Стари, неактуални, заключени теми.
Правила на форума
Заключена

Re: Гинекологични заболявания

14 Сеп 2015, 19:03

exilensse написа:Здравейте,
искам да ви помоля да ме посъветвате какво да направя. Имам болки ниско долу в корема, и такива, които отиват надолу към влагалището, много е странно и болезнено.Отделно имам дискомфорт, сърбеж и зачервяване, и оток,който не е постоянен, най-често се случва сутрин . Бях на преглед, казаха, че всичко е наред. Миналия месец така стана около овулацията ми. Взех на своя глава Дифлукан две през седем дни и като, че ли отшумя.Тогава отидох за изследвания. Имам малка раничка, дори казака , че е силно казано раничка. Много е малка, винаги съм I група на цитонамазките. Две поредни микробиологии са наред. Не знам какво се случва...хем не излиза нищо на изследванията, хем този сърбеж и болки продължават. Прилагам последната микробиология и ПКК със CRP. Не водя полов живот от известно време, спазвам отлична хигиена, нося само памучно бельо, ползвам Гинофилус и се измивам външно с Розалгин,но нищо не помага.Лекаря каза, че левкоцитите са вследствие на това, че ми се взе секрет непосредствено след цикъл, на другия ден и няма нищо притеснително,но тези грам (-) бактерии, те дали изискват лечение и дали може да е от тях? Сега пак започна с овулацията. А дали за дискомфорта не допринася и кръвната захар, което е висока? Този оток на какво може да се дължи? Благодаря предварително!

Вагинален и цервикален секрет
Заден свод: епителни клетки, малко LB, 7-10 leuco, Гр (-) бактерии
Цервикс: Слуз, епителни клетки, Lb, 15-20 leuco, 5-6 ly, LyPl
Изолирани микроорганизми: (-) отр. растеж на патогенни микроорганизми
Myciplasma hominis: (-) отр.
Ureaplasma urealyticum: (-) отр.

(WBC) 3.6 x 10^9/L (4.0-10.0)
Lymph# 1.4 x 10^9/L (0.8-4.0)
Mid# 0.5 x 10^9/L (0.1-1.5)
Gran# 1.7 x 10^9/L (2.0-7.0 )
Lymph% 0.392 (0.200-0.400)
Mid% 0.125 (0.030-0.150)
Gran% 0.483 (0.500-0.700)
Хемоглобин (HGB) 93 g/l (ж.120-180)
Еритроцити RBC 4.21 x 10^12/L (3.50-5.50)
Хематокрит (HCT) 0.304 (0.370-0.540)
MCV 72.1 fL (80-100.0)
MCH 22.1 pg (27.0- - 34,0)
MCHC 306 g/L (320-360) Нисък!
RDW-CV 0.176 (0.110-0.160)
RDW-SD 42.4 fL ( 35.0-56.0)
Тромбоцити (PLT) 294 x 10^9/L (150-400)
MPV 9.5 fL (6,5-12,0)
PDW 15.5 (9.0-17.0)
PCT 2.79 % (1.00-3,50)
P-LCC-110 (50-125)
P-LCR – 0.374 (0.150-0.500)
Glucosa 6.11 mmol/l (3.30-6.10)
CRP 0.3 mg/L <=6.0

Здравейте,
От кръвната картина е видно,че имате анемия. Необходимо е да се уточни вида й.
Стойността на кр. захар също заслужава незабавно внимание!
Това,което е определено като раничка,най-общо се нарича изменение на порциото,което си има специална апаратна диагностика - колпоскопия.Тогава ще знаете какво точно е изменението.
Колкото до сърбежа,зачервяването и отока,това са сигурни признаци на възпаление. Гинекологът ще определи точно кои методи за изследване ще са му нужни,за да прецизира при -чината.Консултирайте се с него за вида на измиващите препарати и другите,рекламирани по медиите продукти.

Re: Гинекологични заболявания

14 Сеп 2015, 19:34

pepa1974 написа:Здравейте, можете ли да дадете съвет след колко годишна възраст всяка жена трябва да се подлага на гинекологични прегледи, какви точно и на колко време? Примерно да посещава мамолог, да прави хпв-тест, кръвни тестове и др.? Благодаря предварително!

Здравейте,
Профилактиката в гинекологията е през 6 месеца за водещите полов живот.След спиране на менструацията профилактиката се прави през 12 месеца. И в двата случая,ако се появят оплаква- ния,посещението при гинеколога Ви е задължително,независимо от това кога е бил профилактич- ния преглед.
Регулярните посещения при мамолог започват на 40-годишна възраст и са през 2 години. Извърш- ва се мамографско изследване,чиито резултати определят необходимостта и от ехомамографско такова. Рисковите контингенти имат нужда от системен контрол от значително по-ранна възраст. Добре е Вашият гинеколог да Ви обясни как да следите за изменения сама в периодите между мамографските контроли или пък,ако сте по-млада.
Цитологичният препарат,който се приготвя от Вашия гинеколог при всеки профилактичен преглед,дава информация и за този вирус. Кръвните и другите тестове се налагат,ако има ци- тологични данни за наличие на заразени клетки.
Всички диагностични тестове,вкл. кръвни,се назначават от Вашия гинеколог по негова преценка.

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация с гинеколог

17 Сеп 2015, 14:59

Здравейте!Бихте ли ми препоръчали по изчистени противозачатъчни.с по малко странични ефекти...Благодаря!Хубав ден!

21 Сеп 2015, 14:41

s_ivelina написа:Здравейте!Бихте ли ми препоръчали по изчистени противозачатъчни.с по малко странични ефекти...Благодаря!Хубав ден!

