гъби, така пише в антибиограмата, изписано ми е лечение с Доксициклин за 10 дни, тази бактерия може ли да бъде лечима с този антибиотик и колко дни е нужно за такова заболяване? Забравих да Ви кажа с антибиотика ми е изписано Ношпа и витамин Б комплекс. Това заболяване може ли да повлияе на половите ми органи и на тестисите, и простатата. Страшно ли е това заболяване и заразно ли е, никой доктор не би обяснява по-подробно, казват ми че не било и ще се оправиш след лечение на малко антибиотици. Много ще Ви бъда благодарен на отговора, принуден съм да питам из форумите. Мерси предварително.
14 Апр 2014, 12:50
Dr Violina Todeva написа:Тук може да зададете въпроси какво да правите, ако имате гъбички. Нека заедно намерим най-доброто лечение!
На Вашите въпроси ще отговаря д-р Виолина Тодева - специалист по кожни и венерически болести.
Прочетете още от д-р Виолина Тодева:
Гъбички - здравен проблем
Подробна информация за д-р Виолина Тодева ще откриете в справочника на Фрамар.
14 Апр 2014, 13:19
bvelikova72 написа:Dr Violina Todeva написа:Тук може да зададете въпроси какво да правите, ако имате гъбички. Нека заедно намерим най-доброто лечение!
На Вашите въпроси ще отговаря д-р Виолина Тодева - специалист по кожни и венерически болести.
Колко време след края на лечението за микоплазми ще ми препоръчате контролни изследвания?
14 Апр 2014, 13:40
Dr Violina Todeva написа:bvelikova72 написа:Dr Violina Todeva написа:Тук може да зададете въпроси какво да правите, ако имате гъбички. Нека заедно намерим най-доброто лечение!
Колко време след края на лечението за микоплазми ще ми препоръчате контролни изследвания?
Здравейте!
Най-добре е да направите контролно изследване месец след проведеното лечение! Въпреки всичко тестването за този патогенен причинител в някои случаи може да не е точно!
Поздрави,
14 Апр 2014, 18:19
bvelikova72 написа:Dr Violina Todeva написа:Dr Violina Todeva написа:Колко време след края на лечението за микоплазми ще ми препоръчате контролни изследвания?
Здравейте!
Най-добре е да направите контролно изследване месец след проведеното лечение! Въпреки всичко тестването за този патогенен причинител в някои случаи може да не е точно!
Поздрави,
Как да разбирам това, правя си ДНК изследвания, нали уж са най-точни. Има ли въобще начин човек да се отърве от тази напаст?
15 Апр 2014, 20:53
16 Апр 2014, 13:45
massive написа:Хора, аз съм на 22 г. Случи се така,че правих секс с момиче , което не познавам.. просто се случи
Сега по пениса имам някакви странни пъпки и ме сърби... Поддържам хигиена и се мия редовно, но съм много уплашен. Направих няколко снимки, можете ли да ми кажете какво е това нещо
Моля ви, кажете ми какво е това и как да се излекувам :/
16 Апр 2014, 18:00
16 Апр 2014, 18:08
massive написа:До Dr Violina Todeva:
Много ви благодаря, Докторе! Искам само да споделя,че днеска нямам нито пъпки, нито сърбеж..... Това опасно ли е ? Възможно ли е да съм се излекувал от само себе си ?
Малко ме е срам да отида на кожен лекар... не знам какво да направя...
16 Апр 2014, 18:29
Dr Violina Todeva написа:massive написа:До Dr Violina Todeva:
Много ви благодаря, Докторе! Искам само да споделя,че днеска нямам нито пъпки, нито сърбеж..... Това опасно ли е ? Възможно ли е да съм се излекувал от само себе си ?
Малко ме е срам да отида на кожен лекар... не знам какво да направя...
Здравейте!
Да, не е изключено оплакванията да преминат спонтанно. Това е причината за лесното разпространение на кандидата, защото тя е "там", дори и без оплаквания. По-добре посетете специалист и правете 4-5 дни бани с бледо розов разтвор на калиев перманганат.
С уважение,