24 Ное 2015, 11:03
vivi0304 написа:Здравейте , доктор Тодева !
От около 2 месеца косата ми запо4на много да пада , по принцип не е много гъста , с тънък косъм , мазна в скалпа и много сухи краища , не използвам бои . Забелязвам 4е доста е оредяла най - ве4е над слепоо4ията , когато я връзвам много ясно се вижда на места скалпа ми отстрани над слепоо4ията заради загубата и, мия я през ден защото както казах е мазна . В момента използвам шампоан на Алфапарф против косопад , взех си и ампулите на същата марка но те още пове4е ми омазняват косата . Много силно се наелектризира също , и понеже я мия през два дена заради омазняването за4ести и сушенето със сешоар. 4есто полу4авам доста странно усе6тане за сърбеж , щипане и болка едновременно по скалпа отгоре на темето. Понякога ми се полу4ават след измиване отпред на скалпа в корените едни малки сухи у4астъци и много фини люспи4ки . Възможно ли е от използването 4есто на сешоар , през ден , да се е полу4ило изгаряне на скалпа или от самото сушене да предизвиквам косопад . Знам 4е при4ините са много и трябва да посетя дерматолог , бихте ли ме насо4или за град Варна къде бих могла да си направя диагностика на скалпа ?
Жена на 31 съм .
Благодаря Ви предварително .
24 Ное 2015, 11:09
дими29 написа:Много моля да ми препоръчате добър дерматолог, който ще ми помогне за проблемите ми с косопада. От 4 месеца има засилен косопад, вече ми се появяват и голи участъци, пих Анакапс, Приорин, на Рене капсулите, ползвах алпикорт ф( по съвет на дерматолог), сега последно ампулите на кресчина, който никак не са евтини, но косопада не спира, дори има дни в който се засилва. Правих кръвни излседвания0 всичко е в норма, изследвах хормони- повече от добри резултати, проблем с щитовидна жлеза нямам. Незнам вече какво още да изследвам и какво да си купя. Моля, препоръчайте ми лекар за Пловдив или друг град. Благодаря предварително.
24 Ное 2015, 11:30
veri4ka написа:Здравейте, аз имам следния проблем... косата ми е много тьнка, като последните 3-4 месеца е още по-изтьняла и без обем. Другият и проблем е, че вечерта я мия, а на сутринта е вече мазна. Напоследък забелязвам, че скалпа ми е ужасно мазен, но не мога да си обясня причината. Последният месец ми се появи страшен косопад, който лекувам с Приорин, но нищо. Проблема е, че започвам да се замислям дали нещо с хормоните ми не е наред, но за жалост незнам какво да изследвам. Само знам, че щитовидната ми жлеза е наред. Благодаря.
17 Дек 2015, 10:54
24 Дек 2015, 00:33
01 Яну 2016, 03:06
01 Яну 2016, 03:20
05 Яну 2016, 13:02
The_Reason написа:Здравейте, д-р Тодева,
Аз съм жена на 33 г.
От няколко години забелязва, че косата ми оредява и вече е много видно в областта на темето: прилагам снимка на сегашното ми състояние : http://prntscr.com/9f64pu .
До преди 5 години си правих руси кичури, но вече не я изрусявам.
Правих си така прочутата маска с тривитаминол, но уви без резултат, дори се усили косопада.
Мазах се с всякакви масла за стимулиране на косата- синапено, сусамово, ползвах ампули, но пак без успех.
Пих Ревалид, ползвах шампоан Приорин, няколко месеца пих Герикапс, но отново без видим резултат.
Направих си изследвания- пълна кръвна картина, както и всички хормони и всички са в нормата.
Косата ми беше гъста и здрава, но сега стана много тънка и рядка.
Много съм отчаяна :(
Моля Ви дайте ми съвет какво трябва да направя за да върна поне малко от косата си.
Благодаря Ви предварително.
05 Яну 2016, 13:25
ekolojka написа:Здравейте, племенника ми претърпя лек инцидент, от който явно доста се е изплашил през август месец. Две седмици след това косата му започна да капе силно, като се появиха овялни петна. Когато станаха много видими и косата продължи да пада при допир само го постригахме. Правихме натривка с чесън всеки ден.Изследвахме зъби, желязо и гърло. Всичко в норма.Направихме консултация с дерматолог изписаха му апликорт витамини центрум и седатиф. С лупа и апарат се виждаха много космени фоликули. Но 3.5 месеца промяна няма. Косата тръгва и веднага окапва. Даже е по зле сякаш фоликули няма като преди. Кожата е гладка почти и веждите му оредяха. Иначе е спокоен спи добре, но някак си ми се струва угрижен и не весел като преди. На 8.5 години е. Може ли да се предприеме друто лечение? Има ли шанс да се абърне процеса?
05 Яну 2016, 14:02
Dr Violina Todeva написа:The_Reason написа:Здравейте, д-р Тодева,
Аз съм жена на 33 г.
От няколко години забелязва, че косата ми оредява и вече е много видно в областта на темето: прилагам снимка на сегашното ми състояние : http://prntscr.com/9f64pu .
До преди 5 години си правих руси кичури, но вече не я изрусявам.
Правих си така прочутата маска с тривитаминол, но уви без резултат, дори се усили косопада.
Мазах се с всякакви масла за стимулиране на косата- синапено, сусамово, ползвах ампули, но пак без успех.
Пих Ревалид, ползвах шампоан Приорин, няколко месеца пих Герикапс, но отново без видим резултат.
Направих си изследвания- пълна кръвна картина, както и всички хормони и всички са в нормата.
Косата ми беше гъста и здрава, но сега стана много тънка и рядка.
Много съм отчаяна :(
Моля Ви дайте ми съвет какво трябва да направя за да върна поне малко от косата си.
Благодаря Ви предварително.
Здравейте, The_Reason!
Първо не Ви съветвам да прилагате мазни неща като тривитаминол в корена, защото това силно може да влоши косопада!
Във Вашия случай е най-добре да се консултирате с дерматолог, за да се включи лечение! От значение за лечението е и дали имате пърхот и/или повишено омазняване!
Обикновено на тази форма на косопад хранителните добавки за прием не са от съществено значение, най-важно е да се подбере подходящата локална терапия за да се спре загубата на нови косми и наличните тънки косъмчета да станат по-плътни!
Докато посетите дерматолог може да използвате шампоан Анафаз.
Желая Ви здраве и успешна Нова 2016 Година!
С уважение,
д-р Тодева