Гинекологични заболявания - мнения и въпроси

Тук можете да зададете въпроси по акушерство и гинекология и да споделите мнения за Вашия проблем.

Re: Д-р Димитър Митев - акушерството и гинекология

Мнениеот stanislavajekova » 14 Май 2013, 12:13

Здравейте,
Бременна съм в 6 г.с. ,но 7 годишната ми дъщеря е болна от варицела и сме двете заедно.Моля пишете ми какав е риска за плода.Аз сам карала варицелата като дете.Ще съм много благодарна за отговор.
stanislavajekova

Мнениеот m0ny » 25 Май 2013, 14:01

Здравейте,д-р Митев!
От както се помня имам бяло течение,но вчера когато отидох до тоалетната и се избърсах-видях ,че с бялото течение има омесена и кръв,въпреки,че кръвта беше малко .
Цикълът ми свърши на 21-ви Май ,а вчера бяхме 24-ти.На въпросния ден ( 24-ти Май ) имах полов контакт,но беше само петинг :roll: .
Въпросът ми е дали може по някакъв начин кръвта да се оттича или пък да съм била наранена по време на петинга?
Никога досега не ми се е случвало такова нещо,моля да ми отговорите!
:)
m0ny

Мнениеот tea123 » 27 Май 2013, 08:57

Здравейте д-р Митев,цикъла ми закъснява вече с 10дни,не направих тест за бременност,защото доктора при който ходих ми каза,че може да бъде с фалшив резултат тъй като тогава бяха минали само 5дена от закъснението на цикъла.При прегледите тогава се установи,че имам поликистоза в левия яйчник и миомен възел с размери-36мм-37мм.Има и съмнения за бременност,но ще се установи по-нататък с ехограф дали е така.Въпроса ми е,опасен ли е аборта при тази бременност и мога ли да родя с миома без проблеми?Много съм объркана в момента,очаквам вашия отговор.
tea123

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 05 Юни 2013, 20:11

gergana_lapteva написа:Пия Линдинет 20 от две години без никакви пролеми. Преди седмица свърших поредната опаковка. По грешка започнах следващата опаковка един ден по-рано (на шестия вместо на седмия ден). Какво да правя и как да продължа приема?

Още за: ЛИНДИНЕТ 20 табл. * 21 (LINDYNETTE 20 tabl. * 21), цена и информация
от framar.bg

Здравейте! Това, че сте започнали приема един ден по-рано не е проблем. Можете да продължите приема на таблетките по съответната схема посочена в листовката, без да се притеснявате. :)
Аватар
Dr Dimitar Mitev

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 05 Юни 2013, 20:18

Antonia22 написа:Здравейте!На кратко..използвам лубрикант, от който не съм имала проблеми.Но напоследък често се случва като се къпя след секс да усещам болка и парене при допир от вътрешната страна на малките срамни устни.В допълнение, в определени дни(по време на овулация най-вече) имам доста обилен бял секрет,който прилича по-скоро на паста..много гъст и го вадя на много големи парчета от влагалището..зацапва бельото като стои кремообразен и на малки парченца..Но този секрет се повтаря всеки месец в определени дни и после всичко си е нормално.Пих съм преди 2 месеца ескапел, та може ли това да е причината са усилената секреция? Защо след секс имам лек сърбеж? Преди около месец бях на гинеколог..преглед на ехограф, цитонамазка и тн...и всичко ми беше наред.Благодаря Ви предварително! :)

Здравейте! Приемът на Ескапел не може да бъде причина за засилена секреция. Пастообразното влагалищно съдържимо описано от вас е норма. Промяната в неговото количество между два цикъла е закономерно за всяка жена т.е това е нормално, а не е патология. Трудно мога да отговоря на въпроса " Защо след секс имам лек сърбеж? " тъй като причините могат да бъдат много. Най-вероятно става на въпрос за алергична реакция към агент, който е в контакт с вашите гинеталии като презерватив, интимен гел, лубрикант и др. Друга причина може да бъде бурен и продължителен полов контакт и други
Аватар
Dr Dimitar Mitev

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 05 Юни 2013, 20:26

stanislavajekova написа:Здравейте,
Бременна съм в 6 г.с. ,но 7 годишната ми дъщеря е болна от варицела и сме двете заедно.Моля пишете ми какав е риска за плода.Аз сам карала варицелата като дете.Ще съм много благодарна за отговор.

Здравейте! След като сте боледували от варицела сте получили траен имунитет и няма риск да се разболеете, следователно няма риск за вашата бременност.
Аватар
Dr Dimitar Mitev

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 05 Юни 2013, 20:30

m0ny написа:Здравейте,д-р Митев!
От както се помня имам бяло течение,но вчера когато отидох до тоалетната и се избърсах-видях ,че с бялото течение има омесена и кръв,въпреки,че кръвта беше малко .
Цикълът ми свърши на 21-ви Май ,а вчера бяхме 24-ти.На въпросния ден ( 24-ти Май ) имах полов контакт,но беше само петинг :roll: .
Въпросът ми е дали може по някакъв начин кръвта да се оттича или пък да съм била наранена по време на петинга?
Никога досега не ми се е случвало такова нещо,моля да ми отговорите!
:)

Здравейте! Причините за появата на вероятното кървене могат да бъдат много. Препоръчвам да посетите лекар специалист по акушерство и гинекология, който да осъществи адекватен и щателен преглед.
Аватар
Dr Dimitar Mitev

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 05 Юни 2013, 20:36

tea123 написа:Здравейте д-р Митев,цикъла ми закъснява вече с 10дни,не направих тест за бременност,защото доктора при който ходих ми каза,че може да бъде с фалшив резултат тъй като тогава бяха минали само 5дена от закъснението на цикъла.При прегледите тогава се установи,че имам поликистоза в левия яйчник и миомен възел с размери-36мм-37мм.Има и съмнения за бременност,но ще се установи по-нататък с ехограф дали е така.Въпроса ми е,опасен ли е аборта при тази бременност и мога ли да родя с миома без проблеми?Много съм объркана в момента,очаквам вашия отговор.

Здравейте! Състоянието ви е много специфично, за да ви дам адекватен съвет! Препоръчвам да бъдете наблюдавана от опитен лекар специалист по акушерство и гинекология. По принцип миомата не е несъвместим проблем за износването или прекъсването на една бременност.
Аватар
Dr Dimitar Mitev

Мнениеот Cecile » 09 Юни 2013, 17:12

Здравейте Д-р Митев, следващата седмица ми предстои пътуване в чужбина. Точно по това време ще е цикъла ми и реших да се консултирам с лекар за отлагането му. Той ми изписа Примолут нор, 3 дни преди очакваната дата, 2 табл дневно в продължение на 10 дни. Но пътуването ми обратно съвпада с третия ден от спирането, мога ли да го вземам 13 дена вместо 10? И през време на приема трябва ли да вземам предпазни мерки или не?
Благодаря предварително!
Cecile

Мнениеот ashi » 09 Юни 2013, 20:29

zdraveite dalgi godini imah spirala sega nqmam maja mi beshe zad granica nqmah redoven polov akt sega si e tuk cikala mi doide na 27 den no po princip e mn obilen no toq pat mn malko mi idva .edvali da sam bremenna no se pritesnih.blagodarya ot sega :)
ashi

ПредишнаСледваща

Назад към Акушерство и гинекология