Тук можете да зададете въпроси по акушерство и гинекология и да споделите мнения за Вашия проблем.
Правила на форума
Заключена

Re: Д-р Димитър Митев - акушерството и гинекология

20 Апр 2013, 14:21

Пропуснах да спомена, че в Св. Екатерина ми направиха и ехографски преглед на сърцето, където се установи диспластична митрална клапа, но ме успокоиха, че било козметичен дефект.

25 Апр 2013, 19:50

Здравейте Д-р Митев
аз съм на 33 години
преди 3 гондини ми поставиха диагнозата ЛУПОС (НЕЧИСТ) така поне ми обясни лекуващата ми лекарка понеже признаците ми се изразяват в срив на тромбоцитите и повишена АНА
след направени те ми 3 пулсови терапии съм на подържаща доза от 4 мл метилпреднизолон
от една година приемам сащо и 1/4 синдром 4
при прием на тези медикаменти можели да се говори за бременност
имали опасност за износването и развитието на плода
трябвали да се правят някакви предварителни изследвания

25 Апр 2013, 21:36

Здравейте,аз съм на 22 години все още не съм раждала,наскоро ми откриха раничка на шийката на матката,цитонамазката ми е 2ра група отрицателен.Една от лекарките, при които ходих ми каза че раничката ми е вродена и няма нужда от лечение,а само от наблюдение, а другата беше категорична, че вродени ранички няма и ,че се нуждае от лечение.Третира ми я със Солкожин веднъж и ми предписа Цикатидрина.Въпросът ми е има ли такова понятие "вродена раничка",и може ли да ми създаде проблеми занапред лечението със Солкожин?Благодаря ви предварително!

28 Апр 2013, 20:11

Здравейте, д-р Митев.
На 23 години съм, незабременявала, нераждала. Бих желала да оцените адекватността на провежданото лечение.

През началото на март посетих специалист и имах следните оплаквания: постоянна температура 37 градуса, подуване и болки ниско в корема (при лежане, при притискане и при протягане), увеличено количество вагинално течение (без цвят, мирис или сърбеж), както и повишен брой левкоцити. Имах изследвания на кръв и урина, тъй като личната лекарка подозираше възпален апендикс - беше отхвърлено от хирург.

Първата реакция на гинеколога беше, че тази температура е нормална и че повишеният брой левкоцити може да е обикновена флуктуация (заради атмосферното налягане например). Но по време на прегледа каза, че се усещало се уплътнение отляво, а силната болка отдясно била заради скъсена връзка. Също спомена, че шийката на матката е в отлично състояние. Прегледът беше само с ръце, диагнозата - остър оофорит и салпингит. Изписа Акцеф 500мг. 2х1т. за 5 дни заедно с Тенидазол 500мг. 2х2т. за 3 дни (плюс витамин Б комплекс). Беше ми обяснено, че съм се простудила и трябва да си пазя краката и кръста топли. А аз съм зиморничава и всяка зима ходя доста навлечена - особено за кръста си гарантирам, че винаги е бил на топло :?

Тъй като 5 дни след завършване на курса антибиотици все още имах течение и болки (температура и подуване нямах), ми направиха микробиология с антибиограма - резултатът е enterococcus faecalis, чувстителни на гентамицин, ампицилин и норфлоксацин. Преди пристигането на резултатите обаче (много се проточиха!) ми бяха изписани глобули Макмирор комплекс - профилактично за гъбички след антибиотиците. Глобулите не повлияха на течението.
За ентерококите ми предложиха да избера между инжекции Гентамицин и хапчета Клиндамицин 600 мг. 2 х 1т. за седмица плюс Макмирор глобули отново. Избрах второто (кой би избрал инжекции, щом има друг вариант), въпреки че клиндамицинът изобщо не е бил използван за изготването на антибиограмата.

Сега е краят на април, преди 2 дни приключих курса Клиндамицин (пих го 6 дни, заради бройката таблетки в опаковка), но ето - пак имам температура! Отново 37 градуса. И отново коремът ми е подут, като подуването започна по време на приемането на антибиотика. Иска ми се да вярвам, че е заради овулация, защото очаквам цикъла си след 2 седмици, но подуването е нетипично за мен. Нямам болки, но отново след поставянето на всяка глобула Макмирор, по пръста си виждам смес от моето все така обилно течение с вид на белтък на сурово яйце и съдържимото лекарство. Не съм убедена в смисъла да ги използвам още 10 дни и да изчакам края на цикъла, преди да ида на преглед. И се колебая дали да е при същия специалист.
Благодаря предварително за отделеното време.

