от ivanka_bl » 08 Дек 2014, 01:36
Здравейте! Имам установен хипотиреоидизъм. Силно се надявам да ми помогнете и да ми отговорите на въпросите.
Ще започна по-отдалеч, за да мога да обясня максимално ясно. На 24ти май тази година, след земетресението, което ни разлюля, за мен животът се промени. До този момент пуших цигари и пиех кафета. На деня на земетресението, много се стреснах,. Живея на висок етаж. Само ден след земетресението, отивайки на гости на приятелка (която за щастие живее до Спешна Помощ в града ни), започна да ми става зле. Спярх да дишам, не знаех къде се намирам. Отидох в Спешния център, който за щастие беше до мен в този момент. Изтръпнаха ми краката и ръзете. Биха ми диазепам и се отпуснах за момент.
Вариантите бяха 2 -или изцяло нервен проблем, или понижена функция на щитовидната жлеза.
TSH-хормонът ми беше 5,75. Предписаха ми еутироск.
Но така или иначе мъките ми започнаха оттогава. Сякаш някой ме е стиснал за врата и не мога да дишам. Къде ли не ходих..изписаха ми антидепресант, тъй като казаха, че съм с паническо разстройство.
Пих еутирокса 2 месеца и го спрях. Ужасните вегетативни симптоми не ме напускат вече половин година.
Бихте ли ми помогнали и посъветвали нещо?