gomez123 написа:Много обичам да хапвам салати на работа, но ако не са от кореноплодни като моркови, цвекло и т.н., които да си приготвил от вечерта, то всичко друго увяхва страшно бързо и дори да си го приготвил сутринта до обяд става на леща...

Какви варианти сте си измислили?
Е, лесно увяхващите салати не са добри за офиса - там ти трябва нещо по-засищащо, тъй като салатата в случая е единствено ядене, а не само стъпка в менюто :)
Аз току-що си приготвих салата за утре - пълнозърнеста паста, грилована тиквичка, сушени домати, босилек. Отгоре - варено яйце и няколко тънки резенчета сирене грана падано (в момента не съм на пълен пост).
Когато реша да си нося зелена салата, винаги я правя от айсберг, защото издържа повече. Никога не я подправям предварително. В офиса имаме кухня и там си държа сол, малко шишенце балсамов оцет и още едно със зехтин. Когато не съм имала такава възможност, съм си носила дресинга в малко пластмасово шишенце с широко гърло. Разтръскваш и заливаш салатата. Не подправиш ли салатата, няма да стане на "леща" :)
Ако слагаш домати, махни семенната част, така не пускат много вода.
Ами... май това се сещам сега :)