Здравейте,
Пероралната контрацепция се назначава от избрания от Вас гинеколог след преглед и подходящи изследвания.Страничните ефекти на този вид медикаменти зависят И от типа контрацептив - едно-,дву- или трифазен. Ето защо пазаруването на "по-изчистени противозачатъчни,с по-малко странични ефекти" е опасно за Вас начинание. Поговорете с Вашия гинеколог. Ако нямате такъв, бихте могли да си запишете час и при мен.Или да изберете друг колега.Преценката за най- подходящ медикамент трябва да става по посочения по-горе ред.

21 Сеп 2015, 15:12

ekaterina_1967 написа:искам да попитам Герикапс ще предизвика ли менструация.От 2 години месечния ми цикъл се забавя и този път пак закъснява с един месец , дали тези витамини ще го предизвикат и какво ви е мнението

Здравейте,
Липсват дори елементарни данни за случая. Например,на колко години сте? Ако искате,запишете си час за консултация. Във всички случаи Ви е нужно да посетите гинеколог,за да се изясни при- чината за оплакването Ви. Как да се определя лечение на състояние,чията причина не занаем?

21 Сеп 2015, 17:00

tresjolie написа:Здравейте , моят проблем е следният : преди 2-3 дни имах болка в лявата долна част на кръста и усещане за изтръпналост и леко подуване ми се струва в областта на левия яйчник болката отшумя и се появи отново днес .Болката е постоянна и тъпа на моменти е по остра и на двете места,преди това имах лек проблем с отделителната система и по- точно бъбреците но той отмина след като пих хапчета "Цистон " . На какво може да се дължи това ?

Здравейте,
Имате нужда от уточняване на състоянието. Най-напред отидете при гинеколог,за да прецени болката вляво./Защото подуването може да се дължи и на червата,както и болката./
Проблем с бъбреците? Какви са оплакванията Ви? Отшумели са,което не значи,че причината за тях не е останала.Защо пиете "Цистон",ако бъбреците са причината?
Болката в кръста може да е,но може и да не е свързана с пикочната или половата система.
В гинекологията много от нещата са пряко свързани с възрастта на пациентката.

21 Сеп 2015, 17:02

sreburna написа:Здравейте,
дъщеря ми е на 11 години. На 8 май тази година й дойде първият цикъл, всичко бе нормално. На 31 май отново й дойде, след това на 8 юли, на 25 юли отново имаше цикъл, който не спира вече 12-13 дни. Отидохме на лекар, прегледът с видеозон не показа изменения, кръвните изследвания са в норма. Изписаха й Метергин 3 пъти по 1 таблетка, Диоцин 2 пъти по 2 таблетки. Сложихме и една инжекция окситоцин. Цикълът намаля, но все още не е спрял, какво да направим?

Здравейте,
По време на пубертета се създава цикловия механизъм на хормонална регулация. Стимулацията на яйчниците не е равномерна и лесно може да се стигне до продължително и обилно кръвотече- ние. Необходимо е да се изясни хормоналният статус,за да сте сигурни,че няма системна причина за продължителни кръвотечения.
"Прескачането" на месец,два,рядко повече през първата година не е рядко явление. Тази неравно-
мерност по-често се съпровожда от обилни и продължителни менструации. Най-важното е да се изключат хормонални /в регулаторните механизми/ причини,ако другите изследвания не показ- ват оклонения.

21 Сеп 2015, 17:13

pinkaeneva написа:здравейте имам 2 деца родени нормално , минаха повече от 2г след второто ми раждане но от 3/4м имам гадене рано сутрин след това започна и корема да ми се подува цикала ми избързва с поне седмица което никога не ми се бе случвало както и болки в яйчниците и в кръста имам час за гениколкога на който се доверявам но е в петък а болките ми намоменти са доста болезнени дори и обезболителните хапчета не ми помагат. след цикал ми се появи и цирвикална слуз , тестове за бременност си правя но не отчита бременнос

Здравейте,
Болката е един от симптомите в гинекологията /и не само/,които са спешни за уточняване. Това означава,че незабавно трябва да отидете при гинеколога си и той ще Ви приеме по спешност.
Важно е да не сте вземали обезболяващи медикаменти поне 2 часа,защото симптоматиката се променя!

28 Сеп 2015, 09:07

Здравейте.Моите гинелогични проблеми започна преди около година и половина със спиране на цикъла.След известно изчакване от около 10-15 дена цикъл нямаше и отидох на гинеколог.Оказа се че имам киста малка.Изписаха ми противозачатъчни оргаметрил за 3 мес.За това време кистата се беше спукала и след като спрях хапчетата известно време ми идваше навреме(за 3-4 мес).И после пак се започна едно чакане,но без резултат и естествено пак на лекар.Този път нямаше киста,но и цикъл нямаше.Пак ми изписаха противозачатъчни този път ясмин за 6 мес.Пих и всичко беше ок.Като минаха тези месеци ги спрях защото не ми се пият хормони(появиха ми се пъпки по лицето).Пак ми идваше навреме за около 2-3мес. и сега пак го чакам,но няма цикъл.
Много дълго стана съжалявам ,но просто всичко се повтаря отново и отново.
Мисля да си пусна някои полови хормони-LH,,FSH ,Estradiol,Testosteron.
Дайте ми моля ви съвет кога да ги пусна(нали се спазват 3-5дена МЦ), а аз нямам такъв.
Ще се радвам ако ме насочите изобщо какво да предприема от тук за такък.Ще отида така или иначе на лекар,но като знам че пак ще ми изпишат противозачатъчни и то без да се знае причината за отсъствието му :roll:
Благодаря.

29 Сеп 2015, 00:56

Здравейте преди 1 месец родих .Кръвотечението ми спря,но сега имам някакъв секрет,който мирише и незнам това дали е нормално?също такка имам и шевове докога трябва да се мия само с вода?Благодаря
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 24