Тук може да задавате вашите въпроси, свързани със здравето на детето ви, към педиатър, хомеопат, паразитолог, детски психолог и психотерапевт.
27 Яну 2020, 07:15
Здравейте, Може да се поръча само онлайн или в аптеките на Фрамар.
С уважение Д-р Марио Янакиев
31 Яну 2020, 11:25
Здравейте! Имам бебе почти на 7месеца,което когато легне да спи и започва да кашля. Според личната има секрет, който се стича в гърлото и до там. Какво мога да и давам при задна хрема, която тече само към гърлото.
02 Фев 2020, 22:11
Здравейте Мария, При толкомва малко бебе с кашлица, спазвайте терапията на Вашия лекар.
16 Фев 2020, 18:47
Здравейте, Доктор Янакиев! Детето ми е на 15 месеца, сед поставяне на ваксина ДТК се появи Атопичен дерматит- червени и сърбящи петна на сгъвките зад коленете. Октомври месец поставихме третата ваксина ДТК като в момента на поставяне АД беше обострен, дотогава не знаех, че трябва да е в ремисия при ваксиниране! Начина на имунизиране е различен , тъй като живеем във Франция. Сега ни предстои следваща ваксина, но АД е обострен и не се влияе от никакви мазила. Давах шуслерови соли два месеца 2,3,8 но няма подобрение.Можете ли да ми дадете съвет как да се преборим с АД и някакви хомеопатични лекрства! След третия прием на ДтК детето направи алергия към канела, съвсем малка хапка десерт, изчервява се Пт домати и кисело мляко. Сега спазваме някакъв режим- от млеката само козе приема, детето е още на кърма, не е боледувал и няма други проблеми, освен предразположеност към алергии по наследствена линия от таткото.
16 Фев 2020, 22:31
Здравейте Петя, Щом като появата на атопичния дерматит се свързва с ваксината, то пропоръчвам тази схема за два месеца:
--- Туя 15 сн - 2 пъти по 5 грн.
---Сулфур 30 сн - по 5 гран. на ден.
16 Фев 2020, 23:27
Благодаря за бързия отговор д-р Янакиев, ще започнем лечението веднага. А какъв е вашия съвет по отношение на диетата, която спазваме без домати, целина, агнешко, храни с консерванти, оцветени храни, както и храни, съдържащи мляко на прах. Продължаваме с кърменето и изчакваме ремисия на АД за следваща ваксина. Пропуснах да отбележа, че таткото като бебе е бил с АД, въпреки , че при детето АД се появи няколко дни след първата ДТК. Изключително съм ви благодарна за отговора, надявам се вече да намерим лечение, което повлиява върху АД. Поздрави!
17 Фев 2020, 19:43
Здравейте Петя,
Да, посочената от Вас диета и точна.
Ще създадем схема против атопичния дерматит при среща в кабинета.
04 Май 2020, 13:17
Здравейте др.Димитров,
Дъщеря ми има атопичен дерматит от около 10 години.
До момента сме използвали каква ли не козметика и лекарства за мазане на засегнатите очастъци,но облекчаването е моментно ,а понякога е без резултат.Сега от около месец разви и вид алергия ,която я кара да киха ,има хрема и сърбеж .
Четох за сулфур 30СН,но как да го приема,може ли да се комбинира с друг хомеопатичен продукт,който да е насочен към алергията като например апис мелифика или натриум хлоратум?
Детето е на 15 г.
Благодаря ви предварително за отговора.
Поздрави
06 Май 2020, 10:44
Здравейте, Има много препарати за алергичен ринит. Но за по-голяма прецизност ще трябва преглед.
Детето Ви се нуждае от по-сериозна схема, тъй като има преминаване на алергията от дерматит към ринит.
04 Юли 2020, 18:31
Здравейте д-р Янакиев!
Бих искала да попитам колко гранули
Тhuya occidentalis 15CH могат да се приемат от 8-месечно бебе, когато има безцветен секрет от нослето?
Благодаря предварително!