28 Ное 2014, 16:13
28 Ное 2014, 18:01
marieta_ivanova написа:Стресът би могъл да има отношение, но твърдостта на водата едва ли.
Ако имате пърхот е добре да използвате противопътхотен шампоан един път седмично с цел профилактика.
Таблетки против косопад е уместно да приемате два пъти годишно по три месеца.
Съветвам Ви да се измивате с шампоан Анафаз и да поставяте лосион Креастим за период от поне два месеца
С уважение,
д-р Тодева
Здравейте,
Много ви благодаря за отделеното време и информацията, която ми дадохте, но аз не мога да си обясня защо косата ми капе повече, когато я измия?! Какво е вашето предположение? Мисля да започна да използвам продуктите, които сте ми препоръчали и силно се надявам да има ефект.
Здравейте, marieta_ivanova!
Винаги се получава така - при измиване на косата отпадат най-много косми. Това е съвсем нормално!
Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да пиша по-рано!
Може да ми пишете един месец след приложението на това, което Ви препоръчах!
С уважение,
д-р Тодева
Здравейте,
Аз най- после се прибрах и успях да се консултирам с дерматолог. Бях изпратена на преглед на щитовидната жлеза и се оказа, че всичко е наред, това което ми каза дерматолога, е че косата има различни фази и моята е в етап на обновяване, тъй като няма никакъв здравословен проблем, който да води до това. Обясни ми, че страдам от дифузен косопад и ми предписа ДЮКРЕ НЕОПТИД ЛОСИОН ПРОТИВ КОСОПАД 3 * 30 мл. и ДЮКРЕ АНАФАЗ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД. Започнах да ползвам въпросните продукти, но още нямам впечатления, тъй като е минало малко време.
Според вас след колко време мога да забележа някаква промяна?
Ако косопадът е провокиран от стрес дали тези продукти биха ми помогнали?
Благодаря предварително
02 Дек 2014, 14:13
04 Дек 2014, 16:34
07 Дек 2014, 15:34
violetn написа:Здравейте др. Тодева,
Бих искала да ви помоля за консултация. От косопад мисля, че страдам от 2009 г., когато еднокринолози установиха, че имам Хашимото. Започнах да пия Еутирокс и интензивно да пия селен (100 мг.), омега 3 и всевъзможни витамини. Показанията на TSH като цяло са в норма - между 1,5 и 2,5.
За кратко имаше подобрение на нокти и коса, но в момента отново ноктите се цепят от време на време, а косата пада. Установих, че когато косата стане дължина до раменете или повече започва усилено да пада след къпане, че дори и при разресване/погалване с пръсти. Затова започнах да я нося къса, но дори и тогава продължава да пада и събирам по сноб при сушенето след къпане (топче с размер на ок. 1 лв.).
По начало имам мазна коса и се налагаше миене през 2-3 дни. Не се боядисвам. Опитвала съм да ползвам различни маски и балсами за коса, но при употребата им косата ми се скубе повече. Ползвала съм ампули, но и от тях става по-лошо. Пих и Анакапс витамини за коса.
Забелязала съм, че през есента и лятото пада доста, а през декември - февруари не чак толкова, даже ако е къса спира да се скубе. Установих, че от най-обикновен шампоан, например WoshandGo косата се чувства добре. Ползвам и HeadandShoulders от време на време. Минах през много видове...Глис Кюр...Лореал, вкл. на Здраве с хинин, като от него косата става странно и отново се скубе доста. През август тази година я накъдрих, за да я къпя по-рядко (1-2 пъти седмично) и за 1-2 месеца положението се подобри. Намерих серум на Натур Витал срещу косопад и го ползвах 2 месеца всеки ден. В момента отново се скубе много след къпане, като не я реша с гребен, а само с ръце, за да не я скубя допълнително. (Неудобно ми е, но мога да покажа снимка по последния събран сноб паднала коса.)
Всеки път се къпя със страх и като се суша с ужас гледам какво се събира... Бихте ли ме посъветвали какво да правя, какви витамини или друго да опитам?
Благодаря Ви предварително.
07 Дек 2014, 15:40
момо написа:Здравейте , имам косопад от около две години. Забелязвам ,че доста ми оредява косата отгоре и отпред. Като възможни причини определям, че тогава се првмвстих в чужбина, и това беше свързано с много стрес. И с използването няколкократно на 4ерна къна и индиго за боядисване на косата. Използвала съм всякакви шампоани и маски , но косопада не спира. Всичко започна с внезапна поява на сърбеж и силно олющване на темето отпред,което си премина. Това което забелязвам е ,4е не ми пада дълга коса ,а косми с дължина не пове4е от 2/3 см.Жена съм, на 33.Нямам заболявания и не приемам медикаменти.Въпросът ми е дали 4ерна къна , и индиго могат да при4инят косопад.Благодаря
08 Яну 2015, 18:48
11 Яну 2015, 22:42
Tsvete написа:Здравейте, преди четири месеца родих, а от два косата ми много капе. Знам че след раждане има засилен косопад, но мисля че пада твърде много. В двата края на челото почти няма коса стои като петно все едно няма коса с малко и тънки косъмчета. В момента ползвам шампоан и маска за косопад на клоран, но няма ефект. Ако може да ми препоръчате какво да направя, за да спре този косопад и да се въстанови загубената коса. Също така сигурно има значение , че кърмя а и косата се омазнява много бързо още на следващият ден от измиването. Предварително благодаря за съдействието. Поздрави!
31 Яну 2015, 13:50
01 Фев 2015, 02:32