Третирате ли бенките по някакъв начин?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Третирате ли бенките по някакъв начин?

Мнениеот Filipa » 18 Май 2015, 14:30

Kaya написа:Аз имам лунички и ги ненавиждам, но за щастие са само по лицето, по гърба и гърдите нямам, не че емного упоскояващо, но като знам, че могат и да са повече ми олеква. Луничките какво ги правите?

Луничките ги намирам за страшно чаровни. Моят гръб, след многократни изгаряния по моретата преди години, е целият луничав. Харесвам си го. Тези по лицето - също. Особено, когато хвана малко тен, подмладяват ме. ;)
Filipa

Мнениеот Pipilota » 18 Май 2015, 14:39

И аз съм в клуба на луничките, не ги харесвам, имам чувството, че правят кожата ми занемарена. :(
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Filipa » 18 Май 2015, 15:03

Pipilota написа:И аз съм в клуба на луничките, не ги харесвам, имам чувството, че правят кожата ми занемарена. :(

Чувала съм, че кората от краставица ги изсветлява. ;)
Filipa

Мнениеот annydance » 19 Май 2015, 12:52

Filipa написа:
Pipilota написа:И аз съм в клуба на луничките, не ги харесвам, имам чувството, че правят кожата ми занемарена. :(

Аз ги намирам за сладки, но имах една приятелка, която си ги мразеше адски много и ги махаше с някаква магданозена маска за лице, която сама си правеше :idea:
Съгласна съм, мирише като на нафталин или нещо подобно, а естествената кожа и тя си мирише, де, няма как да го сбъркаш!
annydance

Мнениеот Filipa » 21 Май 2015, 10:08

annydance написа:
Filipa написа:

Аз ги намирам за сладки, но имах една приятелка, която си ги мразеше адски много и ги махаше с някаква магданозена маска за лице, която сама си правеше :idea:
Съгласна съм, мирише като на нафталин или нещо подобно, а естествената кожа и тя си мирише, де, няма как да го сбъркаш!

Маската от магданоз ли мирише така?
Filipa

Мнениеот annydance » 22 Май 2015, 11:19

Filipa написа:
annydance написа:
Filipa написа:Чувала съм, че кората от краставица ги изсветлява. ;)

Маската от магданоз ли мирише така?

:D :D Не, нещо съвсем се е объркало, :D :D това е друго мое мнение, което някак се е появило тук, не зная защо, иначе маската си мирише свежо - на магданоз :idea:
annydance

Мнениеот Filipa » 25 Май 2015, 12:12

Чудя се дали дехидратацията на кожата не предразполага към поява на лунички, дори в по-ранна възраст.
Filipa

Мнениеот Rali_hr » 25 Май 2015, 12:19

Filipa написа:Чудя се дали дехидратацията на кожата не предразполага към поява на лунички, дори в по-ранна възраст.

Не съм се замисляла за това... :roll: Дали може да има общо?
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Filipa » 27 Май 2015, 12:30

Rali_hr написа:
Filipa написа:Чудя се дали дехидратацията на кожата не предразполага към поява на лунички, дори в по-ранна възраст.

Има логика, защото луничните се появяват, когато кожата ти изгори. Изгаряне = изсушаване? Тоест, това може и да е свързано и с появата на старчески петна. Трябва да питам дерматоложката, когато ходим на контролен преглед след историята с молуските с детето.
Filipa

Мнениеот mangusta » 27 Май 2015, 16:04

Filipa написа:
Rali_hr написа:

Има логика, защото луничните се появяват, когато кожата ти изгори. Изгаряне = изсушаване? Тоест, това може и да е свързано и с появата на старчески петна. Трябва да питам дерматоложката, когато ходим на контролен преглед след историята с молуските с детето.

Без значение дали има нещо общо, според мен трябва се хидратира всекидневно кожата, за да се избегнат много от неразположенията :idea:
mangusta

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар