Irinata написа:Здравейте д-р Йорданова!
Преди около две седмици писах в темата и Ви благодаря за компетентното мнение.Сега отново бих искала да се посъветвам със Вас във връзка с нови изследвания.Притеснява ме,че инсулина на 120 мин.е повече отколкото този на 60 мин.,какво означава това и като цяло,какво показват резултатите?
Ето ги и тях:
ОГТП + Трикрат. Инсулин
Глюкоза:
0ва мин-5.53 вен.кръв mmol/lвенозна кръв.: 3.8 - 6.1;периферна кръв.: 3.5 - 5
60та мин-6.88 вен.кръв mmol/l < 8.9 за мъже и небременнижени
120 та мин-6.52 вен.кръв mmol/l < 7.8 за мъже и небременни жени
Insulin ( Серумен Инсулин ):
0-мин.- 12.52 mU/l 2.6 - 25.0 на гладно
60 мин.- 80.35 mU/l
120 мин.-124.2 mU/l
HOMA ( IR ) индекс 3.08-индекс< 2.5 норма; 2.5 - 5 рискова IR ;>5 висока IR
Също така,бях спряла Лтирокс25 за 45 дни,защото ТСХ беше 0.88,но сега с глед новите резултати сспоред Вас налага ли се отново да се поднови приема на Лтирокс 25 тъй като ТСХ отново тръгва нагоре?
FT 3- 4.46 pmol /l 3.10 - 6.80
FT 4- 17.13 pmol /l 12.00 - 22.00
TSH-2.190 mIU /l 0.27 - 4.20
Mitrevaaa написа:Здравейте д-р Йорданова . Аз съм на 22 години родих преди година . Преди месец ми "поставиха" диагноза синдром на Хашимото . Въпросът ми е следния след направени хормонални изследвания който ще представя по долу и обстоен преглед на жлезата (която е леко възпалена) при два прегледа на ендокринолог и едномесечно лечение с еутирокс (от 25 микрограма по половин таблетка) и селен (1 таблетка дневно) не трябва ли да имам някаква крайна диагноза ?? Лекуващата ми лекарка само предполага не е сигурна ... В графата диагноза пише хипотиреоидизъм неуточнен , в графа анамнеза; Пациентка с установен хипотиреоидизъм . Ще съм ви много благодарна да ми дадете Вашето компетентно мнение дали наистина имам синдром на Хашимотои дали предписаното ми лечение е правилно ?
ето и изследванията ми : TSH 4.27 (0.270-4.25) anti-TPO 245 (до 35) ТАТ 733.000 (до 115.0) .
Irinata написа:Много Ви благодаря отново д-р Йорданова!
Последно искам да Ви попитам за Сиофора-продължителният му прием има ли опасност да навреди на черен дроб,бъбреци?и ако в един момент вкарам показателите в норма,възможно ли е да с е преустанови приема му?,питам,понеже правя някакво сравнение с натоварването ми с глюкоза от 2008 г.където Инсулина на 0,60 и 120 мин.ми е бил съответно-21,195 и 107 тоест сега са ми по-добри резултатите но все още не в норми и според мен има някаква вероятност да влезнат в нормата за в бъдеще,което да доведе до спиране на Сиофора и да си остане само здравословният ми режим,така ли е или ще си го пия доживот дори и да съм постигнала хубави резултати в един момент?
И относно ТСХ да Ви попитам-от тук нататък на какъв период от време е добре да се изследва хормона и от какви стойности нагоре трябва отново да се започне приема на Лтироксин?
atanasova22 написа:Здравейте!Искам да Ви попитам на какво може да се дължи леко подуване на предният прав бедрен мускул,отначало беше съпроводенo с лека болка при натиск,но отшумя и си остана само лекото подуване и стягане на мускула.Искам да добавя,че в момента лекувам хормонален дисбаланс,леко увеличение на щитовидната жлеза и приемам следните лекарства:Достинекс и Еутирокс 25 мг.Дали е възможно да се е получило от тях ?
Благодаря Ви предварително за отговора!
Назад към Ендокринология и болести на обмяната
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта