20 Апр 2013, 14:21
25 Апр 2013, 19:50
25 Апр 2013, 21:36
28 Апр 2013, 20:11
29 Апр 2013, 21:17
.plamen_didi написа:Здравейте Д-р Митев
аз съм на 33 години
преди 3 гондини ми поставиха диагнозата ЛУПОС (НЕЧИСТ) така поне ми обясни лекуващата ми лекарка понеже признаците ми се изразяват в срив на тромбоцитите и повишена АНА
след направени те ми 3 пулсови терапии съм на подържаща доза от 4 мл метилпреднизолон
от една година приемам сащо и 1/4 синдром 4
при прием на тези медикаменти можели да се говори за бременност
имали опасност за износването и развитието на плода
трябвали да се правят някакви предварителни изследвания
29 Апр 2013, 21:22
.Buba написа:Здравейте,аз съм на 22 години все още не съм раждала,наскоро ми откриха раничка на шийката на матката,цитонамазката ми е 2ра група отрицателен.Една от лекарките, при които ходих ми каза че раничката ми е вродена и няма нужда от лечение,а само от наблюдение, а другата беше категорична, че вродени ранички няма и ,че се нуждае от лечение.Третира ми я със Солкожин веднъж и ми предписа Цикатидрина.Въпросът ми е има ли такова понятие "вродена раничка",и може ли да ми създаде проблеми занапред лечението със Солкожин?Благодаря ви предварително!
29 Апр 2013, 21:36
fev написа:Здравейте, д-р Митев.
На 23 години съм, незабременявала, нераждала. Бих желала да оцените адекватността на провежданото лечение.
През началото на март посетих специалист и имах следните оплаквания: постоянна температура 37 градуса, подуване и болки ниско в корема (при лежане, при притискане и при протягане), увеличено количество вагинално течение (без цвят, мирис или сърбеж), както и повишен брой левкоцити. Имах изследвания на кръв и урина, тъй като личната лекарка подозираше възпален апендикс - беше отхвърлено от хирург.
Първата реакция на гинеколога беше, че тази температура е нормална и че повишеният брой левкоцити може да е обикновена флуктуация (заради атмосферното налягане например). Но по време на прегледа каза, че се усещало се уплътнение отляво, а силната болка отдясно била заради скъсена връзка. Също спомена, че шийката на матката е в отлично състояние. Прегледът беше само с ръце, диагнозата - остър оофорит и салпингит. Изписа Акцеф 500мг. 2х1т. за 5 дни заедно с Тенидазол 500мг. 2х2т. за 3 дни (плюс витамин Б комплекс). Беше ми обяснено, че съм се простудила и трябва да си пазя краката и кръста топли. А аз съм зиморничава и всяка зима ходя доста навлечена - особено за кръста си гарантирам, че винаги е бил на топло
Тъй като 5 дни след завършване на курса антибиотици все още имах течение и болки (температура и подуване нямах), ми направиха микробиология с антибиограма - резултатът е enterococcus faecalis, чувстителни на гентамицин, ампицилин и норфлоксацин. Преди пристигането на резултатите обаче (много се проточиха!) ми бяха изписани глобули Макмирор комплекс - профилактично за гъбички след антибиотиците. Глобулите не повлияха на течението.
За ентерококите ми предложиха да избера между инжекции Гентамицин и хапчета Клиндамицин 600 мг. 2 х 1т. за седмица плюс Макмирор глобули отново. Избрах второто (кой би избрал инжекции, щом има друг вариант), въпреки че клиндамицинът изобщо не е бил използван за изготването на антибиограмата.
Сега е краят на април, преди 2 дни приключих курса Клиндамицин (пих го 6 дни, заради бройката таблетки в опаковка), но ето - пак имам температура! Отново 37 градуса. И отново коремът ми е подут, като подуването започна по време на приемането на антибиотика. Иска ми се да вярвам, че е заради овулация, защото очаквам цикъла си след 2 седмици, но подуването е нетипично за мен. Нямам болки, но отново след поставянето на всяка глобула Макмирор, по пръста си виждам смес от моето все така обилно течение с вид на белтък на сурово яйце и съдържимото лекарство. Не съм убедена в смисъла да ги използвам още 10 дни и да изчакам края на цикъла, преди да ида на преглед. И се колебая дали да е при същия специалист.
Благодаря предварително за отделеното време.
01 Май 2013, 23:46
04 Май 2013, 11:25
07 Май 2013, 17:48
Dr Dimitar Mitev написа:Борислава Унчелова написа:Здравейте, преди пет години ми направиха хистеректомия заради инвазия на рак от маточната шийка. При операцията ми откриха ендометриоза на десния яйчник. Направена е резекция, но яйчникът остана. Левият бил - б.о.. На 19.12.2012 ми беше направена лапароскопия. Хистологията показа ендометриозна киста на десния–рязания– яйчник.Левият яйчник - б.о. и затова остана. Болките ми обаче продължават вече втори месец след операцията. Пих антибиотици, болкоуспокоителни - без резултат. Пети месец съм с много силни ПМС болки. Сега дори са по-силни. От 4 дена пия ДУФАСТОН. Хормоналната терапия възможна ли е с раково заболяване в миналото? Ако дуфастонът не помогне, какво следва? Ако се махне левият яйчник, ще се реши ли проблемът? Как може да се разбере дали има огнища в дебелото черво и на други "опасни" места? Аз съм на 46 години, но не искам да жертвам яйчника, но и не искам да пия хормони. Сигурно ли е, че ендом. огнища извън матката не се израждат в рак? Благодаря предварително.
Здравейте! Има много решения на вашия проблем, но нито едно освен отстраняването на яйчниците ви не е радикално т.е не може да реши проблемите ви трайно и необратимо, а само временно. Освен това е възможно терапията да има тежки странични явления, които са неприемливи от пациентите. Възрастта ви представлява ограничение за приложението на част от терапиите.