от ratsa82 » 06 Май 2022, 18:12
Здравейте!
Тъй като нямам личен лекар, бих искала да получа консултация към какъв специалист да се обърна, спрямо анамнезата, която ще посоча сега, както и приложено кръвно изследване:
Всичко започна, когато една вечер получих леко замайване, което сякаш се позадържа няколко минути, защото при лягане или гледане надолу виждах размазано. Бях във втори ден от месечния цикъл. Цикълът не е бил особено обилен.
След това започнах да изпитвам постепенно страх за здравословното си състояние. Това състояние не е ново за мен, преди 5г имах подобно състояние на депресия+тревожност, предимно здравна, като имах особено плашещи два случая през 2018-а и 2019-а година около месец ноември на вертиго докато спя, рано сутрин, което отминаваше за минути. Мисля, че това много ме наплаши.
Да се върнем към тази година - след това ми се събра доста стрес и започна едно главоболие, пулсиране в главата + гадене на моменти. Ъгълчето на устата ми се сцепи, но в момента май е добре вече, близо 1-2 месеца се сцепваше непрекъснато.
Докато не ме зарази майка ми с някакъв чревен вирус, при който имах неприятни колики в стомаха и корема, придружени от диария. След това болката в стомаха продължи, разстройството поотмина. Болката е особено неприятна на гладно и сутрин. Вечер като легна да спя принципно гледам да не е на гладно, защото минават няколко часа след вечерята, така че хапвам по нещо и въпреки това 3 часа след като заспя се будя от силна болка в стомаха и пулсиране в главата (неприятно усещане в главата), дори и бучене/пищене в ушите мисля, че чувам. Не след дълго пак заспивам, но имаше и случаи, в които се налагаше да изям една солета, за да заспя. И започва едно неприятно потене, до сутринта. Потене през деня няма. Но след нахранване може да усетя лека гореща вълна или пък да ми се разтупти сърцето(и главата). Естествено усещам и непрекъсната умора и тотална липса на апетит. Буквално се храня с нежелание и по принуда.
Бихте ли ми помогнали към какъв специалист да се обърна? Прилагам и кръвни изследвания, като през 2019-а бяха подобни. Тогава кръвната захар беше в нормата, както и стерилна урина.
Благодаря!
П.п: Тъй като е изрязано - хематокрит е с реф. стойности 37.0 - 50.0% , моят е 34,7%
П.п2: Да вметна, че не пия алкохол (пиех по 100мл вино вечер, както и по 100мл кафе дневно, но ги спрях), не пуша, храня се правилно, на 40г съм, жена, 162см/50кг.
- Прикачени файлове
-

- Imagepipe_1.jpg (91.65 KiB) Прегледано 1777 пъти
Последна промяна
ratsa82 на 06 Май 2022, 18:22, променена общо 1 път