vivi0304 написа:Здравейте , доктор Тодева !
От около 2 месеца косата ми запо4на много да пада , по принцип не е много гъста , с тънък косъм , мазна в скалпа и много сухи краища , не използвам бои . Забелязвам 4е доста е оредяла най - ве4е над слепоо4ията , когато я връзвам много ясно се вижда на места скалпа ми отстрани над слепоо4ията заради загубата и, мия я през ден защото както казах е мазна . В момента използвам шампоан на Алфапарф против косопад , взех си и ампулите на същата марка но те още пове4е ми омазняват косата . Много силно се наелектризира също , и понеже я мия през два дена заради омазняването за4ести и сушенето със сешоар. 4есто полу4авам доста странно усе6тане за сърбеж , щипане и болка едновременно по скалпа отгоре на темето. Понякога ми се полу4ават след измиване отпред на скалпа в корените едни малки сухи у4астъци и много фини люспи4ки . Възможно ли е от използването 4есто на сешоар , през ден , да се е полу4ило изгаряне на скалпа или от самото сушене да предизвиквам косопад . Знам 4е при4ините са много и трябва да посетя дерматолог , бихте ли ме насо4или за град Варна къде бих могла да си направя диагностика на скалпа ?
Жена на 31 съм .
Благодаря Ви предварително .
Здравейте, vivi0304!
Трудно ми е да Ви насоча на определено място в град Варна, но определено е най-добре да посетите специалист! До тогава мога да Ви предложа да използвате шампоан Кетозал за измиване с престой на пяната от 5 мин. Измиванията да са 3 пъти седмично, т.е. във Вашия случай всяко измиване.
С уважение,
д-р Тодева