Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: За какво е полезен медът от глухарчета и каква е вашата рецепта за приготвянето му?

23 Апр 2015, 16:29

julianne написа:Ама не мога да разбера кое му е полезното на този мед с толкова захар като се прави :shock: вярно, че може и някакви полезни свойства да се извличат от глухарчетата по този начин, но се съмнявам полезностите да надхвърлят вредите от захарта :idea:
Ще си сложиш кафява захар тогава, като те притеснява тази :)

Re: За какво е полезен медът от глухарчета и каква е вашата рецепта за приготвянето му?

23 Апр 2015, 19:35

Не съм го пробвала този мед от глухарче, може би е приятен на вкус, но знае ли човек?! За какво се използва ? Знам, че глухарчетата са полезни при отслабване.

Re: Медът ви лекува - Апитерапия - лечение с пчелни продукти

21 Яну 2016, 15:08

blanshe написа:До скоро хапвах пчелния прашец поръсен върху лъжица мед. Оказа се обаче, че това не е най-правилният начин. Обясни ми го човек, който от много години се занимава с производство на мед и всички пчелни продукти. Най-добре е, ако прашецът се разтвори в меда, защото така става най-лесно усвоим от организма. Ако се приема така както аз го приемах, голяма част от продукта остава неусвоен и се отделя от тялото без особена роля. Може също така в малко топла вода (ако нямаме мед), например една чаена лъжичка в 50 грама топла вода (сутрин на гладно) е напълно достатъчна доза, която да стимулира имунната ни система. Ако ще се разтваря в мед - 100 грама прашец е достатъчно количество за един голям буркан мед. Общо взето, както и да е разтворен, е най-ефективен, единствено ако се приема сутрин на гладно, а не като десерт след храна.

Аз го разтварях в кисело мляко и мед, защото има малко неприятен вкус, но се свиква. И задължително сутрин на гладно.

21 Яну 2016, 16:15

А каква доза се взема според различните възрасти?

27 Яну 2016, 14:50

За деца не мога да кажа, но за възрастен една равна супена лъжица.

27 Яну 2016, 15:46

pravilno написа:За деца не мога да кажа, но за възрастен една равна супена лъжица.

Дневно ли е това? Аз като малка ядях по повече от толкова мед на ден :) Нищо ми няма. :roll:

05 Фев 2016, 13:19

fawla написа:
pravilno написа:За деца не мога да кажа, но за възрастен една равна супена лъжица.

Дневно ли е това? Аз като малка ядях по повече от толкова мед на ден :) Нищо ми няма. :roll:

Не от меда, 1 с.л. от прашеца :grin:

Помага ли мед и хималайска сол срещу безсъние?

15 Сеп 2016, 17:17

Имам проблеми със съня, но не искам да пия разни хапчета и приспивателни. Затова съм решила да опитам една стара рецепта - мед и хималайска сол. Казаха ми че 2 с.л. мед се разбъркват с 1 с.л. сол. На мен малко ми се струва меда, макар че преди лягане се слагало малко от сместа под езика. Има ли значение от кой вид хималайска сол да се ползва? Има ли някакво друго свойство тази смес освен срещу безсъние?

Re: Помага ли мед и хималайска сол срещу безсъние?

15 Сеп 2016, 17:24

Аз лично не съм пробвала този начин за отърваване от безсънието, но не си представям да смуча някакви големи бучки хималайска сол. Бих направила рецептата с по-ситната. Колкото до количеството на меда, и на мен ми се струва малко.

Re: Помага ли мед и хималайска сол срещу безсъние?

16 Сеп 2016, 08:27

Рецептата е с 5 с.л. мед, а не 2. Иначе тая сол няма да се издържи :lol: .
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11