В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с психология, психиатрия и сексология, да споделяте мнения и да получите съвет.
Заключена

Re: Ели Ноева - Психология и психотерапия

14 Мар 2014, 09:46

Здравейте,

какво бихте препоръчали при проблеми със съня и липса на апетит, поради стрес, страх и постянно безпокойство и неувереност.

15 Мар 2014, 14:51

Здравейте искам да попитам дали могат да се приемат Ципралекс 10 мг. И Афламил 100 мг.Като афламила е за 10 дни

Re: Галина Тодорова – психолог-консултант

15 Мар 2014, 21:24

Здравейте! Не знам от къде да започна или как да опиша състоянието в което се намирам... Мисля, че имам проблем и той се състои в това, че съм много нервна напоследък, плача много често със и без причина, чувствам се много раздразнителна и някак сякаш не мога да намеря вътрешен покой... Постоянно се карам с мъжа ми за почти всичко. Той ми казва, че аз винаги съм винона за скандалите, че съм много нервна и това сякаш ме изкарва извън нерви... Мисля, че се дължи на това, че от почти година останах без работа и съм си по цял ден в къщи... Останах без приятелки ( не знам защо но се отдръпнаха от мен, а може и да си въобразявам само, може би всеки се е отдал на семейство, работа и не им остава време за мен ... )... Баща ми е много строг човек, посягал ми е(страх ме е ужасно много от него), на моменти когато се е вбесявал страшно много на мен ме е заплашвал, убиждал ме е по много грозен и груб начин... И няма кой да ме защити от него. Сигурна съм, че това ще ми остане травма за цял живот, защото когато се скарам с мъжа ми и той ми се разкрещи започвам да плача като някоя истеричка и треперя цялата (страх ме е да не ме удари )...
Не знам какво да направя за да си успокоя по някъв начин нервите, за да си премълчавам и да не се карам с хората... Моля Ви ако можете, ако знаете как да се науча да се контролирам и да бъда по- добър човек кажете ми помогнете ми, защото имам чувството че ако продължа още малко по същия начин ще се побъркам... Не издържам вече, аз сама дори не мога да се понасям с тези нерви напоследък, а не знам как мъжа ми ме търпи.

15 Мар 2014, 23:25

Здравейте,
Лекарствените препарати се предписват от лекари.
Моята професионална квалификация е магистър психолог и психолозите не предписват медикаменти.
Обърнете се за информация към лекуващия лекар, който е предписал тези лекарства или към психиатър.

Ели Ноева.

16 Мар 2014, 16:52

kristina.gramatikova написа:Здравейте! Не знам от къде да започна или как да опиша състоянието в което се намирам... Мисля, че имам проблем и той се състои в това, че съм много нервна напоследък, плача много често със и без причина, чувствам се много раздразнителна и някак сякаш не мога да намеря вътрешен покой... Постоянно се карам с мъжа ми за почти всичко. Той ми казва, че аз винаги съм винона за скандалите, че съм много нервна и това сякаш ме изкарва извън нерви... Мисля, че се дължи на това, че от почти година останах без работа и съм си по цял ден в къщи... Останах без приятелки ( не знам защо но се отдръпнаха от мен, а може и да си въобразявам само, може би всеки се е отдал на семейство, работа и не им остава време за мен ... )... Баща ми е много строг човек, посягал ми е(страх ме е ужасно много от него), на моменти когато се е вбесявал страшно много на мен ме е заплашвал, убиждал ме е по много грозен и груб начин... И няма кой да ме защити от него. Сигурна съм, че това ще ми остане травма за цял живот, защото когато се скарам с мъжа ми и той ми се разкрещи започвам да плача като някоя истеричка и треперя цялата (страх ме е да не ме удари )...
Не знам какво да направя за да си успокоя по някъв начин нервите, за да си премълчавам и да не се карам с хората... Моля Ви ако можете, ако знаете как да се науча да се контролирам и да бъда по- добър човек кажете ми помогнете ми, защото имам чувството че ако продължа още малко по същия начин ще се побъркам... Не издържам вече, аз сама дори не мога да се понасям с тези нерви напоследък, а не знам как мъжа ми ме търпи.

Здравейте,
Начините за справяне с подобен род проблеми са няколко: 1)Да се срещнете с психиатър или невролог, за да разберете от какво естество е този проблем и съответно да ви бъде назначена медикаментозна терапия; 2)Да направите консултация с психолог, който ще ви помогне да се справите с проблема,прилагайки определена психотерапия.Психологът е този, който ще ви помогне да си дадете отговор на много от въпросите, които ви тревожат. Психотерапията е по-бавен процес и за мен е невъзможно да се прилага под формата на писмени указания; Друг вариант е прилагане на релаксиращи техники и промяна в дневния режим.
Препоръчвам ви да не отлагате, а да потърсите адекватна помощ. Важно е да установите първо от какво естество е проблема и тогава да потърсите съответното лечение. Това може да стане само с посещение в кабинетите на отделните специалисти. Пожелавам ви успех!

