mylovely написа:Здравейте, д-р Шиваров, пиша ви във връзка с моите проблемни уши. Всичко започна в детска възраст, когато започнах да боледувам много на често и да получавам силно заглъхване, чувство за пълнота в ушите и усещане, че главата ми ще се пръсне при всяка дори и лека хрема. Обиколихме много лекари с майка ми и никой не можеше да направи нищо друго освен продухване на ухото през устата с една помпа. Казваха, че имам запушени евстахиеви тръби. Продухването болеше доста и беше освен неприятно и неефикасно. До прибирането ни в къщи аз пак си бях в същото състояние, със заглъхнали и болящи уши. Това се повтаряше всяка година поне по 3-4 пъти. Обиколихме доста лекари и все същото. В крайна сметка аз развих страх от лекари УНГ, защото всеки път ме тормозеха с помпата за продухване и спрях да ходя. С течение на времето боледуванията намаляха, но проблемите с ушите си останаха. И до този момент се чудя как да се опазя от грип, защото знам, че следват страшни заглъхвания и болки. В последните години ми се появиха и други проблеми, които почнаха вече сериозно да ме тревожат. Започнаха да ми писват внезапно ушите. Както си стоя и просто изведнъж ми писва едното ухо много силно, спирам да чувам друго освен пищенето и после то почва да изчезва. Това се случва понякога по-често, понякога по-рядко. Мисля, че имам и шум в ушите, който си е постоянен и който чувам, когато си легна. В шумни заведения пък имам трети проблем. Там започва силно пращене в ухото, не пищене като това, което ви описвам преди това, а пращене. Сякаш нещо ще се скъса всеки момент вътре в ухото ми. Просто не знам какво да мисля. Не мога вече да ида никъде без да имам проблеми с тези уши. След няколко дни ми предстои и полет със самолет и съм си притеснила малко, макар че съм пътувала преди и не съм имала голям проблем, само леко заглъхване при излитане. Знам, че най-доброто решение е да отида при специалист, но колкото и нелепо да звучи - вече имам голям страх и просто не мога да се накарам да стъпя на лекар вече години наред. Какво е вашето мнение по въпроса.
Здравейте!Необходимо е да се направи изследване на слуха-аудиограма или тимпанограма и клиничен преглед за да може да се постави екзактна диагноза.Поздрави.