Тук можете да зададете въпроси по акушерство и гинекология и да споделите мнения за Вашия проблем.
Правила на форума
Заключена

Re: Д-р Димитър Митев - акушерството и гинекология

03 Апр 2013, 21:48

venom написа:Здравейте, имам едно дребно запитване. След прием на Ескапел ми намериха киста, пих Оргаметрил от 18ти до 27ми Януари, на ехограф на 4ти този месец ми казаха, че вече не се вижда, предписаха ми противозачатъчни отделно от това, защото бяхме решили да започна да пия, смятам да ги започна другия месец. Днес се появи някакво междинно кървене, съвсем слабо, като зацапване. Възможно ли е да се дължи на оргаметрила след толкова време или трябва да ме притеснява, че не е видяла добре при последния преглед какво е положението?

Здравейте! Не се притеснявайте от наличното кървене! Може да започнете приемът на противозачатъчните средства по съответна схема. :)

03 Апр 2013, 21:55

dessi_pavl написа:Здравейте!
Дъщеря ми е на почти 13 години. От половин година има месечен цикъл, който е болезнен в рамките на първите 2-3 дни, дотолкова, че се отразява на съня й, липса на апетит и прилошаване с ниско кръвно налягане. Какви медикаменти, билки или хранителни добавки може да приема, подходящи за възрастта, които да облекчат ефективно болките от крампите. Благодаря предварително.

Здравейте! Дъщеря ви може да приема нестероидни противовъзпалителни средства (аулин-перорално, профинид-перорално или във вид на анални супозитории, индометацин като анални супозитории и други.), спазмолитици ( Но шпа, спазмалгон и други.), комбинации от нестероидни противовъзпалителни и спазмолитици и в краен случай противозачатъчни средства.

03 Апр 2013, 21:57

Dr Dimitar Mitev написа:
dessi_pavl написа:Здравейте!
Дъщеря ми е на почти 13 години. От половин година има месечен цикъл, който е болезнен в рамките на първите 2-3 дни, дотолкова, че се отразява на съня й, липса на апетит и прилошаване с ниско кръвно налягане. Какви медикаменти, билки или хранителни добавки може да приема, подходящи за възрастта, които да облекчат ефективно болките от крампите. Благодаря предварително.

Здравейте! Дъщеря ви може да приема нестероидни противовъзпалителни средства (аулин-перорално, профинид-перорално или във вид на анални супозитории, индометацин като анални супозитории и други.), спазмолитици ( Но шпа, спазмалгон и други.), комбинации от нестероидни противовъзпалителни и спазмолитици и в краен случай противозачатъчни средства. Каквато и терапия да изберете задължително трябва да се осъществи консултация с гинеколог и евентуален преглед след, които ще бъде избрана най-правилната терапия.

03 Апр 2013, 22:04

dalila написа:Привет и от мен.
Имам въпрос и се радвам,че мога да го задам.Поздравления,за което!
На 27г. съм,два пъти родих и от 2 години използвам джаз като метод за предпазване от забременяване и като лечение на дисбаланс на хормони.Менструалният ми цикъл дойде на 10г.След това ми идваше на 45-50 дни,като цикълът беше съпроводен със силни болки и обилно кръвотечение със съсиреци.Ходих на преглед казаха ми,че след като родя всичко ще се оправи,но не ми взеха кръв или друго изследване,за да установят със сигурност дали е хормонален дисбаланс.След като родих болката по време на цикъл леко отслабна,но нищо друго не се промени - отново ми идваше на 45-50 дни и обилно.Родих със секцио и двата пъти,имам диабет тип 1 от 12 години.Изписаха ми джаз след второто раждане и нещата се нормализираха.Но сега 10-12 дни след кръвотечение отново се появява кървене / капки,слабо,без съсиреци/.За 1 година ми се случи два пъти.През 6 месеца.Отидох на преглед всичко е в норма - видеозона бил перфектен,цитонамазката - втора група.Лекарят ми обясни,че няма нищо смущаващо,но искам и второ мнение.
Благодаря предварително,чакам отговор с нетърпение!

Здравейте! Най-вероятно цапащото кървене се дължи на ниско-дозирания хормонален препарат, който използвате, но това е съобразено със заболяването което имате - диабет. Ако този проблем не ви смущава съществено, може да продължите същата терапия. Ако решите можете да употребявате и вътрематочна хормонална контрацепция като алтернатива.

03 Апр 2013, 22:06

diana199406 написа:Здравейте!Предписаха ми противозачатъчни ЛИНДИНЕТ 20 табл. и ме информираха как да ги ползвам.Забравих да попитам само през кои дни мога да правя безопасен секс?Можете ли да ми дадете такава информация?Благодаря! :)

Здравейте! През всички дни може да имате полови контакти, които ще бъдат безопасни!

03 Апр 2013, 22:10

petkova.v написа:Здравейте!
Пия противозачатъчни марвелон от 3 г. Внимателно следя приемът им и спазвам правилото да ги вземам по едно и също време! За съжаление вчера съм пропуснала хапче (15-тото от опаковката). Забелязах го чак сега, когато трябваше да приема поредното.
Прочетох си отново листовката и взех две хапчета едновременно - това, което ми е за днес и пропуснатото от вчера. Също така, ще трябва да пропусна 7-дневната пауза и да започна веднага следващата опаковка.
Моля Ви за коментар - нали правилно съм разбрала инструкциите от листовката?
И още нещо. Вчера, в деня на пропуснатия прием, имах полов контакт, за който не взех никакви предпазни мерки, тъй като изобщо не се усетих, че съм забравила таблетката. Имам ли сериозни основания за притеснение?
Благодаря Ви предварително за помощта и отделеното време.

Здравейте! Съвсем правилно сте разбрали листовката и постъпката ви е адекватна. Няма основание за някакво притеснение! :)

03 Апр 2013, 23:51

Здравейте! От 3 месеца пия противозачатъчни - Жанги, които са ми изписани за регулиране на цикала, но и предпазване от нежелана бременност. До сега съм нямала проблеми, но този месец веднъж пропуснах да изпия едно от хапчетата и на следващия ден ми дойде, а имам да взимам още 4 хапчета. И сега не знам какво да правя, дали да си изпия пропуснатото хапче, за да станат 21 изпити хапчета и да си дам 7 дни почивка, но се притеснявам така да не се губи ефектът от хапчетата, или да не си давам 7 дни почивка и направо да започна следщата обаковка. Благодаря предварително за отговора Ви! :)

05 Апр 2013, 22:22

От около три седмици усещам дискомфорт в областта на срамните устни. Усещането е като за сухота или слепване на кожата, която при движение или седене все едно срамните устни се притискат и се дразнят от триенето в бельото или от кожа в кожа, всъщност усещането е повече от едната страна между голямата и малките срамни устни И от време на време лек дискомфорт и леко като смъдене в малките срамни устни. Усещането не е постоянно, променя се, може цяла сутрин да не чувствам нищо, после да се появи, може пък цял ден да ми дразни. Тези усещания изчезват когато лежа повече и нощно време, когато явно няма движение на кожата, сутрин като стана няма нищо от тези усещания, но понеже цял ден седя на бюро, през деня пак се повтаря същото. нямам парене, сърбеж, зачервяване, нито течение по-различно от обичайното бяло, не съм имала полови контакти от повече от година. Докато бях неразположена като че ли ги нямаше тези усещания, но сега пак се появиха. Мажа се от няколко дни с един антибактериален гел за да омекотя усещането за триене. на няколко пъти ми се случи да имам парене и около ануса, като стоя най-вече седнала, по принцип имам хемороиди, които не знам дали не са обострени в момента и доколко всичките тези усещания имат или нямат общо Много ми е трудно да си преценя оплакванията и не знам ако не минава към какъв лекар да се насоча, гинеколог ли, уролог ли, дерматолог ли. Надявам се да можете поне малко да ме ориентирате

19 Апр 2013, 14:34

Здравейте, преди около месец и половина имах подуване от лявата старана на влагалището,като пъпка но с големината на орех, зачервена и доста болезнена (предполагам че е бартолиновата жлеза) но на 2-рия ден се спука сама, това което потече предполагам е гной защото имаше зеленикав цвят, силна и остра миризма. От тогава нямам ново подуване, но имам вагинално течение без цвят но с леко неприятна миризма (преди не съм го имала), не е постоянно, но през ден два се появява. Възможно ли е да се е получило от подуването на тази жлеза или имам някаква инфекция или заболяване? Благодаря предварително за отговора.

19 Апр 2013, 18:03

Здравейте, Д-р Митев,
Бременна съм в 31 г.с. Заради проблеми с кръвното пия 3х1 Допегит, но тъй като на няколко пъти имах стойности 130/80, АГ-то ми настоя да посетя кардиолог. Имам и учестен пулс около 100 удара в минута. Бях на преглед в Св. Екатерина и там ми бе предписан Беталок ЗОК 50 мг. по 1/2 на ден. В листовката пише, че лекарството не трябва да се приема по време на бременност и кърмене, а кардиоложката ми каза да го пия и 3-4 месеца след раждане живот и здраве. На доста места чета, че бетаблокерите са опасни за плода и после за кърмачето. Какво е Вашето мнение? Искам живот и здраве да кърмя детето си. Ще му навреди ли лекарството? И въобще мога ли да пия въпросния Беталок по време на бременност? Благодаря предварително!
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 57