01 Юли 2015, 11:06

тези животни са ужасни, които хапят - кърлежи, комари много ме е страх и постоянно се мажем уж за да се защитим.
01 Юли 2015, 14:31
Детенцето почина на 5г., като последните 2 от живота му го лекуваха от левкемия, горкото мина химиотерапии, но лечението не даде резултат.
За съжаление чак след аутопсията се разбра, че е починало от болест пренасяна от кърлежи, която наподобява симптомите на левкемия. Тогава родителите се сещат, че когато е било на 2г. са били на планина, детето хванало кърлеж, сами са му го махнали и не са го дали за изследване, минало време, детето се разболяло и не се сетили за кърлежа.
Голяма драма е, но я разказвам за да знаят повече хора за опасността...
01 Юли 2015, 15:52
Ужасно! Да, наистина ако симптомите се появят скоро трябва и това да се има предвид, вече след около 4-5 години надали ще е от това, но в близко време, много жалко за детенцето!

((
Трябва да сме много внимателни към тези гадини и това е!!! Вниманието на 6, всеки кърлеж в лаборатория!!! Четох, че хората избягват, защото удоволствието да бъде изследван бил към 40-50лв. но все пак кой не би се съгласил да даде тези пари и да знае, че няма проблеми с него и с живота му?!
01 Юли 2015, 16:23
Rali_hr написа:Ужасно! Да, наистина ако симптомите се появят скоро трябва и това да се има предвид, вече след около 4-5 години надали ще е от това, но в близко време, много жалко за детенцето!

((
Трябва да сме много внимателни към тези гадини и това е!!! Вниманието на 6, всеки кърлеж в лаборатория!!! Четох, че хората избягват, защото удоволствието да бъде изследван бил към 40-50лв. но все пак кой не би се съгласил да даде тези пари и да знае, че няма проблеми с него и с живота му?!
Не знам сега колко е, преди 2 години беше около 25 лв., но и 50 да е, по-добре да се изследват. Проблема се неглижира защото процента на заразени бил нисък...
01 Юли 2015, 16:28
От здраве не бива да се пести. Много тъжна история, жалко!
01 Юли 2015, 16:49
Жалко много за случилото се.

Май наистина от здравето не бива да се пести, но ние много залагаме, че ще ни се размине, но уви, не се разминава всеки път,.
01 Юли 2015, 17:17
Едва ли са го направили за да спестят пари, по-скоро и през ум не им е минало, че е възможно да се случи.
Не са допускали такава възможност, затова и разказах историята, някой може да ме обвини, че съм параноична, но страх лозе пази...
02 Юли 2015, 09:15
Pacienti написа:Едва ли са го направили за да спестят пари, по-скоро и през ум не им е минало, че е възможно да се случи.
Не са допускали такава възможност, затова и разказах историята, някой може да ме обвини, че съм параноична, но страх лозе пази...
за съжаление тези случаи могат дадат много .. страх, който е нужен! Помня, миналото лято, една възрастна жена беше починала от ухапване на кърлеж, понеже не го намерили. Все е страшно!
02 Юли 2015, 09:51
Така де, хубаво е да си изградим и някаква здравна интелигентност. Освен посещение при лекар, когато ни е лошо, спазването на тези годишни прегледи си е от значителна важност. Така най-малкото могат да се хванат разни алергии, за които не знаем, пък другото - както е писано!
02 Юли 2015, 10:17
да се включа и аз в темичката,че въпросът ми не търпи отлагане. моя приятелка е изпаднала в шок и ужас,тъй като е забелязала,че има подобни образувания, но по интимните части. близки сме си,има ми доверие и сподели с мен за този проблем.искам да и помогна и затова искам да ви попитам има ли вероятност да става въпрос за подбна инфекция при нея. по симптомите,които ми описа и от това,което видях като инфо в нета ми стана направо лошо.дайте съвет.