03 Фев 2014, 19:06
mylovely написа:Здравейте, д-р Шиваров, пиша ви във връзка с моите проблемни уши. Всичко започна в детска възраст, когато започнах да боледувам много на често и да получавам силно заглъхване, чувство за пълнота в ушите и усещане, че главата ми ще се пръсне при всяка дори и лека хрема. Обиколихме много лекари с майка ми и никой не можеше да направи нищо друго освен продухване на ухото през устата с една помпа. Казваха, че имам запушени евстахиеви тръби. Продухването болеше доста и беше освен неприятно и неефикасно. До прибирането ни в къщи аз пак си бях в същото състояние, със заглъхнали и болящи уши. Това се повтаряше всяка година поне по 3-4 пъти. Обиколихме доста лекари и все същото. В крайна сметка аз развих страх от лекари УНГ, защото всеки път ме тормозеха с помпата за продухване и спрях да ходя. С течение на времето боледуванията намаляха, но проблемите с ушите си останаха. И до този момент се чудя как да се опазя от грип, защото знам, че следват страшни заглъхвания и болки. В последните години ми се появиха и други проблеми, които почнаха вече сериозно да ме тревожат. Започнаха да ми писват внезапно ушите. Както си стоя и просто изведнъж ми писва едното ухо много силно, спирам да чувам друго освен пищенето и после то почва да изчезва. Това се случва понякога по-често, понякога по-рядко. Мисля, че имам и шум в ушите, който си е постоянен и който чувам, когато си легна. В шумни заведения пък имам трети проблем. Там започва силно пращене в ухото, не пищене като това, което ви описвам преди това, а пращене. Сякаш нещо ще се скъса всеки момент вътре в ухото ми. Просто не знам какво да мисля. Не мога вече да ида никъде без да имам проблеми с тези уши. След няколко дни ми предстои и полет със самолет и съм си притеснила малко, макар че съм пътувала преди и не съм имала голям проблем, само леко заглъхване при излитане. Знам, че най-доброто решение е да отида при специалист, но колкото и нелепо да звучи - вече имам голям страх и просто не мога да се накарам да стъпя на лекар вече години наред. Какво е вашето мнение по въпроса.
03 Фев 2014, 19:09
iliqn91 написа:Dr Galen Shivarov написа:Здравейте, в тази рубрика можете да задавате вашите въпроси относно:
1.Остри и хронични заболявания на външно, средно и вътрешно ухо-симптоми, необходими изследвания за диагностичното им уточняване, както и препоръки за за възможното им консервативно или оперативно лечение.
2.Остри и хронични заболявания на нос и околоносни кухини/синуси/- симптоми, необходими изследвания за диагностичното им уточняване, както и препоръки за за възможното им консервативно или оперативно лечение.
3.Остри и хронични заболявания на ларинкс, фаринкс и шия- симптоми, необходими изследвания за диагностичното им уточняване, както и препоръки за за възможното им консервативно или оперативно лечение.
4.Използването на радиохирургия-лечение на хъркане, затруднено носно дишане, небни тонзили, езична сливица.
5.Естетична хирургия на нос и уши
6.Възможности за възстановяване на гласа при пациенти след тотална ларингектомия /гласова рехабилитация/и подобряване на функцията на белия дроб/белодробна рехабилитация/
Здравейте,преди половин година ми правиха ЯМР на главата в резултатите пишеше че имам полиполуидни формацийй на десен маргинален синус..купих си спрей НАЗОНЕКС -от скоро започнах да получавам солени храчки...... Ще съм ви благодарен за съвет !!!!
05 Фев 2014, 16:50
07 Фев 2014, 21:27
12 Фев 2014, 22:52
13 Фев 2014, 14:13
19 Фев 2014, 23:01
22 Фев 2014, 19:00
jasy2004 написа:Zsraveite D-R sHIVAROV!oT POLOVIN GODINA IMAM sHUM V OSHITE! na kakvo se dalji tova?Az 4uvam dobre ponqkoga 6uma nai mnogo ve4er i surin me drazni mnogo!Molq za savet.
22 Фев 2014, 19:02
denista написа:Имам следния въпрос-имам установена увеличена езична тонзила.Опитвано е лечение с сребърен нитрат,ваготил,антибиотици...Повлиявам се за много кратко..и пак се увеличава.Кои са симптомите,който налагат незабавно оперативно отстраняване на тази тонзила и кой метод според Вас е по-удачен-лазерно отстраняване в ИСУЛ или изгаряне с калтер в Окръжна болница(от Сф съм ).
22 Фев 2014, 19:05
nala826 написа:Здравейте, докторе! Имам проблем с носа си от година.отидох при специалист и ми каза,че имам хипертрофични долни раковини и че трябва да си направя манипулация .Исках да попитам каква е цената на тази операция и покрива ли се от здравната каса? И доколкото разбрах има два варианта за лечение какви са те и кой ще ми препоръчате?