Гъбички - популярни въпроси и отговори от читателите на форума

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Гъбички - онлайн консултация с кожен лекар

Мнениеот yes134 » 28 Юни 2014, 15:44

Здравейте , моят проблем е следният:

След прием на антибиотик Клиндамицн получих гъбички по главичката на пениса.Около месец прилагах Канестен върху засегнатия участък.В крайна сметка имаше подобрение ,но не изцяло.Предписаха ми Флуконазол (150 мг.) всяка седмица по 1 табл. в продължание на 4 седмици тоест общо 4 таб.След приема всички други симптоми изчезнаха,но остана зачервяването.След като мина известно време (повече от месец) направих микробиологично изследване на урина , което бе отрицателно.Малко след това пак направих микробиология и отново отрицателно.Правил съм и пълна кръвна картина всичко е наред.Какви са причините зачервяването да остане?Може ли да се говори за все още неизлекувани гъбички въпреки ,че симптома е само зачервяване , а изследването на урина е отрицателно?Какво мога да предприема?

Благодаря за вниманието!
yes134

Мнениеот Dr Violina Todeva » 28 Юни 2014, 17:21

desidi написа:Здравейте,искам да попитам нещо на 23 години съм не съм водила полов живот все още но от няколко месеца имам малки пъпчици около влагалището и отвърешната страна на срамните устни не ме болят или сърбят.Въпроса ми е това гъбички ли са и възможно ли е да са станали хронични ?

Здравейте, desidi!

Въпреки, че не сте имала полови контакти не е изключено да имате инфекция най-вероятно с кандида. Съветвам Ви да посетите лично специалист, да се направи микробиологично изследване и да се предприеме правилно лечение.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 28 Юни 2014, 17:30

yes134 написа:Здравейте , моят проблем е следният:

След прием на антибиотик Клиндамицн получих гъбички по главичката на пениса.Около месец прилагах Канестен върху засегнатия участък.В крайна сметка имаше подобрение ,но не изцяло.Предписаха ми Флуконазол (150 мг.) всяка седмица по 1 табл. в продължание на 4 седмици тоест общо 4 таб.След приема всички други симптоми изчезнаха,но остана зачервяването.След като мина известно време (повече от месец) направих микробиологично изследване на урина , което бе отрицателно.Малко след това пак направих микробиология и отново отрицателно.Правил съм и пълна кръвна картина всичко е наред.Какви са причините зачервяването да остане?Може ли да се говори за все още неизлекувани гъбички въпреки ,че симптома е само зачервяване , а изследването на урина е отрицателно?Какво мога да предприема?

Благодаря за вниманието!

Здравейте, yes134!

Възможно е причината за Вашите оплаквания да е по-скоро прехвърляне на инфекцията на кандида с партньора или ако препуциума (кожичката) е по-прилепнала към главичката. След като имате още зачервяване след такъв курс на лечение посетете специалист да се направи изследване и да се подбере терапия според резултата!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот desidi » 28 Юни 2014, 20:47

А как се взема микробиология и болезнено ли е ? Възможно ли е да ви пратя снимки на емайл адрес да си кажете мнението на пръв поглед ?
desidi

Мнениеот Dr Violina Todeva » 30 Юни 2014, 10:53

desidi написа:А как се взема микробиология и болезнено ли е ? Възможно ли е да ви пратя снимки на емайл адрес да си кажете мнението на пръв поглед ?

Здравейте, desidi!

Вземането на микробиологичен секрет не е болезнено! Няма проблем да приложите снимка, но само по снимка и без изследване не мога да кажа каква точно е причината!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Natalia Nikolova » 06 Юли 2014, 01:40

Здравейте! Много ще съм Ви благодарна за съвета. Имам сърбежи, зачервяване и цепнатини между пръстите на краката и отдолу на ходилата. Ползвала съм различни кремове, които рекламират, но без резултат. Почти всеки месец преди или след цикъл имам болезнено парене и смъдене. Ползвам лактацид, но и това не ме облекчава, понякога външно промиване със смрадлика, когато положението е нетърпимо. Преди години съм лекувала гъбична инфекция, но явно е доста упорита. Чудя се дали имат общо двете инфекции? Бихте ли ми препоръчали някакво лечение. Евентуално някакви изследвания, които бих могла да направя? Благодаря Ви, предварително!
Natalia Nikolova

Мнениеот petrankana » 06 Юли 2014, 22:06

Извинете ме ако има такъв въпрос до сега, но на приятеля ми му са излезли червени пъпчици по главичката и надолу. Има и сърбеж понякога.
Притеснително ли е? А мен ме сърби клитора и във влагалището от време на време(мисчя, че е защото скоро ще ми дойде). За това реших да попитам Вас? :| :roll:
petrankana

Мнениеот Dr Violina Todeva » 07 Юли 2014, 11:16

Natalia Nikolova написа:Здравейте! Много ще съм Ви благодарна за съвета. Имам сърбежи, зачервяване и цепнатини между пръстите на краката и отдолу на ходилата. Ползвала съм различни кремове, които рекламират, но без резултат. Почти всеки месец преди или след цикъл имам болезнено парене и смъдене. Ползвам лактацид, но и това не ме облекчава, понякога външно промиване със смрадлика, когато положението е нетърпимо. Преди години съм лекувала гъбична инфекция, но явно е доста упорита. Чудя се дали имат общо двете инфекции? Бихте ли ми препоръчали някакво лечение. Евентуално някакви изследвания, които бих могла да направя? Благодаря Ви, предварително!

Здравейте, Natalia Nikolova!

За гениталните Ви оплаквания е най-добре да се назначи микробиологично изследване на вагинален и цервикален секрет!
Проблемът на краката може да не е само от гъбички!
Ето защо трябва да посетите лекар и да се направят необходимия преглед и изследвания! Малко вероятно е двете неща да са свързани!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 07 Юли 2014, 11:27

petrankana написа:Извинете ме ако има такъв въпрос до сега, но на приятеля ми му са излезли червени пъпчици по главичката и надолу. Има и сърбеж понякога.
Притеснително ли е? А мен ме сърби клитора и във влагалището от време на време(мисчя, че е защото скоро ще ми дойде). За това реших да попитам Вас? :| :roll:

Здравейте, petrankana!

И двамата с партньора си трябва да проведете лечение! Най-вероятно имате инфекция с кандида, която си прехвърляте при полови контакти! Съветвам Ви да посетите лично специалист, защото лекарствата се отпускат с рецепта и е възможно да е необходимо да се направят изследвания!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот viki.t » 09 Юли 2014, 13:44

Здравейте. Имам спешен въпрос към Вас. Преди време имах протъркване между устните на генеталите и го излекувах сама с Низорал. От известно време правя упражнения и наскоро си взех дълга вана, в която сложих много душ гел, не съм имала сексуален контакт с партньора ми скоро и използвам Лактацид за чувствителна кожа. Днес докато се къпах и усетих болка, а после видях, че е много протрито. Не знам дали е от някое от нещата, които казах, но боли, зачервено е и се лющи отстрани. Моля Ви, кажете ми какво да правя? Мога ли да се излекувам сама с Низорал или проблемът е по-сериозен. Моля помогнете!
viki.t

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести