Стари, неактуални, заключени теми.
Правила на форума
Заключена

Re: Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

03 Фев 2014, 19:06

mylovely написа:Здравейте, д-р Шиваров, пиша ви във връзка с моите проблемни уши. Всичко започна в детска възраст, когато започнах да боледувам много на често и да получавам силно заглъхване, чувство за пълнота в ушите и усещане, че главата ми ще се пръсне при всяка дори и лека хрема. Обиколихме много лекари с майка ми и никой не можеше да направи нищо друго освен продухване на ухото през устата с една помпа. Казваха, че имам запушени евстахиеви тръби. Продухването болеше доста и беше освен неприятно и неефикасно. До прибирането ни в къщи аз пак си бях в същото състояние, със заглъхнали и болящи уши. Това се повтаряше всяка година поне по 3-4 пъти. Обиколихме доста лекари и все същото. В крайна сметка аз развих страх от лекари УНГ, защото всеки път ме тормозеха с помпата за продухване и спрях да ходя. С течение на времето боледуванията намаляха, но проблемите с ушите си останаха. И до този момент се чудя как да се опазя от грип, защото знам, че следват страшни заглъхвания и болки. В последните години ми се появиха и други проблеми, които почнаха вече сериозно да ме тревожат. Започнаха да ми писват внезапно ушите. Както си стоя и просто изведнъж ми писва едното ухо много силно, спирам да чувам друго освен пищенето и после то почва да изчезва. Това се случва понякога по-често, понякога по-рядко. Мисля, че имам и шум в ушите, който си е постоянен и който чувам, когато си легна. В шумни заведения пък имам трети проблем. Там започва силно пращене в ухото, не пищене като това, което ви описвам преди това, а пращене. Сякаш нещо ще се скъса всеки момент вътре в ухото ми. Просто не знам какво да мисля. Не мога вече да ида никъде без да имам проблеми с тези уши. След няколко дни ми предстои и полет със самолет и съм си притеснила малко, макар че съм пътувала преди и не съм имала голям проблем, само леко заглъхване при излитане. Знам, че най-доброто решение е да отида при специалист, но колкото и нелепо да звучи - вече имам голям страх и просто не мога да се накарам да стъпя на лекар вече години наред. Какво е вашето мнение по въпроса.

Здравейте!Необходимо е да се направи изследване на слуха-аудиограма или тимпанограма и клиничен преглед за да може да се постави екзактна диагноза.Поздрави.

03 Фев 2014, 19:09

iliqn91 написа:
Dr Galen Shivarov написа:Здравейте, в тази рубрика можете да задавате вашите въпроси относно:

1.Остри и хронични заболявания на външно, средно и вътрешно ухо-симптоми, необходими изследвания за диагностичното им уточняване, както и препоръки за за възможното им консервативно или оперативно лечение.
2.Остри и хронични заболявания на нос и околоносни кухини/синуси/- симптоми, необходими изследвания за диагностичното им уточняване, както и препоръки за за възможното им консервативно или оперативно лечение.
3.Остри и хронични заболявания на ларинкс, фаринкс и шия- симптоми, необходими изследвания за диагностичното им уточняване, както и препоръки за за възможното им консервативно или оперативно лечение.
4.Използването на радиохирургия-лечение на хъркане, затруднено носно дишане, небни тонзили, езична сливица.
5.Естетична хирургия на нос и уши
6.Възможности за възстановяване на гласа при пациенти след тотална ларингектомия /гласова рехабилитация/и подобряване на функцията на белия дроб/белодробна рехабилитация/

Здравейте,преди половин година ми правиха ЯМР на главата в резултатите пишеше че имам полиполуидни формацийй на десен маргинален синус..купих си спрей НАЗОНЕКС -от скоро започнах да получавам солени храчки...... Ще съм ви благодарен за съвет !!!!

Здравейте!Най-вероятно става въпрос за полипи в десен максиларен синус.Ако създават проблеми-рецидивиращи синуити,могат да бъдат оперирани.Поздрави.

05 Фев 2014, 16:50

Zsraveite D-R sHIVAROV!oT POLOVIN GODINA IMAM sHUM V OSHITE! na kakvo se dalji tova?Az 4uvam dobre ponqkoga 6uma nai mnogo ve4er i surin me drazni mnogo!Molq za savet.

07 Фев 2014, 21:27

Здравейте,Д-р Шиваров .От две седмици имам чувството,че имам чуждо тяло в гърлото.На моменти имам проблем с преглъщането .Ходих на УНГ и той каза ,че няма видим проблем.Личния лекар предположи ,че е на нервна почва и ми изписа лекарства,пияги вече около 5 дни но ефект никакав .Моля за вашият савет каква може да е пречината просто чувството е непоносимо.Благодаря предварително

12 Фев 2014, 22:52

Здравейте, докторе! Имам проблем с носа си от година.отидох при специалист и ми каза,че имам хипертрофични долни раковини и че трябва да си направя манипулация .Исках да попитам каква е цената на тази операция и покрива ли се от здравната каса? И доколкото разбрах има два варианта за лечение какви са те и кой ще ми препоръчате?

13 Фев 2014, 14:13

Имам следния въпрос-имам установена увеличена езична тонзила.Опитвано е лечение с сребърен нитрат,ваготил,антибиотици...Повлиявам се за много кратко..и пак се увеличава.Кои са симптомите,който налагат незабавно оперативно отстраняване на тази тонзила и кой метод според Вас е по-удачен-лазерно отстраняване в ИСУЛ или изгаряне с калтер в Окръжна болница(от Сф съм ).

19 Фев 2014, 23:01

Здравейте, д-р Шиваров!

Пише ви една пациентка, която заедно със своя мъж се сблъска с проблема на сухата лигавица на носа и приятно настанилите се там стафилококи. В резултат на това аз не се отделям от различни пръскала за нос, които да ми позволяват да дишам спокойно. Претърпях малка манипълация преди 2 години, изрязване на меките тъкани, 1 година бях добре, после ме хвана грип и отново почнах да пръскам, след това не знайно как се оправих, последва още една година здраве и сега отново съм на тези пръскала. Минах през лекари, билкари, хомеопати, хирурзи и прочее, но никой не ме спасява веднъж завинаги от бактериите. Това е моят проблем. Проблема на мъжа ми е следния: от известно време насам, неговите меки тъкани в носа също се възпаляват, не може да диша, започва да се опитва да вдишва на пресекулки през носа, в резултат на което започват да го болят дробовете и докторката, която посетихме в Пловдив, каза че има вероятност, ако продължи така да не пълни дробовете с достатъчно кислород-да развие астма. Но при него е по-различно т.е. получава това запушване нередовно. Както казах, пробвахме различни лекарства, антибиотици, хомеопатични лекарства, бабини рецепти, билкови чайове, но нищо. Ще ви бъда благодарна, ако си изкажете мнението по въпроса! Благодаря!

22 Фев 2014, 19:00

jasy2004 написа:Zsraveite D-R sHIVAROV!oT POLOVIN GODINA IMAM sHUM V OSHITE! na kakvo se dalji tova?Az 4uvam dobre ponqkoga 6uma nai mnogo ve4er i surin me drazni mnogo!Molq za savet.

Здравейте!Необходимо е да се направи аудиограма,която ще ви ориентира.Поздрави!

22 Фев 2014, 19:02

denista написа:Имам следния въпрос-имам установена увеличена езична тонзила.Опитвано е лечение с сребърен нитрат,ваготил,антибиотици...Повлиявам се за много кратко..и пак се увеличава.Кои са симптомите,който налагат незабавно оперативно отстраняване на тази тонзила и кой метод според Вас е по-удачен-лазерно отстраняване в ИСУЛ или изгаряне с калтер в Окръжна болница(от Сф съм ).

Здравейте!Ако се налага оперативна намеса метода на избор е радиохирургия.Поздрави.

22 Фев 2014, 19:05

nala826 написа:Здравейте, докторе! Имам проблем с носа си от година.отидох при специалист и ми каза,че имам хипертрофични долни раковини и че трябва да си направя манипулация .Исках да попитам каква е цената на тази операция и покрива ли се от здравната каса? И доколкото разбрах има два варианта за лечение какви са те и кой ще ми препоръчате?

Здравейте!Метод на избор е радиохирургия.Цената по ценоразпис на болницата е 350 лв. и консуматив-сонда за радиохирургия 296 лв.Заплащането е на касата на болницата.Поздрави.
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 47