Тук можете да зададете въпроси по акушерство и гинекология и да споделите мнения за Вашия проблем.
Правила на форума
Заключена

Re: Д-р Димитър Митев - акушерството и гинекология

10 Яну 2013, 11:42

Здравейте!
Пия противозачатъчни марвелон от 3 г. Внимателно следя приемът им и спазвам правилото да ги вземам по едно и също време! За съжаление вчера съм пропуснала хапче (15-тото от опаковката). Забелязах го чак сега, когато трябваше да приема поредното.
Прочетох си отново листовката и взех две хапчета едновременно - това, което ми е за днес и пропуснатото от вчера. Също така, ще трябва да пропусна 7-дневната пауза и да започна веднага следващата опаковка.
Моля Ви за коментар - нали правилно съм разбрала инструкциите от листовката?
И още нещо. Вчера, в деня на пропуснатия прием, имах полов контакт, за който не взех никакви предпазни мерки, тъй като изобщо не се усетих, че съм забравила таблетката. Имам ли сериозни основания за притеснение?
Благодаря Ви предварително за помощта и отделеното време.

12 Яну 2013, 16:20

sacarlet написа:Здравейте и аз имам въпрос към вас.Значи май месец на правих ранен спонтанен аборт, можеби 5г.с.До изчистих се с инжекция. като медикаменти приемах dицинов,ципролон,и калцюм фосвор с .Получих млечно бяло течение без никакъв дискомфорт(нямах нито сърбеж,нито парене,нито мирис,нито болка при полов контакт),но беше обилно течение.,и на моменти пресечено.Не отидох на гинеколог и това течение само спря за 3 -4 месеца.Ето пак декември месец забременявам в 8 г.с пак спонтанен аборт.Този път напълно по естествен път. изписаха ми лекарствата ципрофлахицин и витамини на вита стар разтворими.Пак абсолютно същото.Имам същото течение като предния път.Това нормално ли е ?трябва ли да ходя отново на преглед.

Здравейте! Във връзка със спонтанните аборти е добре да потърсите специализирана медицинска помощ (консултация със специалист по проблемите на ранната бременност). Евентуално може да се наложи да си направите някои специфични изследвания, които могат да дадат по-голяма яснота относно проблема ви (например, някои генетични, тромбофилии и други). Във връзка с течението информацията ви е оскъдна и не много ясна, за да мога да ви дам съвет. Бих ви препоръчал щом имате рецидив на проблема да потърсите помощта на акушер-гинеколог. Той ще може да се ориентира много по-добре и предполагам да реши вашия проблем.

12 Яну 2013, 16:27

petkova.v написа:Здравейте!
Пия противозачатъчни марвелон от 3 г. Внимателно следя приемът им и спазвам правилото да ги вземам по едно и също време! За съжаление вчера съм пропуснала хапче (15-тото от опаковката). Забелязах го чак сега, когато трябваше да приема поредното.
Прочетох си отново листовката и взех две хапчета едновременно - това, което ми е за днес и пропуснатото от вчера. Също така, ще трябва да пропусна 7-дневната пауза и да започна веднага следващата опаковка.
Моля Ви за коментар - нали правилно съм разбрала инструкциите от листовката?
И още нещо. Вчера, в деня на пропуснатия прием, имах полов контакт, за който не взех никакви предпазни мерки, тъй като изобщо не се усетих, че съм забравила таблетката. Имам ли сериозни основания за притеснение?
Благодаря Ви предварително за помощта и отделеното време.

Здравейте! Разбрали сте листовката правилно. При следващ инцидент е добре да приемате таблетките през някакъв интервал от време! Според мен няма място за някакви притеснения.

13 Яну 2013, 00:05

Д-р Митев, благодаря Ви за консултацията и съветите!

19 Яну 2013, 18:55

Здравейте, ситуацията от самото начало е че менструацията ми дойде на 3-ти този месец и ми свърши на 7-ми.Предполага се че от 14 до 19 съм в овулация. Вчера (на 18-ти) като си свалих бельото видях че е доста изцапано с нещо като кръв , приличаше на петно от вино ,но не беше само няколко капки а доста повече и много се изплаших защото от около 1 месец имам приятел и правим редовно секс без презерватив (естествено той не свършва в мен) . Също так� � забелязах че откакто ми свърши менструацията ,ми тече доста воднисто течение без цвят и сърбеж но с много неприятен мирис .Странното прокървяване се появи вчера а днес пак ми протече тази "миризлива вода " . За пръв път ми се случва подобно нещо и веднага звъннах на гинеколожката ми ,но тя ще може да ме приеме чак след два дни , а на мен вече всякакви неща ми минават перз главата . По принцип есента се лекувах от candida spp и всичко беше точно с теченията докато не си хванах приятел и се чудя дали проблемите не дойдоха от него... Но най-много се притеснява м дали това са признаци на бременнност :(((

21 Яну 2013, 01:58

Добар вечер искам да попитам нещо нормално ли е сас моят приятел правихме сехс и искахме да имаме детенце един пат сварши вав мен след два дена още три пати сътринта на обед и следобед но следобед като сварши вав мен ми текна кръв слабо но на следващият ден кравта стана силно се едно ми е досло а трябва да ми доиде кам 10 февруари това нормално ли е моля ви пишете ми важно е застото искаме да си имаме детенце

26 Яну 2013, 01:08

Dr Dimitar Mitev написа:
cim20 написа:Здравейте,моя въпрос е някак странен. Да поясня,на 33 години съм ,имам две деца,родени със секцио.Проблема ми идва от най обикновено нещо,което е липса на сексуално желание или почти никаква чувствителност на така наречените ми полови органи(да поясня това преди не беше така).Това продължава вече 2 години,а моя син е на 3 вече,тоест това се получи когато той беше на почти година,което изключва няква връзка с раждането му с операция. Незнам как да го обесня,но имам чувството че влагалището ми е някак изкочило на вън,все едно не го държат мускулите,и когато ги свия силно ми се струва че така всичко е по нормално.Ходих на двама лекари,който ме прегледаха дори и с видеозон,но ми казаха ,че такова "увисване "на матка влагалище нямам.Всичко си било на ред и на място.Да но дори сексуалния ми партньор ми казва,че извинете ме за откровение,но..."Ами много ме кефиш,защото сякаш на отвора на влагалището си има стеснение,сякаш нещо ми пречи да вляза и ставаш така по тясна"
Може би нямаше да се притесня толкова много,ако не започна едновремено с тази безчувственост на вагината,и необичайното узпускане на урина.Казвам го тук ,защото всичките неща са свързани,и започнаха на един път заедно.Безчувсвеност на всички полови органи(влагалище,клитор,срамни усни,дори и гърдите мога да сложа),някак изнасяне на всичко това сякаш леко навън,и изпускането на урина.Моля ви помогнете ми или ми дайте съвет.Пак пояснявам ходих на 2 гинеколози и на един уролиг,но нещата стават все по зле и по зле.

Здравейте! Моля да ми опишете подробно ситуациите около изпускането ви по малка нужда (дали има връзка с полов контакт, физическо усилие, провокирали се от кихане или кашляне и т.н.).

Благодаря за това че ми пишете.И бързам да ви обясня и отговоря.Но и да ви кажа,че този проблем с изпускането на урина го обсъждам и с уролози,затова много ми се иска да се акцентува на другия проблем,който в свързан с либидото и безчувствителността,на тези ми женски органи,и липсата на всякакво сексуално желания.
Но да отговоря.Изпускането няма взърка с полов акт,боже опази поне за сега.От физическо усилие не мога да преценя,но аз ходя винаги с ежедневни дамски превръзки,не работя натоварена работа,но винаги имам усещането ,че превръзката ми е влажна,и по цвета и миризмата се разбира ,че е имало изпускане на урина.
Но аз сама си правя експерименти и от кихане ,понеже не мога да имитирам,нямам наблюдения,но от кашляне,да.Не мога да се въздържа ,опитвам да си стягам мускулите,но изпускам урина,ако пък и ми се пишка е направо струя,а не капки, ако не ми е пълен мехура,са капки.

Аз колкото и срамно да звучи имам един много особен вече начин да се изпишкам----------едни движения,на стягане и отпускане ,едно направо лашкане напред назад ,невероятни пози направо.Но каквото и да правя усещането ,че не съм се доизпишкала остава.А сякаш имам балонче,в което се задържа урина,а после когато иска се изпуска сама урината.Това да не се опикая накъде ме вбесява и ме държи под напрежение,направо ми къса нервите,защото е много срамно дари да си представиш проблема.
А за секса иска ми се и аз да имам нормален сексуален живот,все пак съм още млада,а не по всяко време да се стягам под напрежение,това е доста изнервещо

31 Яну 2013, 21:16

m3ch4o написа:Здравейте, ситуацията от самото начало е че менструацията ми дойде на 3-ти този месец и ми свърши на 7-ми.Предполага се че от 14 до 19 съм в овулация. Вчера (на 18-ти) като си свалих бельото видях че е доста изцапано с нещо като кръв , приличаше на петно от вино ,но не беше само няколко капки а доста повече и много се изплаших защото от около 1 месец имам приятел и правим редовно секс без презерватив (естествено той не свършва в мен) . Също так� � забелязах че откакто ми свърши менструацията ,ми тече доста воднисто течение без цвят и сърбеж но с много неприятен мирис .Странното прокървяване се появи вчера а днес пак ми протече тази "миризлива вода " . За пръв път ми се случва подобно нещо и веднага звъннах на гинеколожката ми ,но тя ще може да ме приеме чак след два дни , а на мен вече всякакви неща ми минават перз главата . По принцип есента се лекувах от candida spp и всичко беше точно с теченията докато не си хванах приятел и се чудя дали проблемите не дойдоха от него... Но най-много се притеснява м дали това са признаци на бременнност :(((

Здравейте! От това което ми съобщавате, предполагам, че най-вероятно става на въпрос за овулаторно кървене, което ако не се повтаря следващите месеци е безобидно и не подлежи на лечение. По отношение на течението задължително трябва да бъдете прегледана от гинеколог, който да прецени има ли проблем. Ако приемем, че това ще стане след 2 дена смятам, че няма да бъде късно. Препоръчвам да използвате презерватив при полов контакт.

31 Яну 2013, 21:26

cim20 написа:
Dr Dimitar Mitev написа:
cim20 написа:Здравейте,моя въпрос е някак странен. Да поясня,на 33 години съм ,имам две деца,родени със секцио.Проблема ми идва от най обикновено нещо,което е липса на сексуално желание или почти никаква чувствителност на така наречените ми полови органи(да поясня това преди не беше така).Това продължава вече 2 години,а моя син е на 3 вече,тоест това се получи когато той беше на почти година,което изключва няква връзка с раждането му с операция. Незнам как да го обесня,но имам чувството че влагалището ми е някак изкочило на вън,все едно не го държат мускулите,и когато ги свия силно ми се струва че така всичко е по нормално.Ходих на двама лекари,който ме прегледаха дори и с видеозон,но ми казаха ,че такова "увисване "на матка влагалище нямам.Всичко си било на ред и на място.Да но дори сексуалния ми партньор ми казва,че извинете ме за откровение,но..."Ами много ме кефиш,защото сякаш на отвора на влагалището си има стеснение,сякаш нещо ми пречи да вляза и ставаш така по тясна"
Може би нямаше да се притесня толкова много,ако не започна едновремено с тази безчувственост на вагината,и необичайното узпускане на урина.Казвам го тук ,защото всичките неща са свързани,и започнаха на един път заедно.Безчувсвеност на всички полови органи(влагалище,клитор,срамни усни,дори и гърдите мога да сложа),някак изнасяне на всичко това сякаш леко навън,и изпускането на урина.Моля ви помогнете ми или ми дайте съвет.Пак пояснявам ходих на 2 гинеколози и на един уролиг,но нещата стават все по зле и по зле.

Здравейте! Моля да ми опишете подробно ситуациите около изпускането ви по малка нужда (дали има връзка с полов контакт, физическо усилие, провокирали се от кихане или кашляне и т.н.).

Благодаря за това че ми пишете.И бързам да ви обясня и отговоря.Но и да ви кажа,че този проблем с изпускането на урина го обсъждам и с уролози,затова много ми се иска да се акцентува на другия проблем,който в свързан с либидото и безчувствителността,на тези ми женски органи,и липсата на всякакво сексуално желания.
Но да отговоря.Изпускането няма взърка с полов акт,боже опази поне за сега.От физическо усилие не мога да преценя,но аз ходя винаги с ежедневни дамски превръзки,не работя натоварена работа,но винаги имам усещането ,че превръзката ми е влажна,и по цвета и миризмата се разбира ,че е имало изпускане на урина.
Но аз сама си правя експерименти и от кихане ,понеже не мога да имитирам,нямам наблюдения,но от кашляне,да.Не мога да се въздържа ,опитвам да си стягам мускулите,но изпускам урина,ако пък и ми се пишка е направо струя,а не капки, ако не ми е пълен мехура,са капки.

Аз колкото и срамно да звучи имам един много особен вече начин да се изпишкам----------едни движения,на стягане и отпускане ,едно направо лашкане напред назад ,невероятни пози направо.Но каквото и да правя усещането ,че не съм се доизпишкала остава.А сякаш имам балонче,в което се задържа урина,а после когато иска се изпуска сама урината.Това да не се опикая накъде ме вбесява и ме държи под напрежение,направо ми къса нервите,защото е много срамно дари да си представиш проблема.
А за секса иска ми се и аз да имам нормален сексуален живот,все пак съм още млада,а не по всяко време да се стягам под напрежение,това е доста изнервещо
.

Здравейте! По отношение на уринарният проблем, трябва да изключите няколко неща: хронична уринарна инфекция, свръхчувствителен пикочен мехур и промяна в положението и обема на пикочния мехур във връзка с 2-те оперативни интервенции, които се претърпели. Най-добре е това да бъде извършено под контролът на специалист уролог, респективно акушер гинеколог, който има опит с подобни симптоми. От вашето описание не могат да се направят по конкретни изводи.

31 Яну 2013, 21:37

ivana88 написа:Добар вечер искам да попитам нещо нормално ли е сас моят приятел правихме сехс и искахме да имаме детенце един пат сварши вав мен след два дена още три пати сътринта на обед и следобед но следобед като сварши вав мен ми текна кръв слабо но на следващият ден кравта стана силно се едно ми е досло а трябва да ми доиде кам 10 февруари това нормално ли е моля ви пишете ми важно е застото искаме да си имаме детенце

Здравейте! Причините за възникването на това кърве могат да бъдат много. Препоръчвам ви да посетите вашият гинеколог, който най-добре ще прецени на какво се дължи кървенето, а освен това ще даде точни разяснения и съвети как може да повишите възможността за забременяване (например рискови дни за забременява и т.н.). :)
Заключена
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 57