Как да стимулираме имунитета на бебето и детето - съвети, опит, въпроси

Re: Имуностимулация при деца - онлайн консултация с Педиатър

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 25 Ное 2014, 18:50

exilensse написа:Здравейте,
искам да помоля за съвет. Малката се роди юли месец, при което още в Майчин дом и сложиха две ваксини (задължителните). На първия месец трябваше да и сложат втората за хепатит Б, но понеже и беше висок билирубина и жълтеницата не беше отминала това стана чак през втория месец. По това време педито каза, че 4-валентната ваксина не е за толкова малко бебе, а за 6 годишни деца. А сега като бяхме на консултация (вече е на 3 месеца) искаше да и я сложи, тази 4-валентната. Не било хубаво да чакаме 6-валентините , защото имало коклюш и имало опасност за нея. Въпросът ми е кой е по-добрият вариант за ваксина, да чакаме ли или да сложим 4-валентната? И другото , което ме притеснява, в 6-валентната има за хепатит Б, а на нея и биха хепатит Б втория месец със закъснение.....да не би да е проблем, че интервалът между двете ваксини е малък? Благодаря предварително!

Здравейте,
на този етап има само от четиривалентната ваксина в страната и не ви препоръчвам да чакате. По-добре е да се направят наличните в момента ваксини по имунизационният календар, който се практикува от всички лични лекари на този етап, тъй като ако се отлага може да се проточат много ваксините, а това не е добре за вашето бебе.

Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Педиатър, МБАЛ "Тракия"-ЕООД
Консултант за националния здравен портал- Framar.bg
телефони: 0882948468; 0898227819
email: dr.kisyova@abv.bg
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот Kaya » 26 Ное 2014, 12:05

Dr Galina Kisyovа написа:
Kaya написа:Детето ми често боледува от бронхити и пневмонии,в действителност освен от някоя чревна инфекция не се е разболявал от друго. Има ли начин да подсиля имунитета му точно в тази област и да се избегнат подобни усложнения?

Здравейте,
на колко години е детето? Има ли "свирене" на гърдите по време на боледуванията си? Има ли проявени до сега алергии?

На 5 е. Не съм чула свирене на гърдите, каквото го има при астматиците да речем, чуват се проблемите само със слушалка. Няма никакви алергии, абсолютно нищо специфично, ако не е кашлицата никой не може да каже, че е болен. :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот toni0091 » 02 Дек 2014, 21:09

Здравейте! Искам да помоля за съвет. Имам бебче на 4м. и половина храним се с АМ на HIPP HA, понеже педиатърът ни има притеснения, че бебо е алергичен към белтъка на прясното мляко, съдържащо се в адаптираните млека. Бих искала обаче да давам някакъв пробиотик. До втория месец давах Биогая, та се чудя дали мога отново да започна да давам? Иначе като цяло нямаме някакви проблеми, с коликите почти се справихме, акото ни е малко по-рядко и зелено, но доколкото съм запозната това е така заради хипоалергенното мляко което приема. Благодаря предварително!
toni0091

Re: За или против имуностимулаторите в ранна детска възраст?

Мнениеот Lollipop » 04 Дек 2014, 12:47

Двоумя се, нямам точен и окончателен отговор. Има своите ползи да се приемат някакви имуностимулатори, но от друга страна се чудя, не е ли по-добре организма сам да си "създаде" необходимите му сили за побеждаване на болестите? :roll:
Аватар
Lollipop

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 05 Дек 2014, 12:45

Kaya написа:
Dr Galina Kisyovа написа:
Kaya написа:Детето ми често боледува от бронхити и пневмонии,в действителност освен от някоя чревна инфекция не се е разболявал от друго. Има ли начин да подсиля имунитета му точно в тази област и да се избегнат подобни усложнения?

Здравейте,
на колко години е детето? Има ли "свирене" на гърдите по време на боледуванията си? Има ли проявени до сега алергии?

На 5 е. Не съм чула свирене на гърдите, каквото го има при астматиците да речем, чуват се проблемите само със слушалка. Няма никакви алергии, абсолютно нищо специфично, ако не е кашлицата никой не може да каже, че е болен. :)

Здравейте,
да би могло да се предотврати честото болебуване. Добре е да го прегледа детски пулмолог, за да му изпише профилактично лечение за по дълъг период, за да се предотвратят честити бронхити, освен това може да ви бъде назначен и Рибомунил по схема.
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 05 Дек 2014, 12:49

toni0091 написа:Здравейте! Искам да помоля за съвет. Имам бебче на 4м. и половина храним се с АМ на HIPP HA, понеже педиатърът ни има притеснения, че бебо е алергичен към белтъка на прясното мляко, съдържащо се в адаптираните млека. Бих искала обаче да давам някакъв пробиотик. До втория месец давах Биогая, та се чудя дали мога отново да започна да давам? Иначе като цяло нямаме някакви проблеми, с коликите почти се справихме, акото ни е малко по-рядко и зелено, но доколкото съм запозната това е така заради хипоалергенното мляко което приема. Благодаря предварително!

Здравейте,
може да давате биогая. Ако наистина има съмнение за алергия към белтъка на кравето мляко, то би трябвало да ви назначат друго мляко, което е специално за деца с алергия, не Н.А. мляко. Сигурни ли сте, че се съмнява за такава диагноза? Имало ли е детето обриви? По колко пъти на ден се изхожда?
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Re: Когато детето ни често боледува... Да си помогнем взаимн

Мнениеот Rali_hr » 10 Дек 2014, 13:55

nadya написа:
sanya написа:За високата температура съм най-доволна от свещичките Ефералган - много бързо я свалят. Иначе си имам и Нурофен вкъщи, и го давам, ако температурата е по-ниска от 39 градуса. Моята педиатърка ми е казала до 38 градуса да не давам никакви лекарствени препарати, защото организма се опитва сам да се справи с проблема... Лошото е, че децата много бързо вдигат висока температура и има опасност да направят гърч.

За температура при децата много помага отвара от горско сено, но трябва да е наистина горско, демек набрано от полянка в гората :roll: Свекърва ми ми беше подарила книжката на Ванга, но не й бях обръщала внимание досега... Има страхотни рецепти, които наистина помагат и са ефективни. След като се направи отварата от горско сено, детенцето се облива с нея, а може и направо да се изсипе в коритцето и да се направи баня.

Ама студена ли тази вода? :) Ако е студена, предполагам, че ще стане с всякаква вода, дори без конско сено вътре...
Аватар
Rali_hr

Re: За или против имуностимулаторите в ранна детска възраст?

Мнениеот Anka » 17 Дек 2014, 16:32

Сега мисля, че се пият твърде много глупости .. :roll:
Аватар
Anka

Мнениеот M.Argirova » 05 Яну 2015, 14:24

Здравейте!

Имам си на 4г и 6м. Въпросът ми е може ли да му се дава ленено масло като имуностимулант и ако отговорът е да , то каква е дозата? Детето тежи 20кг.
Благодаря предварително!
M.Argirova

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 06 Яну 2015, 18:54

M.Argirova написа:Здравейте!

Имам си на 4г и 6м. Въпросът ми е може ли да му се дава ленено масло като имуностимулант и ако отговорът е да , то каква е дозата? Детето тежи 20кг.
Благодаря предварително!

Здравейте,
за вашето дете е подходящо да приема рибено масло. Може да му давате АБОФАРМА РИБЕНО МАСЛО ЗА ДЕЦА РИБЧО капс. 3 пъти дневно по една капсула.

Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с детски болести