Тук може да задавате вашите въпроси, свързани със здравето на детето ви, към педиатър, хомеопат, паразитолог, детски психолог и психотерапевт.

05 Юли 2020, 06:33

Здравейте, дозата  на  всеки  хомеопатичен препарат  за  бебе  и  за  възрастен  е  5 гранули,  които  се  разтварят  в 10 мл. вода.
Но  не  съм  сигурен, че  Туя  ще  помогне  за  секретите.
Прочетете повече в книгите  
"От Нула"  и  
"Кодът на детския имунитет"

03 Авг 2020, 07:50

Здравейте!
Искам да попитам, мога ли да давам Туя 15 на бебе на 4м преди, в деня на и след ваксина, и по колко гранули? Може ли да има обратен или негативен ефект?
Благодаря!

03 Авг 2020, 07:52

Благодаря Ви за отговора!

04 Авг 2020, 05:28

Здравейте  Катя,
Да,  Туя 15 сн  се  дава  по 5 гран.  на  ден,  разтворени  в  малко  вода. Схемата  е - 3  дни  преди  ваксината,  по  време  и  3  дни  след.
Няма  да  има  негативен  ефект.
Прочетете  повече в книгата  
"От Нула"С  уважение Д-р Марио Янакиев

05 Авг 2020, 15:21

Здравейте, докторе. моля да ме консултирате за проблем с моя син на 3,5г. Изключително нервен е, избухлив и ревлив. Изпада в ярост за всичко, което не му харесва, хвърля и чупи играчки, тръшка са по пода и крещи, като в тези моменти не иска да бъде успокояван или гушкан. Много е емоционален и чувствителен, не се спира на едно място, като навит на пружина е и не слуша никого. От няколко дни сънува кошмари и плаче по няколко пъти на нощ. Започнах да му давам Ки етюд, а коластра пие целогодишно. Ако трябва да съм честна започвам да си мисля, че е хитерактивен. Възможно ли е с хомеопатия да се успокои и да не изпада в истерии? Моля ви за съвет.

05 Авг 2020, 19:59

Здравейте, А  как  е  с  говорното  развитие?

06 Авг 2020, 09:14

Здравейте! С говорното развитие е много добре, използва много сложни изречения, интелектуално също е ОК. Само напоследък заеква в следствие стрес от детската градина, направих консултация с Вас и му изписахте Нукс Вомика, Гелсемиум и Имунокидс. Вече е намаляло заекването, успоредно на лечението го спрях от детска градина за да може да се успокои максимално. Но пак си е непослушното, нервно и раздразнително дете.. Иска ми се ако може да му се повлияе върху този проблем.

08 Авг 2020, 06:49

Ето  каква  ще  е  новата  схема:
--- Цина 15 сн - 2  пъти по 5 гран.
---Страмониум 15 сн - по 5 гран.  вечер.
---сироп ИмуноКидс - 2  пъти по 4 мл.

10 Авг 2020, 13:14

Сърдечно Ви благодаря, докторе. Бъдете здрав!!!

14 Авг 2020, 13:05

Подходящо ли е Нукс вомика 30 ch за бебе на 1 година без 6 дни при бистра хрема и по колко? И ако не е подходящо може ли да има негативен ефект от прием на 2×3 гранули? Благодаря