Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
06 Фев 2015, 03:20
Здравейте!Въпросът ми е следния излезнаха ми 6 едри пъпки по връта и 1 по лицето по гърба горната част и афти 2 на езика на корема е 1 пъпка.Нямам температура и други симптоми освен пъплене лек сърбеж по лицето връта и главата.На 24 години съм това ми е 1 ден от както започнаха да ми избиват.Ходих на бърза помощ прегледа ме доктор каза че имам Варицела.Как да се справя в домашни условия за по-бързо въстановяване на самия проблем.И за колко време отшумява.
15 Фев 2015, 13:17
Ваня Донева написа:Здравейте!Въпросът ми е следния излезнаха ми 6 едри пъпки по връта и 1 по лицето по гърба горната част и афти 2 на езика на корема е 1 пъпка.Нямам температура и други симптоми освен пъплене лек сърбеж по лицето връта и главата.На 24 години съм това ми е 1 ден от както започнаха да ми избиват.Ходих на бърза помощ прегледа ме доктор каза че имам Варицела.Как да се справя в домашни условия за по-бързо въстановяване на самия проблем.И за колко време отшумява.
Здравейте, Ваня Донева!
Ако наистина имате варицела е трудно да се каже за колко време ще премине обрива!
Докато имате мехурчета Ви съветвам да използвате Джинджира алба, а като се образуват корички до падането им си вземете Вита-мерфен.
Ако се образуват белези пишете отново!
Извинявам се забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да пиша по-рано!
С уважение,
д-р Тодева
29 Мар 2015, 16:03
Здравейте!
Преди седмица една вечер имах адски сърбеж покрай ануса и на сутринта ми излезе обрив покрай ануса, доста болезнен червени пъпки . Помислих си, че е от бръсненето защото и там се обезкосмявам. Но много ме болеше, дори като ходех, защото е на деликатно място и се протрива. Мазах с крем Здраве, но от него нещата се влошиха. Пъпките станаха с бели връхчета и се спукаха на тяхно място се образуваха ранички. Буквално се панирах защото много ме болеше. Мазах с Ацирковир крем но нямаше полза за раничките. След това се мазах с крем Гентамицин. Така една седмица, раните трудно зарастват защото там има търкане на двете бузки на дупето. Почнаха да стихват червените петна, но раничките още сълзят и миенето с сапун ми е невъзможно там защото щипе жестоко все още има лека болка . Четох много в нета и си взех прах Сулфатиацол и всякаш вече нещата се подобряват и раните леко се затварят но съм адски притеснена. Какво може да е това? Искам да кажа че същия ден когато вечерта имах сърбеж и всичко се почна имах адско преживяване и силен стрес. Ако е херпес може ли да се дължи на това? Лекувам и гъбична инфекция на влагалището по схема от гинеколог с Fungokap + Gynasol за три месеца или е някаква реакция от лекарствата. Приятеля ми също имаше три малки пъпчици на пениса малко под главичката, още на сутринта и той след половия акт, които също станаха на ранички сълзящи но за разлика от мен неговите не сърбят и не болят и по бърза заздравяват - мислим че е протриване.
07 Апр 2015, 21:26
suzan79 написа:Здравейте!
Преди седмица една вечер имах адски сърбеж покрай ануса и на сутринта ми излезе обрив покрай ануса, доста болезнен червени пъпки . Помислих си, че е от бръсненето защото и там се обезкосмявам. Но много ме болеше, дори като ходех, защото е на деликатно място и се протрива. Мазах с крем Здраве, но от него нещата се влошиха. Пъпките станаха с бели връхчета и се спукаха на тяхно място се образуваха ранички. Буквално се панирах защото много ме болеше. Мазах с Ацирковир крем но нямаше полза за раничките. След това се мазах с крем Гентамицин. Така една седмица, раните трудно зарастват защото там има търкане на двете бузки на дупето. Почнаха да стихват червените петна, но раничките още сълзят и миенето с сапун ми е невъзможно там защото щипе жестоко все още има лека болка . Четох много в нета и си взех прах Сулфатиацол и всякаш вече нещата се подобряват и раните леко се затварят но съм адски притеснена. Какво може да е това? Искам да кажа че същия ден когато вечерта имах сърбеж и всичко се почна имах адско преживяване и силен стрес. Ако е херпес може ли да се дължи на това? Лекувам и гъбична инфекция на влагалището по схема от гинеколог с Fungokap + Gynasol за три месеца или е някаква реакция от лекарствата. Приятеля ми също имаше три малки пъпчици на пениса малко под главичката, още на сутринта и той след половия акт, които също станаха на ранички сълзящи но за разлика от мен неговите не сърбят и не болят и по бърза заздравяват - мислим че е протриване.
Здравейте, suzan79!
Моят съвет е ако все още е актуален проблемът да посетите лично Вашия гинеколог и/или дерматолог. Трудно може само по описанието Ви да се каже че е херпес.
Извинявам се за забавянето на отговора, бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано! Преди малко повече от месец - на 26-ти февруари се роди моят син. Надявам се той да бъде здраво и добро дете, за да мога да Ви връщам отговорите си навреме, така че да Ви бъда максимално полезна!
Бъдете здрава!
С уважение,
д-р Тодева
15 Юли 2015, 01:09
Здравейте!
На 21 години съм и наскоро карах варицела. От повече от седмица вече коричките са паднали и мажа петната със Scarex и домашен мехлем с мас и невен. Може ли да ми препоръчате нещо друго за бързото премахване на петната или това лечение е добро (защото Скарекс е скъп, но на фона на други мазила мисля, че е оптимален вариант). И много ме притеснява въпроса с излагането на слънце, защото на 7 август ще ходя на море. Безопасно ли е да се пека, защото исках да почернея (мажа се с 50 фактор, но исках да се мажа И с олио за почерняване) или да избягвам излагането? Бях чула, че излагането на слънце спомагало за изчезването на петната, но си мисля, че това важи по-скоро за бързото зарастване на коричките, кое е вярно?
Благодаря предварително!
22 Юли 2015, 14:16
Здравейте,
Дъщеря ми е на 3 г. и изкара варицела с доста пъпки по цялото тяло. Останаха и червени белези, доста от тях са хлътнали дупчици. С какво да ги третирам. Благодаря Ви предварително!
25 Авг 2015, 17:43
ellyyy написа:Здравейте!
На 21 години съм и наскоро карах варицела. От повече от седмица вече коричките са паднали и мажа петната със Scarex и домашен мехлем с мас и невен. Може ли да ми препоръчате нещо друго за бързото премахване на петната или това лечение е добро (защото Скарекс е скъп, но на фона на други мазила мисля, че е оптимален вариант). И много ме притеснява въпроса с излагането на слънце, защото на 7 август ще ходя на море. Безопасно ли е да се пека, защото исках да почернея (мажа се с 50 фактор, но исках да се мажа И с олио за почерняване) или да избягвам излагането? Бях чула, че излагането на слънце спомагало за изчезването на петната, но си мисля, че това важи по-скоро за бързото зарастване на коричките, кое е вярно?
Благодаря предварително!
Здравейте, ellyyy!
Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано, защото имам малко детенце!
Предполагам, че към настоящия момент проблема е решен!
С уважение,
д-р Тодева
25 Авг 2015, 17:43
Надя75 написа:Здравейте,
Дъщеря ми е на 3 г. и изкара варицела с доста пъпки по цялото тяло. Останаха и червени белези, доста от тях са хлътнали дупчици. С какво да ги третирам. Благодаря Ви предварително!
Здравейте, Надя75!
Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано, защото имам малко детенце!
Предполагам, че към настоящия момент проблема е решен! Ако не е така ми пишете отново!
С уважение,
д-р Тодева
18 Сеп 2015, 01:27
Здравейте!
Да, почивката на морето мина, но петната още ги има, по-избледнели са, продължавам да ги мажа със Скарекс. Ще се радвам, въпреки това да ми отговорите на въпросите.
03 Ное 2015, 10:24
ellyyy написа:Здравейте!
Да, почивката на морето мина, но петната още ги има, по-избледнели са, продължавам да ги мажа със Скарекс. Ще се радвам, въпреки това да ми отговорите на въпросите.

Здравейте, ellyyy!
Извинявам се отново за забавянето на отговора, но имах неприятни здравословни проблеми!
По принцип не се препоръчва излагане на слънце, без използване на слънцезащитен крем с висок фактор, защото има риск да станат кафяви петънца, които се заличават след това по-бавно и по-трудно. Скарекс е добър вариант предвид цена и полза от приложение, но ако петната са кафяви няма да помогне!
С уважение,
д-р Тодева