Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
16 Сеп 2016, 09:06
Научно погледнато, хималайската сол регулира нивата на серотонин и мелатонин в организма, които отговарят за настроението и съня. Така че може и да помага, а пък медът не може да навреди и с него по-лесно се преглъща неприятния солен вкус

.
16 Сеп 2016, 09:49
Помисли си добре, защо старадаш от безсъние. Ако проблемът ти е психологически, което най-вероятно е така, опитай се да се пребориш с него, а не да яедш сол с мед, не че ще ти навреди, но надали ще постигнеш голям успех. :) Иначе е важно много, вечер да не се превъзбуждаш, за да можеш да спиш спокойно, някои препоръки са дори, да не се гледа тв. Също може да пробваш да си пийваш прясно мляко преди лягане :)
16 Сеп 2016, 09:50
Всяка вечер да се смуче сол не ми изглежда много полезно. Нищо, че регулира тия хормони.
16 Сеп 2016, 10:26
gomez123 написа:Всяка вечер да се смуче сол не ми изглежда много полезно. Нищо, че регулира тия хормони.
Ако през останалото време през деня не ядат сол... може. Но аз лично от мед и сол ще си умра от жажда.
17 Сеп 2016, 16:17
После след смукането пиеш една чаша вода и заспиваш като младенец

.
19 Сеп 2016, 09:51
А колко всъщност е количеството, което се слага в устата и се смуче? Много ли е една лъжица?
19 Сеп 2016, 11:40
Това със сигурност ще е доста гадно на вкус.
19 Сеп 2016, 12:18
roksana написа:А колко всъщност е количеството, което се слага в устата и се смуче? Много ли е една лъжица?
Е, една лъжица мисля, че е прекалено! Предполагам, че по-малко и от половин лъжица е достатъчно, за да подейства.
11 Ное 2016, 17:50
Баба ми го правеше, но от години не съм вкусвала нещо подобно. Нужни са 8 шепи цвят от глухарчета, 2 кг нерафинирана захар, 2 л вода, 1 лимон.
Измитият цвят се поставя в тенджерата с водата, загрява се бавно до кипване, но не повече от 2-ра степен на котлона. Оставя се половин час да ври, след което се оставя да пренощува така. На следващия ден се прецеждат глухарчетата през тензух или цедка, като хубаво се изстискват глухарчетата. На котлона се слага тенджерата, сипва се с бъркане с дървена лопатка захарта и се оставя на най-ниската степен, като не трябва да завира. Не се слага капак, за да се изпарява водата, но става много бавно. Слага се лимоновия сок от лимона, но трябва да се внимава да не е много, че може да стане кисело. Стои на котлона, докато стане като нормален мед.
05 Яну 2017, 17:31
По съвет на една приятелка, която си прави маска от мед на лицето заради досадните пъпки най-редовно, и аз реших да се намажа. Нацапотих си цялото лице с домашен мед, нищо друго. Постоях 10-ина минути и го измих с топла вода. Знам, че медът има антибактериално действие и много помага именно заради това за пъпките, особено ако са гнойни или си ги разчоплил вече. Но на другия ден ми се стори, че имам много повече пъпки, отколкото преди да се намажа с меда. Защо на мен не ми действа така, както на приятелката ми? Каква може да е причината? Вие правили ли сте я тази маска и какъв е бил резултатът при вас?