16 Мар 2014, 16:58

reniilievanikolova написа:Здравейте,

какво бихте препоръчали при проблеми със съня, поради претоварване, страх и стрес.

Здравейте,
Ако сте сигурни, че безсънието ви се дължи на стрес е добре да направите няколко срещи с психотерапевт. Възможно е да се наложи лечение и с медикаменти за известно време, затова не е лошо да направите консултация с невролог или психиатър. Променете дневния си режим, начина си на хранене и практикувайте релаксиращи техники. Много е важно да получите яснота относно причините за вашето състояние, а това може да стане само с помощта на съответните специалисти. Пожелавам ви успех!

21 Мар 2014, 23:16

Здравейте Рени,
Симптомите, за които съобщавате могат да са индикация за паническо разстройство, тревожност и депресия.
Не споделяте нищо какво сте предприели досега, за да се почувствате по-добре.
Нарушенията в съня, липсата на апетит и безпокойството могат да са следствие от конкретни преживени житейски обстоятелства, от заболявания, от претоварване с работа, учене ...
Каквато и да е причината, споделете с личния си лекар за вашето състояние, от колко време се чувствате така и с направление се консултирайте с невролог, който ще прецени необходимото медикаментозно лечение.
От друга страна и при възможност, ще Ви помогне едновременно консултиране с психолог и терапевтична работа с причините за напрежението и дискомфорта.
Увеличете физическата си активност по подходящ за вас начин, включете се в група по йога, занимавайте се с неща, които не само да пренасочват мислите ви от проблема към по-оптимистични теми, но и да Ви зареждат с приятни, позитивни емоции.

Желая Ви успех.
Ели Ноева.

27 Мар 2014, 18:39

Здравейте,
Всичко започна преди около четири години, когато останах без работа. И явно това отключи няколко заболявания едно след друго. Наложи се операция, след нея още много болки и страдания, обикаляне на лекарски кабинети и това ужасно чувство на вина, че съм в тежест на семейството.
Сега уж всичко е ясно за мен - заболяванията ми са хронични, хората се справят и с много по-тежки неща. Да, но аз си стоя без работа, зависима от болестите си.
Можете ли да ме посъветвате как да се науча да живея с болестите си, как да потърся работа? Чувствам се, все едно, че търся помощ, а това не ми е приятно. Четох, че животът ни предлага това, от което имаме нужда. А при мен защо не се получава? Не искам повече да боледувам! Искам да бъда както преди - да работя, да пътувам, да се срещам с приятели.
Благодаря предварително, ако отделите време да ми отговорите!

28 Мар 2014, 20:28

Здравейте,
Забелязвам, че не се чувствате комфортно, когато Ви се налага "да поискате помощ".
Този дискомфорт е следствие от усещането Ви за Слабост - поради липсата на работа, преживените здравословните проблеми и чувството за вина, че сте в тежест на близките си.
В действителност това би трябвало до бъде най-естественото ни поведение - да потърсим, да поискаме помощ от ...различни хора, без притеснение, без страх, без да се чувстваме неудобно - защото с това ние искаме и търсим да променим ситуацията си.
Помощ за повече информация, за намиране на работа ... за разбиране и подкрепа.
И за да се случи така, че животът да Ви предложи това, от което имате нужда, просто бъдете много активна, не се обезкуражавайте от временния неуспех и продължавайте да опитвате по един по-спокоен начин дотогава, докато нещата се променят.

Вече знаете, че и с хроничните здравословни проблеми може да се живее, дори да се води нормален живот, защото има много по-тежки неща при други хора.
Как да заживеете с болестите си?
На първо място започнете с това - напълно приемете състоянието си такова, каквото е, с всички здравословни неудобства и страдания, през които сте преминали или все още преминавате.
След това става по-лесно - отсега нататък се ориентирайте към един по-здравословен начин на живот, включващ подходящо хранене, дозирано физическо и психическо натоварване, достатъчен сън, освобождаване от натрупаните негативни преживявания, мисли и емоции, възстановяване на вярата и надеждата и връщане към предишното състояние на благополучие.

Заместете - Не искам повече да боледувам,
С - Искам повече здраве и сила!

Желая Ви успех.
Ели Ноева

31 Мар 2014, 14:29

Здравейте!На 22 години съм.От година и половина пия Серопрам,вече го намалих до половин таблетка.Преди пиех Пароксетин,но не ми понесе,тъй като имам и друг проблем -алкохола.От него получавах бели петна и т.н.Та относно серопрама-да помага6е,но за определен преиод,сега вече нямам друг избор,освен да се самоуспокоявам с големи дози алкохол,придружени с Лексотан .На първо място трябваше да спомена целодневното гадене,което изчезва ссамо с помощта на тези медикаменти.
Отчаяно моля за съвет!
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 60