23 Апр 2015, 16:29
Ще си сложиш кафява захар тогава, като те притеснява тазиjulianne написа:Ама не мога да разбера кое му е полезното на този мед с толкова захар като се правивярно, че може и някакви полезни свойства да се извличат от глухарчетата по този начин, но се съмнявам полезностите да надхвърлят вредите от захарта
23 Апр 2015, 19:35
21 Яну 2016, 15:08
blanshe написа:До скоро хапвах пчелния прашец поръсен върху лъжица мед. Оказа се обаче, че това не е най-правилният начин. Обясни ми го човек, който от много години се занимава с производство на мед и всички пчелни продукти. Най-добре е, ако прашецът се разтвори в меда, защото така става най-лесно усвоим от организма. Ако се приема така както аз го приемах, голяма част от продукта остава неусвоен и се отделя от тялото без особена роля. Може също така в малко топла вода (ако нямаме мед), например една чаена лъжичка в 50 грама топла вода (сутрин на гладно) е напълно достатъчна доза, която да стимулира имунната ни система. Ако ще се разтваря в мед - 100 грама прашец е достатъчно количество за един голям буркан мед. Общо взето, както и да е разтворен, е най-ефективен, единствено ако се приема сутрин на гладно, а не като десерт след храна.
21 Яну 2016, 16:15
27 Яну 2016, 14:50
27 Яну 2016, 15:46
pravilno написа:За деца не мога да кажа, но за възрастен една равна супена лъжица.
05 Фев 2016, 13:19
fawla написа:pravilno написа:За деца не мога да кажа, но за възрастен една равна супена лъжица.
Дневно ли е това? Аз като малка ядях по повече от толкова мед на ден :) Нищо ми няма.
15 Сеп 2016, 17:17
15 Сеп 2016, 17:24
16 Сеп 2016, 08:27