25 Ное 2014, 18:50
exilensse написа:Здравейте,
искам да помоля за съвет. Малката се роди юли месец, при което още в Майчин дом и сложиха две ваксини (задължителните). На първия месец трябваше да и сложат втората за хепатит Б, но понеже и беше висок билирубина и жълтеницата не беше отминала това стана чак през втория месец. По това време педито каза, че 4-валентната ваксина не е за толкова малко бебе, а за 6 годишни деца. А сега като бяхме на консултация (вече е на 3 месеца) искаше да и я сложи, тази 4-валентната. Не било хубаво да чакаме 6-валентините , защото имало коклюш и имало опасност за нея. Въпросът ми е кой е по-добрият вариант за ваксина, да чакаме ли или да сложим 4-валентната? И другото , което ме притеснява, в 6-валентната има за хепатит Б, а на нея и биха хепатит Б втория месец със закъснение.....да не би да е проблем, че интервалът между двете ваксини е малък? Благодаря предварително!
26 Ное 2014, 12:05
Dr Galina Kisyovа написа:Kaya написа:Детето ми често боледува от бронхити и пневмонии,в действителност освен от някоя чревна инфекция не се е разболявал от друго. Има ли начин да подсиля имунитета му точно в тази област и да се избегнат подобни усложнения?
Здравейте,
на колко години е детето? Има ли "свирене" на гърдите по време на боледуванията си? Има ли проявени до сега алергии?
02 Дек 2014, 21:09
04 Дек 2014, 12:47
05 Дек 2014, 12:45
Kaya написа:Dr Galina Kisyovа написа:Kaya написа:Детето ми често боледува от бронхити и пневмонии,в действителност освен от някоя чревна инфекция не се е разболявал от друго. Има ли начин да подсиля имунитета му точно в тази област и да се избегнат подобни усложнения?
Здравейте,
на колко години е детето? Има ли "свирене" на гърдите по време на боледуванията си? Има ли проявени до сега алергии?
На 5 е. Не съм чула свирене на гърдите, каквото го има при астматиците да речем, чуват се проблемите само със слушалка. Няма никакви алергии, абсолютно нищо специфично, ако не е кашлицата никой не може да каже, че е болен.
05 Дек 2014, 12:49
toni0091 написа:Здравейте! Искам да помоля за съвет. Имам бебче на 4м. и половина храним се с АМ на HIPP HA, понеже педиатърът ни има притеснения, че бебо е алергичен към белтъка на прясното мляко, съдържащо се в адаптираните млека. Бих искала обаче да давам някакъв пробиотик. До втория месец давах Биогая, та се чудя дали мога отново да започна да давам? Иначе като цяло нямаме някакви проблеми, с коликите почти се справихме, акото ни е малко по-рядко и зелено, но доколкото съм запозната това е така заради хипоалергенното мляко което приема. Благодаря предварително!
10 Дек 2014, 13:55
nadya написа:sanya написа:За високата температура съм най-доволна от свещичките Ефералган - много бързо я свалят. Иначе си имам и Нурофен вкъщи, и го давам, ако температурата е по-ниска от 39 градуса. Моята педиатърка ми е казала до 38 градуса да не давам никакви лекарствени препарати, защото организма се опитва сам да се справи с проблема... Лошото е, че децата много бързо вдигат висока температура и има опасност да направят гърч.
За температура при децата много помага отвара от горско сено, но трябва да е наистина горско, демек набрано от полянка в горатаСвекърва ми ми беше подарила книжката на Ванга, но не й бях обръщала внимание досега... Има страхотни рецепти, които наистина помагат и са ефективни. След като се направи отварата от горско сено, детенцето се облива с нея, а може и направо да се изсипе в коритцето и да се направи баня.
17 Дек 2014, 16:32
05 Яну 2015, 14:24
06 Яну 2015, 18:54
M.Argirova написа:Здравейте!
Имам си на 4г и 6м. Въпросът ми е може ли да му се дава ленено масло като имуностимулант и ако отговорът е да , то каква е дозата? Детето тежи 20кг.
Благодаря предварително!