29 Апр 2013, 21:17

plamen_didi написа:Здравейте Д-р Митев
аз съм на 33 години
преди 3 гондини ми поставиха диагнозата ЛУПОС (НЕЧИСТ) така поне ми обясни лекуващата ми лекарка понеже признаците ми се изразяват в срив на тромбоцитите и повишена АНА
след направени те ми 3 пулсови терапии съм на подържаща доза от 4 мл метилпреднизолон
от една година приемам сащо и 1/4 синдром 4
при прием на тези медикаменти можели да се говори за бременност
имали опасност за износването и развитието на плода
трябвали да се правят някакви предварителни изследвания
.

Здравейте! Изследвания не е необходимо да си правите. Най-добре е първо да отидете при вашия лекуващ лекар, този който лекува основното ви заболяване. Необходимо е да му споделите за намеренията си за забременяване. Нека той сам прецени как да процедира във вашия случай и да подбере най-подходящата за вас терапия. След това ви препоръчвам да се посъветвате с лекар специалист по акушерство и гинекология, необходимо е той също да бъде уведомен за вашето здравословно състояние, да му споделите за намеренията си за забременяване, добре ще е той да наблюдава бременността ви.

29 Апр 2013, 21:22

Buba написа:Здравейте,аз съм на 22 години все още не съм раждала,наскоро ми откриха раничка на шийката на матката,цитонамазката ми е 2ра група отрицателен.Една от лекарките, при които ходих ми каза че раничката ми е вродена и няма нужда от лечение,а само от наблюдение, а другата беше категорична, че вродени ранички няма и ,че се нуждае от лечение.Третира ми я със Солкожин веднъж и ми предписа Цикатидрина.Въпросът ми е има ли такова понятие "вродена раничка",и може ли да ми създаде проблеми занапред лечението със Солкожин?Благодаря ви предварително!
.

Здравейте! За "вродена раничка" аз поне не съм чувал. :) Не мога мога да коментирам лечението, тъй като не знам каква е вашата диагноза. Препоръчвам ви консултация с опитен специалист по акушерство и гинекология, който ще може да постави точна диагноза и да предприеме съответните адекватни мерки за вашия случай.

29 Апр 2013, 21:36

fev написа:Здравейте, д-р Митев.
На 23 години съм, незабременявала, нераждала. Бих желала да оцените адекватността на провежданото лечение.

През началото на март посетих специалист и имах следните оплаквания: постоянна температура 37 градуса, подуване и болки ниско в корема (при лежане, при притискане и при протягане), увеличено количество вагинално течение (без цвят, мирис или сърбеж), както и повишен брой левкоцити. Имах изследвания на кръв и урина, тъй като личната лекарка подозираше възпален апендикс - беше отхвърлено от хирург.

Първата реакция на гинеколога беше, че тази температура е нормална и че повишеният брой левкоцити може да е обикновена флуктуация (заради атмосферното налягане например). Но по време на прегледа каза, че се усещало се уплътнение отляво, а силната болка отдясно била заради скъсена връзка. Също спомена, че шийката на матката е в отлично състояние. Прегледът беше само с ръце, диагнозата - остър оофорит и салпингит. Изписа Акцеф 500мг. 2х1т. за 5 дни заедно с Тенидазол 500мг. 2х2т. за 3 дни (плюс витамин Б комплекс). Беше ми обяснено, че съм се простудила и трябва да си пазя краката и кръста топли. А аз съм зиморничава и всяка зима ходя доста навлечена - особено за кръста си гарантирам, че винаги е бил на топло :?

Тъй като 5 дни след завършване на курса антибиотици все още имах течение и болки (температура и подуване нямах), ми направиха микробиология с антибиограма - резултатът е enterococcus faecalis, чувстителни на гентамицин, ампицилин и норфлоксацин. Преди пристигането на резултатите обаче (много се проточиха!) ми бяха изписани глобули Макмирор комплекс - профилактично за гъбички след антибиотиците. Глобулите не повлияха на течението.
За ентерококите ми предложиха да избера между инжекции Гентамицин и хапчета Клиндамицин 600 мг. 2 х 1т. за седмица плюс Макмирор глобули отново. Избрах второто (кой би избрал инжекции, щом има друг вариант), въпреки че клиндамицинът изобщо не е бил използван за изготването на антибиограмата.

Сега е краят на април, преди 2 дни приключих курса Клиндамицин (пих го 6 дни, заради бройката таблетки в опаковка), но ето - пак имам температура! Отново 37 градуса. И отново коремът ми е подут, като подуването започна по време на приемането на антибиотика. Иска ми се да вярвам, че е заради овулация, защото очаквам цикъла си след 2 седмици, но подуването е нетипично за мен. Нямам болки, но отново след поставянето на всяка глобула Макмирор, по пръста си виждам смес от моето все така обилно течение с вид на белтък на сурово яйце и съдържимото лекарство. Не съм убедена в смисъла да ги използвам още 10 дни и да изчакам края на цикъла, преди да ида на преглед. И се колебая дали да е при същия специалист.
Благодаря предварително за отделеното време.

Здравейте! Разбирам за сложната ситуация, в която се намирате. Смятам, че да посетите друг специалист е най-разумно. Второто мнение понякога може да има голямо значение и важност. Препоръчвам да отидете при опитен специалист като споделите с него всичките си оплаквания, както и това какво лечение е предприето във вашия случай при предходната консултация. Смятам, че той най-добре може да ви обясни и прецени какво трябва да бъде поведението и лечението във вашият случай.

01 Май 2013, 23:46

Пия Линдинет 20 от две години без никакви пролеми. Преди седмица свърших поредната опаковка. По грешка започнах следващата опаковка един ден по-рано (на шестия вместо на седмия ден). Какво да правя и как да продължа приема?

Още за: ЛИНДИНЕТ 20 табл. * 21 (LINDYNETTE 20 tabl. * 21), цена и информация
от framar.bg

04 Май 2013, 11:25

Здравейте!На кратко..използвам лубрикант, от който не съм имала проблеми.Но напоследък често се случва като се къпя след секс да усещам болка и парене при допир от вътрешната страна на малките срамни устни.В допълнение, в определени дни(по време на овулация най-вече) имам доста обилен бял секрет,който прилича по-скоро на паста..много гъст и го вадя на много големи парчета от влагалището..зацапва бельото като стои кремообразен и на малки парченца..Но този секрет се повтаря всеки месец в определени дни и после всичко си е нормално.Пих съм преди 2 месеца ескапел, та може ли това да е причината са усилената секреция? Защо след секс имам лек сърбеж? Преди около месец бях на гинеколог..преглед на ехограф, цитонамазка и тн...и всичко ми беше наред.Благодаря Ви предварително! :)

07 Май 2013, 17:48

Dr Dimitar Mitev написа:
Борислава Унчелова написа:Здравейте, преди пет години ми направиха хистеректомия заради инвазия на рак от маточната шийка. При операцията ми откриха ендометриоза на десния яйчник. Направена е резекция, но яйчникът остана. Левият бил - б.о.. На 19.12.2012 ми беше направена лапароскопия. Хистологията показа ендометриозна киста на десния–рязания– яйчник.Левият яйчник - б.о. и затова остана. Болките ми обаче продължават вече втори месец след операцията. Пих антибиотици, болкоуспокоителни - без резултат. Пети месец съм с много силни ПМС болки. Сега дори са по-силни. От 4 дена пия ДУФАСТОН. Хормоналната терапия възможна ли е с раково заболяване в миналото? Ако дуфастонът не помогне, какво следва? Ако се махне левият яйчник, ще се реши ли проблемът? Как може да се разбере дали има огнища в дебелото черво и на други "опасни" места? Аз съм на 46 години, но не искам да жертвам яйчника, но и не искам да пия хормони. Сигурно ли е, че ендом. огнища извън матката не се израждат в рак? Благодаря предварително.

Здравейте! Има много решения на вашия проблем, но нито едно освен отстраняването на яйчниците ви не е радикално т.е не може да реши проблемите ви трайно и необратимо, а само временно. Освен това е възможно терапията да има тежки странични явления, които са неприемливи от пациентите. Възрастта ви представлява ограничение за приложението на част от терапиите.

Здравейте, д-р Митев. Кажете какво означават тези ненормални нива: на LH - 107,4 и на FSH - 194,2 . Знам какви са референтните стойности. Аз не се вмествам никъде. Хем имам яйчник, хем явно не функционира, но това пак не обяснява факта, че стойностите са близо два пъти над тези при менопауза. Какви са нивата при сенилни бабички и означава ли, че съм една от тях ? :shock:
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 57