Третирате ли бенките по някакъв начин?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Третирате ли бенките по някакъв начин?

Мнениеот Filipa » 08 Апр 2015, 11:30

Крия ги от слънчевата светлина! Осъзнах, че с времето се уголемяват малко по малко! По съвет на личната ми лекарка, вероятно ще посетя дерматолог заради една бенка на бузата ми.... Какви ли неща не съм чела за разранена бенка и образувал се в последствие рак! Страхотия!
Filipa

Мнениеот Snejna » 08 Апр 2015, 11:54

Filipa написа:Крия ги от слънчевата светлина! Осъзнах, че с времето се уголемяват малко по малко! По съвет на личната ми лекарка, вероятно ще посетя дерматолог заради една бенка на бузата ми.... Какви ли неща не съм чела за разранена бенка и образувал се в последствие рак! Страхотия!

Не знам дали може да образува рак всяка бенка ;) Моите не се уголемяват, аз имам 2 по-големи, една на корема и една на гърба, стоят си нормални и не се променят. :) Мисля, че е опасно ако се видоизменят - стават по-големи, по-изпъкнали и т.н.
Аватар
Snejna

Мнениеот Filipa » 08 Апр 2015, 12:22

Snejna написа:
Filipa написа:Крия ги от слънчевата светлина! Осъзнах, че с времето се уголемяват малко по малко! По съвет на личната ми лекарка, вероятно ще посетя дерматолог заради една бенка на бузата ми.... Какви ли неща не съм чела за разранена бенка и образувал се в последствие рак! Страхотия!

Не знам дали може да образува рак всяка бенка ;) Моите не се уголемяват, аз имам 2 по-големи, една на корема и една на гърба, стоят си нормални и не се променят. :) Мисля, че е опасно ако се видоизменят - стават по-големи, по-изпъкнали и т.н.

Бях чувала за някакъв знахар, който с разни билки и мазила изгарял бенките и си падали самички, обаче хич не ми вдъхва доверие.
Filipa

Мнениеот Mon_ton » 08 Апр 2015, 13:12

Филипа, по-добре да не рискуваш с подобни неща, затова има специалисти, на които можем да се доверим и това е ;)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Filipa » 27 Апр 2015, 13:51

Mon_ton написа:Филипа, по-добре да не рискуваш с подобни неща, затова има специалисти, на които можем да се доверим и това е ;)

Да, така е. Миналата седмица посетих дерматолог по друга причина и погледна една прогресивно нарастваща бенка, която имам на дясната буза. Стана комбинирано, 2 в 1 посещение. Ще се живее. :lol:
Filipa

Мнениеот Kaya » 27 Апр 2015, 14:29

Filipa написа:
Да, така е. Миналата седмица посетих дерматолог по друга причина и погледна една прогресивно нарастваща бенка, която имам на дясната буза. Стана комбинирано, 2 в 1 посещение. Ще се живее. :lol:

Размина ти се, супер! :) Но си е притеснително де, но ето виждаш ли, сега можеш да търсиш начини за решение на проблема с бенката, ако ти пречи, но не и на сляпо да действаш. :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот S_Milenska » 27 Апр 2015, 15:10

Мисля, че това е мит за разранената бенка. Имам доста познати, които имат бенки по лицето и казват, че обикновено там им се образуват пъпките. ;)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Filipa » 28 Апр 2015, 10:20

S_Milenska написа:

Мисля, че това е мит за разранената бенка. Имам доста познати, които имат бенки по лицето и казват, че обикновено там им се образуват пъпките. ;)

Ами, честно казано от чисто естетична гледна точка не искам да я има тази бенка. Черна е, доста едра, изпъкнала, хич не ми харесва. Дерматоложката предложи да я премахнем, и предполагам, че другата седмица ще отида да свърша и тази работа. Тъкмо преди слънцето да е станало изгарящо ;)
Filipa

Мнениеот dDedov » 28 Апр 2015, 10:32

Filipa написа:
S_Milenska написа:

Ами, честно казано от чисто естетична гледна точка не искам да я има тази бенка. Черна е, доста едра, изпъкнала, хич не ми харесва. Дерматоложката предложи да я премахнем, и предполагам, че другата седмица ще отида да свърша и тази работа. Тъкмо преди слънцето да е станало изгарящо ;)

А по какъв начин ще я премахват, понеже и аз имам една, която е на врата, която закачам доста често с яката на ризата иии знаете какво е чувството... ссс... гаднооо :|
dDedov

Мнениеот Filipa » 28 Апр 2015, 10:52

dDedov написа:А по какъв начин ще я премахват, понеже и аз имам една, която е на врата, която закачам доста често с яката на ризата иии знаете какво е чувството... ссс... гаднооо :|

Ако е от много изпъкналите, може би трябва да я погледне терматолог. Моята е от тези, които трябва да се изрязват оперативно, с упойка. Ставало сравнително бързо и остава само петънце, дори белег не е. А пък това може да се третира с мазила за премахване, ако те притеснява. Лазерът не бил ефективен при този тип образувания.
Filipa

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар