Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
Правила на форума
Заключена

Re: Проблеми с косата и косопад онлайн консултация дерматолог

07 Апр 2015, 21:18

marabeq написа:Здравейте... Проблема при мен е че имам чувствителен скалп,нищо друго,обаче от ВСЕКИ шампоан ме сърби главата и ми се появяват като малки струпейчета и като ги разчеша падат като пърхут естествено.....
Колко кожни лекари обиколих,всеки казва"няма заболяване на скалпа,просто при вас той е по-чувствителен"
Е аз със какво да си мия главата,няма шампоан който да не съм пробвала,сега се мия с АСАМ с кофеин вече 3-то шише купувам ,поне от него горе-долу се чувствам добре,но някак напоследък и от този шампоан взе да ме сърби главата.
Опитах се няколко пъти да го сменя с други шампоани ,и не мога пак ме сърби главата ...
Не знам ,не знам как и с какво да се къпя,моля ви дайте ми съвет............

Здравейте, marabeq!

Боядисвате ли косата и използвате ли стилизиращи продукти? Как се чувствате при използване на противопърхотни шампоани?

Извинявам се за забавянето на отговора, бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано! Преди малко повече от месец - на 26-ти февруари се роди моят син. Надявам се той да бъде здраво и добро дете, за да мога да Ви връщам отговорите си навреме, така че да Ви бъда максимално полезна!
Бъдете здрава!

С уважение,
д-р Тодева

07 Апр 2015, 21:21

Michelle19 написа:Добът ден, доктор Тодева. По принцип косата ми е слаба и не много гъста. Чуплива е и единствено я излагам на топлинна обработка. Не знам дали си въобразявам, но имам чувството, че ми пада доста коса. В последно време ми прави впечатление, че имам бели люспички, което вероятно е пърхот. Когато я разделям на път се вижда от скалпа, но не знам дали е от структурата на косата или оплешивяване. Преди не ми е правело впечатление. Надявам се да ми дадете полезен съвет. Благодаря!

Здравейте, Michelle19!

В семейството Ви има ли косопад? Какво използвате сега за измиване и след измиване на косата? Можете ли да приложите снимка?

Извинявам се за забавянето на отговора, бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано! Преди малко повече от месец - на 26-ти февруари се роди моят син. Надявам се той да бъде здраво и добро дете, за да мога да Ви връщам отговорите си навреме, така че да Ви бъда максимално полезна!
Бъдете здрава!

С уважение,
д-р Тодева

08 Апр 2015, 08:57

Dr Violina Todeva написа:
marabeq написа:Здравейте... Проблема при мен е че имам чувствителен скалп,нищо друго,обаче от ВСЕКИ шампоан ме сърби главата и ми се появяват като малки струпейчета и като ги разчеша падат като пърхут естествено.....
Колко кожни лекари обиколих,всеки казва"няма заболяване на скалпа,просто при вас той е по-чувствителен"
Е аз със какво да си мия главата,няма шампоан който да не съм пробвала,сега се мия с АСАМ с кофеин вече 3-то шише купувам ,поне от него горе-долу се чувствам добре,но някак напоследък и от този шампоан взе да ме сърби главата.
Опитах се няколко пъти да го сменя с други шампоани ,и не мога пак ме сърби главата ...
Не знам ,не знам как и с какво да се къпя,моля ви дайте ми съвет............

Здравейте, marabeq!

Боядисвате ли косата и използвате ли стилизиращи продукти? Как се чувствате при използване на противопърхотни шампоани?

Бъдете здрава!

С уважение,
д-р Тодева

О,Честито,нека малкото бебче расте живо и здраво................:::::::::::)))))))))))))))))))))))))))))
Стилизиращи продукти никога не съм ползвала,не я изправям с преса,само я издухвам със сешоар,защото е гъста и съхне трудно...
Единствено си боядисвам косата ,но винаги с безамонячни бои........
Ползвала съм противопърхутни шампоани,докато ги използвам всичко е ок,мина ли на друг шампоан,сърбежа започва........
На втория ден вече главата ми е разчесана и естествено трябва да се изкъпя........не мога да си представя жени, които мият косата си 1-път седмично,аз полудявам още на 2-рия ден..........
Ами това е ....С уважение Мария
Не се притеснявайте с отговорите...........важно е бебчето:):):):)

17 Апр 2015, 19:09

Здравейте, косата ми спря да расте от 3 месеца вече, не е мръднала, използвала съм почти всичко като тривитаминол, стимулант за коса на Икаров, маска с арганово масло, бадемово, Себорал форте и още много мазила, но ефект никакъв, ще ми препоръчате ли нещо, което наистина действа?

