22 Ное 2012, 16:45
Знаете ли, че : Влюбването отнема само една пета от секундата и предизвиква опиянение като при употребата на кокаин.
По принцип любовта от пръв поглед е възможна тъй като са необходими милисекунди химикалите, които предизвикват еуфория да навлязат в мозъка.
Ще се опитам да ви обясня научному как се случва любовта!
В 12 различни части на мозъка, се освобождават вещества като допамин, окситоцин, адреналин и т.н. Същите тези вещества се отделят и при приема на кокаин, което означава, че чувството е сходно на влюбването.
Безусловна любов наричаме любовта между майка и дете, а страстната е предизвикана от зона в мозъка, свързана с удоволствието, които имат важни когнитивни функции.
Не, че искам да ви подтикна към приема на наркотици, ако няма обект на чувства, искам просто да ви обясня как се чувства един приемащ редовно кокаин.
Обичайте се, по здравословно е!
09 Яну 2013, 13:57
"Любов след приятелство може, но не и приятелство след любов...."Как смятате?
20 Фев 2013, 15:00
Това с изпепеляващата любов е много вярно.Парила съм се от такъв чаровник. Беше голям егоист и все аз правих компромиси във връзката ни...Останаха хубави спомени
28 Фев 2013, 10:32
Така е. Всеки обича по своя си начин. Всеки изисква от любимия човек различни неща. Самата любов също е различна. При някои страстна, при други направо обсебваща, при трети - нежна и сигурна.
Имала съм партньор, който ми позволяваше едва ли не всичко, защото ме обича.
Но съм имала и такъв, който ме задушаваше със страховете си да не ме загуби и ограничаваше личната ми свобода.
Така, че: различни мъже-различна любов.
30 Сеп 2013, 15:21
Толкова е тънка, че единият който е хлътнал, винаги страда,а другия просто осъзнава колко е тънка, а и когато има приятелство има и любов, но е по-различна
10 Окт 2013, 16:35
Ох, добре, че любовта ми е завършена (съвършена), иначе само любовни размирици ми трябват:)
18 Дек 2013, 16:55
На това ли се опира любовта – взаимните интереси?
Тя има интерес да е с мен, тя ми готви и чисти, прави секс с мен!
Той има интерес да е с мен, работи, връща се, забавляваме се, прави секс с мен!
Не е ли това любовта, някои ще кажат, че ако няма тръпка, няма любов – не е така, според мен!
Ще има тръпка, ако придърпаш и целунеш някой непознат на улицата, просто защото това не е прието. Адреналинът се вдига, заради страха от отхвърляне – ето я тръпката, но това преминава, краткотрайно е, тъй като повече може и да не видиш този човек!
Според мен, между любовта и интересите можем да поставим знак за равенство, а според вас?
18 Дек 2013, 17:00
Мноого зависи от ъгъла! Гледайки от твоята точка е точно така, но ти имаш интерес и от шефа си, но не му пускаш, нали? Не си прав, разбираш ли, не всичко е интерес, от който се възползват двама души!
18 Дек 2013, 17:27
Човек, който мисли така или е егоист, или самовлюбен, или не се е влюбвал. Не може всичко да опира до интереса. Любовта към близките и тя ли е от интерес?!
08 Яну 2014, 23:50
По-скоро любовта=химия, състояние на психиката ако щеш. Разбира се, че има взаимни интереси, но е важна настройката. Ако тръгнеш с идеята за секс, чистене, готвене - да, може да го разгледаш като твой интерес. И в същото време да смяташ, че понеже работиш и носиш пари вкъщи жената се чувства длъжна да върши домакинска работа и да прави любов с теб, понеже е дълг/разплата. Това се случва след дълго време с даден човек, когато любовта я няма вече (или не е толкова силна) и остава само интереса.