Кога е важно да се пият комбинираните добавки - пробиотик с пребиотик?

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Re: Кога е важно да се пият комбинираните добавки - пробиотик с пребиотик?

Мнениеот Filipa » 16 Апр 2015, 17:26

Явно за майките с малки деца нищо не е чуждо! :lol: И пробиотик сме пили, нали сме постоянно сополиви и болни. Определено се повлия при детето, аз лично не съм пила.
Filipa

Мнениеот renetka » 17 Апр 2015, 12:47

Да, така е. Съгласна съм с всички горни мнения принципно. Да, когато стомах, корем, черва са ти добре, разбира се, че това е добре за целия организъм. Но все пак, когато имаме нужда да подсилим имунната система не си взимаме пробиотик, а имуностимуланти и витамини. Друг е въпросът дали тези имуностимуланти не съдържат и пробиотици в някакво количество :roll: Не съм се замисляла.
Това, което искам да кажа е, че главното на пробиотиците е да регулират чревната флора, която може да е прецакана по много различни причини.
renetka

Мнениеот Neven498 » 17 Апр 2015, 14:10

renetka написа:Да, така е. Съгласна съм с всички горни мнения принципно. Да, когато стомах, корем, черва са ти добре, разбира се, че това е добре за целия организъм. Но все пак, когато имаме нужда да подсилим имунната система не си взимаме пробиотик, а имуностимуланти и витамини. Друг е въпросът дали тези имуностимуланти не съдържат и пробиотици в някакво количество :roll: Не съм се замисляла.
Това, което искам да кажа е, че главното на пробиотиците е да регулират чревната флора, която може да е прецакана по много различни причини.

Е, поне стигнахме до извода, че от пробиотиците ефект има, и то е само положителен. ;)
Аватар
Neven498

Мнениеот fawla » 17 Апр 2015, 14:27

Важното е да се пие пробиотик - понякога, пък и често!
Аватар
fawla

Мнениеот Pacienti » 17 Апр 2015, 16:47

Имам нередовен стомах, понякога три дни задържам отровите, пробвах с хранителен режим, но не ми помага трайно. Да пробвам ли с пробиотик и трябва ли лекар да ми го предпише?
Pacienti

Мнениеот Neven498 » 20 Апр 2015, 10:37

Pacienti написа:Имам нередовен стомах, понякога три дни задържам отровите, пробвах с хранителен режим, но не ми помага трайно. Да пробвам ли с пробиотик и трябва ли лекар да ми го предпише?

Не, пробиотиците са добавки, които не се приемат по лекарско предписание. Макар, че не би било лошо да се консултираш с лекар, защото може нередовният ти стомах да е в резултат на язва или сериозен здравословен проблем.
Аватар
Neven498

Мнениеот Monika_Spasova » 20 Апр 2015, 11:19

Мисля, че в твоя случай трябва да обърнеш по-голямо внимание на метаболизма, а не толкова на чревната флора ;) Промени храненето си, помисли дали наистина е много добро?!
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот renetka » 21 Апр 2015, 10:46

Е чак нередовният стомах да е от язва или много сериозен проблем не ми се вярва :roll:
Monika_Spasova, според мен метаболизмът е свързан и със състоянието на чревната флора.
Pacienti, колко време спазваше режим? Мисля, че един пробиотик би ти помогнал. Не се изписва от лекар, но можеш да се консултираш с такъв или направо в аптеката, те и аптекарите знаят какво да препоръчват :)
renetka

Мнениеот Kremiliya » 21 Апр 2015, 10:59

И аз не мога да кажа, че съм .. кой знае с колко редовен стомах, но чисто си страдам от лениви черва то от там идват нещата, иначе да за пробиотика и този проблем напълно са свързани, бебетата при нередовен стомах пият биогайа. :)
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Nightmare » 21 Апр 2015, 11:49

За нередовен стомах има прекалено много причини, за да кажем, че само от това или от онова зависи, така че ако не те боли е добре да опиташ с повече прясна храна, чаша топла вода с мед и лимон сутрин, повече физически упражнения и ако не подейства, вече не трябва да се бавиш, по-добре да търчиш към гастроентеролог! ;)
Nightmare

ПредишнаСледваща

Назад към Хранителни добавки и биопродукти