Стари, неактуални, заключени теми.
06 Апр 2015, 18:04
Здравейте,
Имам следния въпрос след направена лапароскопска операция ми откриха ендометриозни огнища по перитонеума, изписаха ми Логест , друг доктор ми каза че е слаб препарат и препоръчва Регулон , какво е вашето мнение . И могат ли да се приемат добавки като билката Мака (която спомага за хормонален баланс ) едновременно с противозачатъчните таблетки или пречи на действието им. Благодаря предварително !
13 Апр 2015, 10:16
elb написа:Здравейте,
Имам следния въпрос след направена лапароскопска операция ми откриха ендометриозни огнища по перитонеума, изписаха ми Логест , друг доктор ми каза че е слаб препарат и препоръчва Регулон , какво е вашето мнение . И могат ли да се приемат добавки като билката Мака (която спомага за хормонален баланс ) едновременно с противозачатъчните таблетки или пречи на действието им. Благодаря предварително !
Здравейте, Ендометриозата е сериозно заболяване. Има различни схеми на лечение една от тях е изписаната ви, която включва орален контрацептив с по-висока дозировка на гестагенната част. Ако се съмнявате в предписаното Ви лечение, Ви съветвам да посетите отново акушер-гинеколог за да обсъдите и други начини на лечение. По отношение на билките няма противопоказания за тяхното приемане
13 Апр 2015, 10:18
Бояна написа:Здравейте.Предписани са ми Лактажин и Полижинакс.Мога ли да ги поставям едновременно или първо трябва да приключа с едните и тогава да слагам другите?
Здравейте, първо Полижинакс , а след това Лактажин за въстановяване на нормалната вагинална флора
13 Апр 2015, 10:21
rrr12396 написа:Добър ден! Имам въпрос относно това каква е възможността от забременяване след приема на хормоналната таблетка? Менструацията ми свърши на 12.03 на 19.03 имах полов контакт и стана така, че се наложи да взема хормоналния препарат escapelle приех го не повече от 1час след половия акт . Шест дена(25.03) след приема ми прокървя с леки дори почти не усещащи менструални болки, а следващата менструация трябва да дойде на 05.04. Има ли причина за притеснение от евентуална нежелана бременност?Благодаря предварително!
Здравейте, няма причина за притеснение, не би трябвало да е настъпила бременност. Кървенето е било вследствие на препарата.
14 Апр 2015, 12:34
Здравейте. Имам кондиломи и ми препоръчаха лечение със Солкодерм. Колко време продължава лечението и колко време след третиране с препарата трябва да се въздържам от полов акт?
14 Апр 2015, 23:34
Здравейте,
Имам частично изгорена раничка на шийката на матката, която гинеколожката ми не иска да изгори напълно преди да забременея. А аз се опасявам, че това би било проблем при евентуална бременност. Бих искала да разбера и вашето мнение относно това. Последния ми резултат от цитонамазка е следния:
II група
Клетъчни елементи от сквамозен и ендоцервикален епител /суперфициални и интермедиерни клетки; групи от ендоцервикални епителии/; умерено количество сегментоядрени левкоцити.
Ще съм благодарна, ако коментирате и него. Благодаря предварително!
15 Апр 2015, 10:32
Здравейте докторе.
От около 2 години,с едномесечно прекъсване,пия Линдинет 20. Изписа ми ги моя АГ,защото имах нередовен цикъл,които идваше на 32-34дни.А един месец ми беше пропуснал,и се Оказа че имам киста на единия яйчник,която изчезна след като пих оргаметрил и ми дойде цикъла.
След това,започнах противозачатъчните таблетки.Идваше ми на 5-тия ден,след свършването на таблетките.Вървеше ми около 3-4 дни.А преди контрацептивите имах цикъл който продължаваше около 5-6 дни.
През месец май 2014 година,трябваше да спра за един месец Линдинет-а,защото имах анемия,и хематоложката искаше да направим нови кръвни изследвания.
След като всичко беше наред,започнах наново противозачатъчните.Пак ми идваше на 5-тия ден след спирането на хапчетата,но стана още по кратък 2-3 дневен.
Един път ми вървя само ден и половина,и Аз отидох на преглед,защото се притесни да не съм бременна,въпреки хапчетата.Лекаря ме прегледа на вагинален видеозон,всичко е наред.Нито съм бременна нито нищо.Каза че хапчетата правели менструацията по оскъдна.
После пак ми вървеше по 2-3 дни.А миналия месец ми закъсня,за пръв път от както пия противозачатъчните.Вместо на 5-тия ден,ми дойде на 7-мия.Вървя ми ден и половина-два и ми свърши.А няколко дни преди това бях на профилактичен преглед + цитонамазка.Гледаме пак на вагинален видеозон,всичко наред.
Обадих му се като ми закъсня,той каза ако не ми дойде да ида,но да си започна хапчетата когато трябва, тоест на следващия ден.
Този месец отново същата история.Дойде ми отново на 7-мия ден,и ми вървя един ден.Днес вечерната нищо,и довечера трябва да започвам нова опаковка.Вчера преди да ми дойде му се обадих,каза да ида днес ако не ми е дошло,или да ида след като ми свърши.
Първия път предположи да не съм бременна.А сега каза че можело да е някаква киста...
Цитонамазката е нормална.
Вече незнам какво да мисля.Според Вас какъв може да е проблема?
Аз съм на 27 години,имаме две деца.
Благодаря Ви.
24 Апр 2015, 14:18
Здравейте,
След изследвания се установи наличие на хламидия и доктора ми предписа лечение с Доксициклин. Тубоцин и Полижинакс, единственото което ме изуми в случая е тубоцина, понеже ми го предписа за 5 дни, в неговото описание не пише да се ползва за гинекологични проблеми, а пък и се продава само в разфасовки от 100 хапчета... и в аптеката ми обясниха че не виждат с какво ще ми помогне само за 5 дена. Въпросът ми е уместно ли ви се струва това лечение?
29 Апр 2015, 16:44
Здравейте д-р Михнев,
имам въпрос относно зацапване по време на овулация, което се появява от няколко месеца, като този месец е особено обилно и продължава вече 4-5 ден. Била съм на преглед преди около месец или два на който нямаше проблем, както и цитонамазка, която също според лекаря е добра. Сега ми казаха да взимам витамин Е по 400 мг еднократно дневно в продължение на 3 месеца, но не мога да го намеря в такава доза и мисля да пробвам по 2 таблетки от 200 UI. Въпросът ми е достатъчно ли е това и трябва ли да правя някакви други изследвания? Както и не е ли опасна тази доза след като на опаковката пише че се приема само по една таблетка дневно? Благодаря Ви за вниманието!
30 Апр 2015, 14:39
Добър ден, д-р Михнев ! Преди година и 5 есеца родих секцио, до преди 4 месеца кърмих на поискване. След 40 ден от раждането цикълът ми се визстанови, следващите 2 месеца ми идваше нормално, после прекъсна и започнаха периодични кафеникави зацапвания, та до днес е така. Този месец зацапването трае повече от 20 дни и на 2-3 имам и съсирек. Нормално ли е това след спирането на кърмене? В момента съм в чyжбина и няма как да ида на лекар. Благодаря за отговора !!!