За любовта можем да говорим с дни и пак да не можем да изчерпим темата. Някъде из форума бях чела заглавието: Любовта трае 3 години! не съм много убедена в това твърдение, но нека да видим поне какви са етапите през, които преминават влюбените.Вие със сигурност сте преминали през тях, но на дали сте ги усетили. Е нека да помогна!
1. Любовта като болест!
Влюбеността е свързана с лишаване от сън, безапетитие, рязка промяна в настроенията.Това наистина може да побърка човек особено ако чувствата му са несподелени.
2. Болест, но и лек
Докато всяко наше движение е продиктувано в определени области в мозъка, любовта е продиктувана от две области.
Учените отдават това на влиянието на големи количества на допамин – хормонът на любовта. Усещането за любов е сравнявано само с употребата на кокаин. Интересно нали?
3. Магията, която не трае повече от 3 години
Погледнато през очите на романтика любовта е вечна, но това твърдение е опровергано от психолозите, които твърдят, че любовта трае само 3 години. Не стои обаче така въпроса със съжителството, което в повечето случаи е просто навик.
4. Сексът убива любовта
Честото правене на секс провокира организма да произвежда хормона серотонин, който понижава нивото на допамин, което пък от своя страна убива "истинската любов".
5. Да целунеш 6 жаби преди да се появи принца
Учените вярват, а и социологическите изследвания го потвърждават, че преди да намерите сродната душа, трябва да се влюбите шест пъти в погрешния.
6. Любовта удължава живота
Дълголетието се крие в целувките! Не вярвате ли: доказателствата сочат друго - мъжете, които целуват жените си всеки ден преди работа, живеят 5 години по-дълго.
7. Венчалният пръстен активира любовта
Знаете ли от къде идва традицията, да се носи брачна халка на безименния пръст на дясната ръка? Египтяните са вярвали, че този пръст е съмвол на любовта и сърцето.
8. Бракът убива секса
Според една статистика, която аз лично не споделям и не вярвам, че неомъжените двойки правят секс по-често. Всяка четвърта двойка, която не е сложила подписа си на хартия прави секс всеки ден. Не спирайте да правите любов, един подпис нищо не означава щом обичате истински човека до себе си!