21 Апр 2015, 15:10

Здравейте, доктор Тодева,
бих искала да задам въпрос, свързан с проблем с косата. В последната година, независимо от сезоните, косата ми трупа огромно количество статично електричество, което към момента се отразява и върху състоянието и. Не използвам никакви стилизиращи продукти, не използвам и сушоар, преса или маша, за които знам, че създават предпоставки за "наелекризиране". Реша се със дървен гребен, но проблемът не намалява. Бихте ли споделили мнение по въпроса и еветуални насоки, какво бих могла да направя?Предварително Ви благодаря!

28 Май 2015, 09:09

Здравейте! Взех си Ducray скуанорм за сух пърхот, защото мисля, че моят е такъв- пада като прах. Аз си мия косата по 2 пъти в седмицата, и ще го ползвам 6 седмици. След това Elution, но колко време трябва да ползвам Elution и после отново ли да мина към скуанорм?

02 Юни 2015, 02:00

Добър вечер, Д-р Тодева!
По време на бременността ми към 5-я месец кожата на лицето и главата ми стана много суха!Главата ми взе да се люпи много и да ме сърби все едно съм с въшки и беше станала на рани!Ползвах разни скъпи шампоани но ефект нулев!Родих януари ,сега сме юни и още немога да се оттърва!От скоро ползвам шампоана на Юсерин за сух скалп и оспях да премехна сърбежа но от един месец на сам много ми капе косата!Целия ми апартамент,леглото,банята,терасата,всичко е в косми и бели люспи като пърхот,но по едри.Косата ми капе на кичури и вече почти неостана какво да капе!Срам ме е да се покажа на вън!Моля Ви помогнете ми,че с бебенцето нямам никаква възможност да ходя на прегледи!

10 Юни 2015, 09:20

Здравейте, Др. Тодева обръщам се към вас защото съм леко уплашена след като розих тази година ноември след края на януари началото на февруари косата ми започна да окапва косми навсякъде и мокра и суха слагах шампоан на кройтерхоф маска с арганово масло не е спрял до днес косата ми беше гъста и оредя също да споделя и че я третитвах преди с платине но се беше възстановила предишния път възможно ли е след като родих това ако съм изгорила нещо скалка ми по късно да е дало реакция или причината е друга, люспи също се отделят от скалпа ми и имам ужасен сарбеж на моменти

10 Юни 2015, 09:34

pamela__1993 написа:Здравейте, Др. Тодева обръщам се към вас защото съм леко уплашена след като розих тази година ноември след края на януари началото на февруари косата ми започна да окапва косми навсякъде и мокра и суха слагах шампоан на кройтерхоф маска с арганово масло не е спрял до днес косата ми беше гъста и оредя също да споделя и че я третитвах преди с платине но се беше възстановила предишния път възможно ли е след като родих това ако съм изгорила нещо скалка ми по късно да е дало реакция или причината е друга, люспи също се отделят от скалпа ми и имам ужасен сарбеж на моменти

Мислих че е след бременността и ще се възстанови но на места личи че е оредяла особенно вързана и а и преди беше гъста никеде се прозираше от скалпа ми на места както сега имам малко дете на 7мес а косми на всякъде на 21 не искам да оплешивея от сега от месеци не я боядисвам

11 Юли 2015, 18:51

Здравейте,
През последните 9 месеца отслабнах с 25кг и от няколко месеца имам косопад.Някои дни падат по 10 косъма, а други доста повече.Косата ми продължада да си расте на дължина и е мека и с блясък, но я чувствам уредяла.В момента си правя доста маски с тривитаминол, но сякаш само временно намаля косопада.Ходих и на фризьор защото си мислех,че ми е много дълга косата, но явно не е това проблемът.Фризьорката ми каза, че косата ми се отслоявала, тоест пада с корена.Какви продукти бихте ми препоръчали?
Поздрави!
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 48