Наближават пости, какво готвите по това време от годината?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Наближават пости, какво готвите по това време от годината?

Мнениеот balsam » 15 Мар 2016, 11:31

Вчера си направих една хубава супа от коприва, отдавна чакам да се появи и да си сготвя.
balsam

Мнениеот Jully » 15 Мар 2016, 14:01

balsam написа:Вчера си направих една хубава супа от коприва, отдавна чакам да се появи и да си сготвя.

Не й ли слагаш застройка от яйце и кисело мляко? Така не е ли много чорбалива.. :roll:
Аватар
Jully

Мнениеот miron » 16 Мар 2016, 14:37

много често хората, когато постят ядат главно тестени храни, затова само минавам да ви напомня, че има много плодове, зеленчуци, варива и подобни, които можете да си хапвате. ;) Но тук съм сигурен, че такива заблудени нямаме! :)
miron

Мнениеот Yunona » 17 Мар 2016, 00:21

miron написа:много често хората, когато постят ядат главно тестени храни, затова само минавам да ви напомня, че има много плодове, зеленчуци, варива и подобни, които можете да си хапвате. ;) Но тук съм сигурен, че такива заблудени нямаме! :)

Нямаме, нямаме :wink:
Тъкмо си сготвих за утре. Готвене е твърде силна дума, впрочем, защото приготвих нещо много бързо, но вкусно - фава (пюре от жълт грах). Ще я гарнирам с чери домати и запечени във фурната аспержи. Първите ми аспержи този сезон! Още са много скъпи, но случайно ходих в Кауфланд за едно проучване и улучих страхотна промоция. Доволна съм :razz:
Yunona

Мнениеот fairy » 17 Мар 2016, 10:45

Jully написа:
balsam написа:Вчера си направих една хубава супа от коприва, отдавна чакам да се появи и да си сготвя.

Не й ли слагаш застройка от яйце и кисело мляко? Така не е ли много чорбалива.. :roll:

И аз много обичам супа от коприва, но за да не стане рядка, слагам малко брашно, а за още по-хубав вкус и малко сирене.
fairy

Мнениеот Rali_hr » 17 Мар 2016, 13:54

fairy написа:
Jully написа:

И аз много обичам супа от коприва, но за да не стане рядка, слагам малко брашно, а за още по-хубав вкус и малко сирене.

Оп, и отидоха постите.. С това сирене хич не става за пости!
Аватар
Rali_hr

Мнениеот dinkog » 17 Мар 2016, 14:38

Тъй като съм вегетарианец от както се помня, хич не ми е трудно да постя. :mrgreen: Най-често ям сегашните треви - салати, спанак с ориз, булгур, леща, нахут с чушки, ядки, постни баници, лучник, тях си ги позволявам мн мн рядко :) Има разнообразие, стига да искаш да постиш.
Аватар
dinkog

Мнениеот balsam » 18 Мар 2016, 11:40

Rali_hr написа:Оп, и отидоха постите.. С това сирене хич не става за пости!

Това е най-лесното - просто не слагаш сирене и яйце. Ядеш си копривата и сгъктеното сосче и готово :grin:
balsam

Мнениеот Snejna » 18 Мар 2016, 13:42

balsam написа:
Rali_hr написа:Оп, и отидоха постите.. С това сирене хич не става за пости!

Това е най-лесното - просто не слагаш сирене и яйце. Ядеш си копривата и сгъктеното сосче и готово :grin:

И това прави най-интересното, че подобни коментари за сирена и яйца не би следвало изобщо да се споменават в темата за пости, все пак става въпрос за рецепти, подходящи за това време на годината.
Аватар
Snejna

Мнениеот Snejna » 18 Мар 2016, 13:46

Мога да ви дам страхотна идея за нещо сладко по време на постите - арменски сладки!
Ако имате нужда от рецепта давам ви записаната от моя тефтер:
3 чаши брашно, 1 чаша вода, 1 чаша олио, 1 ч.л. сода или бакпулвер,щипка сол, локум, орехи и пудра захар.
Завира водата и олито, слагаме содата и солта и след това брашното. :) Бъркаме, докато стане топка. Оставяме да се охлади и правим малки топчета в които слагаме малко орех и локум. :) нареждаме в тавичка и печем в загрята фурна докато покафенеят леко, топли овалваме в пудра захар :)
Аватар
Snejna

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети