egita написа:Привет д-р Шиваров!
Моята история е следната: От 05.01.2014г пия Стрезам. От 10.01.2014г. преминах 10 дневно лечение с Флажил- вагинални и орални за лечение на гинекологичен проблем, който ме събори най-вече емоционално. Ден след като приключих това лечение, се появиха силна постоянна болка в гърлото, по-скоро навътре към трахеята, нещо което за мен е признак, че ще последва бронхит, т.к. последните 4 години имам 2 бронхита, започнали със същите симптоми. Първоначално ми предписаха- локални таблетки за смучене- Трахисан и Хербитусин, също и Бисептол 500мг, 2*2табл. На 4-тия ден от разболяването носът ми текна като из ведро, просто течеше, все едно някой е пуснал маркуч от вътре. Водниста, чиста прозрачна и невероятно обилна хрема. На следващия ден и така и до днес, ни следа от такава хрема. 3-4 дни след това се появи болка в областта над веждите, която ставаше доста силна при навеждане, в същия ден в който почуствах болката там, ми изписаха Цефзил 500мг, 2*1, защото се появиха и хрипове. Болката в челото всеки ден или поне през ден се местеше или обхващаше и други области на лицето. Последователно се появи в междуочието към носа, на 3-4 ден в дясната скула. Една вечер като си легнах, нещо сякаш изпука и се отвори в носа ми и усетих, че нещо се отпуши и леко секретира и ми облекчи болките. На другия ден бях без болки, с някаква секреция- задна, т.к. носът ми беше абсолютно проходим. Пих антибиотика 9 дни, по преценка на лекуващия ме лекар. 7-8 дена след това, аз пак почнах да усещам хрипове, като през цялото време си имах тази задна хрема която ми стоеше в гърлото и не можех да изхвърля. Пак посетих лекар , този път пулмолог, т.к. се притесних, да не хронифицирам бронхита. Лекарката ми каза, че имам обилна гнойна по нейните думи теч от носа назад към гърлото и така към дробовете. Пусна ми изследвания. Гърлен -стрептококи пневмония 10 на 4 и 10 на 5, носен стрептококи пневмония по-малко от 10 на 3, но и Ео клетки-полож.резултат. Според антибиограмата ми предписа Авелокс 400 мг, за 5 дни +Фортекал 20мг по 1 вечер+ Авамис по 1 впр. дневно. И теотард и Амбрекс за дробовете. Искам да вмъкна, че не съм вдигала температура през цялото време. Още преди да започна втория антибиотик, усетих леко облекчаване на нещата. На 3-я ден хриповете изчезнаха, но имах много отхрачване на секрети от гърлото до вчера- 23.01. Дори си разраних гърлото и небцето от напъни. Авелокса приключих на 22.01. От момента , в който се появи тази задна секреция, като запушех едната ноздра и духна, излизаха секрети воднисти и не толкова. Сутрин като се събуждам е запушена ноздрата на чиято страна съм обърната, нямам кашлица. Днес се чувствам сравнително, не толкова обременена от проблема, дори в момента усещам и проверявам за издухване, но нямам никакви секрети и почти нямам какво да изхвърлям като секрет от гърлото си. А само до преди няколко часа, нещата бяха други. Дори ме е страх да се зарадвам, т.к. четох доста по темата и си въобразих някои неща... Какво е мнението ви, имам ли нужда от допълнителни изследвания и прегледи? Възможно ли е на емоционална почва да ми минава по-бавно??? Синузит ли съм прекарала, за колко време ще се нормализират нещата, ако няма някакви усложнения? Между двата антибиотика приемах Цинабсин и Геломиртол. Сега пак от вчера съм на Цинабсин. Никога не съм страдала от хреми, синузит и т.н. Не боледувам често. Овладявам нещата бързо почти винаги. За първи път имам такъв проблем.
Извинявам се, поста ми стана много дълъг, но исках да съм изчерпателна, за да може да ми отговорите адекватно, за което ви благодаря предварително и от сърце!!! Бъдете здрав!!!
Здравейте!Клиничната картина ,която ми описвате се приближава до вирусна инфекция,усложнила се с бронхит и синуит.Поздрави!