Вечеряте ли сандвичи, а какви са възможните им здравословни разновидности, които можем да предложим и на децата си?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Вечеряте ли сандвичи, а какви са възможните им здравословни разновидности, които можем да предложим и на децата си?

Мнениеот Bass » 07 Май 2015, 10:25

Pipilota написа:Е то винаги ще има алтернативи, зависи кой как гледа на нещата, ако си падаме по националната кухня, аз не знам как можеш да не ядеш боб, леща, грах, печени картофи с пиле и какво ли още не, но хората имат избор да ядат каквото си поискат! :))

Да де, зачудих се само. :D Аз например обичам да си взимам хлебчета от супермаркета и да ги натъпквам с дижонска горчица (да е по-лютичко), домашно песто, розови домати и бяло саламурено сирене. Чат-пат махам горчицата и слагам авокадо с повечко черен пипер. Такива вариации на сандвичи. Иначе манджите са друга бира :D
Аватар
Bass

Re: Вечеряте ли сандвичи, а какви са възможните им здравословни разновидности, които можем да предложим и на децата си?

Мнениеот Andrey » 07 Май 2015, 10:53

Как правиш домашно песто, е те такоз не съм яла. :)
Аватар
Andrey

Мнениеот renetka » 07 Май 2015, 12:05

Yunona написа:
Malina написа:ти какво ядеш? Само зелени храни, приготвени супер здравословно? Но истината истина,а не на лъжа, защото ако някой пита аз съм също много здравословно ядяща - казвам само хубавото, а само аз си знам каква е истината и как ям и баница и мусака и пиле с ориз и боб с наденици!

Защо съдите за другите със собствения си аршин? Лично аз не мога да си представя причина, поради която да се правя на по-здравословно ядяща отколкото съм в действителност. "Само зелени храни" със сигурност не е пример за здравословно хранене :) Аз например се смятам за здравословно хранеща се, но ям (почти) всичко. Въпросът е колко често :)
Баница ям два-три пъти в годината по едно парче голямо колкото половината ми длан. Боб с наденица например не ям повече от 20 години. Салам в къщата ми не влиза вече повече от 15 години с изключение на един конкретен вид, с който правя (пълнозърнеста :)) пица пак долу-горе два-три пъти в годината.
Самият факт колко добре се продават здравословните храни в България (въпреки че някои от тях са неоправдано скъпи), говори, че все повече и повече хора осъзнават ролята на правилното хранене... И да, ако работя 10-11 часа на ден и все пак намирам време и за тренировка всяка сутрин, няма да си позволя да обезсмисля усилията си, нагъвайки безразборно всякакви боклуци. Ще си хапна това, което би допълнило положените усилия и пролятата пот :)

За да не пиша романи, само ще кажа, че горе-долу нещата при мен са като горните :)
renetka

Мнениеот Локумът » 07 Май 2015, 13:31

Важното е според мен, като оставим шегата настрана, да си направите навика да си имате у вас хубав домашен хляб - дали ще е дори бял или черен не е от такова значение, но да е направен у дома, сега има толкова лесни начини да си направите истински хляб!
Аватар
Локумът

Мнениеот kalinka-kuku » 08 Май 2015, 15:44

Сандвичи, принцеси, баници, това си е част от нашето ежедневие, не бива да се правим, че не е истина. Все пак защо е блъскано по улиците със закуски,а ко никой не ги купува, разбира се ние във интернет не ядем такива неща, защото и никой не ни вижда. :)
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот Bass » 11 Май 2015, 11:06

marsu написа:Сандвичи, принцеси, баници, това си е част от нашето ежедневие, не бива да се правим, че не е истина. Все пак защо е блъскано по улиците със закуски,а ко никой не ги купува, разбира се ние във интернет не ядем такива неща, защото и никой не ни вижда. :)

Няма бе, как! Принцесите на Руски паметник малко хора са ги пропуснали и ги пропускат :D
Аватар
Bass

Мнениеот renetka » 12 Май 2015, 14:51

marsu написа:Сандвичи, принцеси, баници, това си е част от нашето ежедневие, не бива да се правим, че не е истина. Все пак защо е блъскано по улиците със закуски,а ко никой не ги купува, разбира се ние във интернет не ядем такива неща, защото и никой не ни вижда. :)

За съжаление има много истина в написаното :roll:
renetka

Мнениеот MerryPop » 12 Май 2015, 16:12

renetka написа:

За съжаление има много истина в написаното :roll:

Да кажем, че по този начин се опитваме да провокираме сами себе си, за да можем да приготвяме колкото е възможно повече здравословни храни, ама си е вярно, че си оставаме българи и скришно ръфаме баници и чипсове :lol:
MerryPop

Мнениеот rabotnata pchela » 14 Май 2015, 14:35

Вчера си хапнах един чипс на вечеря, а освен това вечеряхме точно сандвичи и то без никакви салати, изобщо не ми се ядеше салата!
Аватар
rabotnata pchela

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене